Hva gjør man i London med barn?

Hva gjør man i London med barn?

Et av Reismedbarn-barna fyller ti, et aldri så lite jubileum. Det største ønsket hans, var å feire et sted de snakket engelsk og valget falt, naturlig nok, på London.

Skrevet av: Reismedbarn.no/Jannecke Weeden

Jeg kjenner at jeg som reiseglad mamma syns det er heeeelt innafor at sønnen min har lyst til å besøke London. Det er jo liksom, London, baby! Og nå skal vi dra, han og jeg, jeg og min lille «Baby», som nå har blitt 10 år.


Caspian og Jannecke

Det er selvsagt et par ting som egoistisk utpeker seg når London er destinasjonen. Man kan formelig kjenne visakortet brenner i lommen og TopShop og andre herligheter har allerede begynt å rope. Men dette er bursdagsbarnets tur og han skal få bestemme. Så jeg har disket opp en liste over ting man kan se, høre og gjøre i London.

Etter julens mange Harry Potter binger, var jeg sikker på at WB Harry Potter verden, skulle ruve høyest på lista, men da det ble foreslått, var det ikke noen interesse å spore. Til min store skