Hva gjør dere i sommer?

Hva gjør dere i sommer?

Ferieplanene til folk flest er like forskjellige som vi er. Vi tok en prat med fire forskjellige familier og spurte hva de skal bruke sommeren 2017 til.

Reisemedbarn.no

FAMILIEN HAFSTAD
Hvem er dere?
Vi er en familie på 4. Lisa (mor) og Dan-Ove (far) på 37 år og 2 jenter på 2 og 4 år, Linnea og Emilie. Til daglig bor vi på Husøy i Tønsberg sammen med vår hund Felix.Hvor går årets sommerferie? Hvor lenge blir dere og hvorfor akkurat hit?
Turen i år går til den indre skjærgården i Stockholm, nærmere bestemt Vaxholm og omegn. Vaxholm ligger 35 km nordøst for Stockholm med bil. Det er en 55 minutters tur med båt fra Stockholm og reisen kan gjøres med www.waxholmsbolaget.se Dette er en reise som i seg selv er en opplevelse for både liten som stor. Vi blir borte i 3 uker.
 Lisa (mamma) er svensk og har vokst opp her og hennes foreldre bor fortsatt på en øy i nærheten av Vaxholm. I tillegg er Stockholm og Stockholms skjærgård fantastisk vakkert!


Foto:TobyPhotos, Istock.com

I Vaxholm bør man besøke Waxholms fästning www.vaxholmsfastning.se hvor det finnes interessante opplevelser og mye historie for de voksne og er fartsfylte aktiviteter for barn. Man bør også besøke den lokale og berømte caféen Hembygdsgården. Ellers kan man bare vandre rundt i den koselige lille byen hvor man finner interiørbutikker, lekeplasser og restauranter.

Ut fra Vaxholm tar vi gjerne båten til Grinda, en annen nærliggende øy. Der kan man leie kajakk og paddleboard, spille boule, møte dyrene og nyte de fantastiske strendene rundt øya. Du kan både bo og spise godt på Grinda, enten du liker camping eller er av den mer komfortable typen. 
Dette er en fast destinasjon hvert år.

Hva liker dere best å gjøre på ferie?
Vi liker best å planlegge, oppleve steder og mennesker. Det skal derimot være en fin balanse slik at det ikke blir stressende. Å ligge på stranden flere dager i strekk er ikke noe for vår familie, men muligheten må være der. Når man ferierer i skandinavia er det også viktig å ha mulighet for å aktivisere seg dersom været ikke er på topp.


Hva er deres beste tips for en minneverdig familieferie?
For at ferien skal bli finest mulig prøver vi å sørge for å være et sted hvor man kan aktivisere seg selv og barna, men hvor det også er mulighet for et par dager på stranden dersom været tillater det. Vi synes også det å reise med andre er veldig givende, både for barna og for oss voksne.

FAMILIEN JONSTANG

 Hvem er dere?
Vi er en familie på 5. Marianne og Henning, med barna Vetle på 13, Lucas på 9 og Linea på 7 år.


Hvor går årets sommerferie? Hvor lenge blir dere og hvorfor akkurat hit?
Årets sommerferie går til Toscana i Italia i tillegg til båtferie langs Norskekysten. Vi blir borte i totalt 2 uker i Italia - 3 dager i Santa Margherita, 7 dager ved Lucca og 4 dager på Elba.
Vi ble invitert til bursdagsfeiring med hele familien en uke på en vingård ved Lucca, og ønsket å utvide ferien vår når vi først er i Italia. Vi bestilte hotell og flybilletter allerede i september og ingen av oss har vært i de områdene før.


Foto: Marianne Grødem

Hva liker dere best å gjøre på ferie?
Bading står høyt på listen til barna, enten i sjøen eller i bassenget. Vi liker å ha aktiviteter, reise rundt og oppleve nye steder og kulturer.

Hva er deres beste tips for en minneverdig familieferie?
La barna være med på planleggingen! Ferien vår blir lagt til steder som passer fint for både barna og for oss foreldre. Vi liker å farte litt rundt, enten vi er på en eller flere destinasjoner, så i tillegg til avslappende ferie får vi aktivisert oss, sett mye av omgivelsene og får mange opplevelser.

FAMILIEN SANDVID

Hvem er dere?
Pål (48), Tim (17) og Liam (15)

Hvor går årets sommerferie? Hvor lenge blir dere og hvorfor akkurat hit?
Årets sommerferie skal foregå på en hytte til hytte -vandring i Pyreneene. Vi skal gå i en nasjonalpark som heter Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Carruos de Foc, er en «runde» med dagsturer mellom hyttene. Dette kalles «den klassiske ruten» for fjellturer i Pyreneene, et «must» for alle som elsker å gå i fjellet.


Foto: Pål Sandvid

Selve hyttevandringen tar 5-7 dager, og man kan starte hvor som helst. De fleste strekkene ligger på mellom 3 til 4 timer. Noen tar litt lenger tid, andre noe kortere. Turen ligger på rundt 2400 meter, dvs omtrent som Galdhøpiggen. Så sjansen for å treffe på snø midt på sommeren er relativt stor.

Valget falt på dette stedet fordi jeg (pappa) så et bilde derfra, kombinasjonen med vann, fjell og snø med en rustikk steinhytte førte til at jeg ville se dette stedet selv. Jeg var der alene først, men i år har jeg bestemt at guttene og skal få se dette fantastiske stedet.

Jeg bestemte meg allerede da jeg var der første gang at jeg skulle ta med Tim og Liam dit en gang. Så man kan vel si at jeg bestemte dette allerede i 2006.

Hva liker dere best å gjøre på ferie?
Vi er en aktiv familie på ferie. Far er av den rastløse typen, noe som har smittet over på barna. Vi liker å gjøre alt fra kajakk og SUP til klatring og løpeturer. Det hender at vi slapper av litt og, gjerne med god mat og en god prat. Spiller kort og har kvalitetstid man ikke rekker så mye av i en travel hverdag.

Hva er deres beste tips for en minneverdig familieferie?
Prøv å få til en kombinasjon av felles aktiviteter, god mat, litt kulturliv, men mest lek og vennlige konkurranser.

FAMILIEN SLOTFELDT BERNTSEN

Hvem er dere?
Caroline (mamma), Audun (pappa), Vetle (14) og Bendik (10)


Hvor går årets sommerferie? Hvor lenge blir dere og hvorfor akkurat hit?
Årets sommerferie går til Spania, hvor vi har leid en leilighet rett utenfor Puerto Banus, hvor vi blir i ni dager. Vi har tidligere feriert med venner i området, og har vært strålende fornøyde. Stedet byr på flotte strender og koselige byer å besøke. Vi bestemte oss for destinasjon i vinter.Hva liker dere best å gjøre på ferie?
Vi ville gjerne tilbake til Solkysten hvor vi er garantert fine soldager. På ferie i Spania liker vi best å ta oss tid til gode måltider og nyte dagen ved bassenget eller stranden.

Hva er deres beste tips for en minneverdig familieferie?
Vårt beste ferietips er å prøve å roe ned fra hverdagens stress, alt trenger ikke å planlegges og organiseres i hver minste detalj på ferie.

Som man ser ut fra disse fire, ferierende familiene, er smaken som baken også hva ferie angår. Vi elsker at man reiser med barn og enten drar tilbake til gamle favoritter, eller finner nye veier å vandre.
God tur!

 

"Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no 

 

Les også:

Geniale apper
Surf's up!
Seychellene, strender som vaniljesukker

 

 
 • Reismedbarn Shop
 • Lek Mer
 • Babyshop
 • Barnas beste reiser!
 • Visit Sweden
 • Supersaver
 • Babystore
 • FAMILIEPARKER I EUROPA
 • room21
 • blue
 • kosthold
 • Pilot
 • room21
 • Reismedbarn Shop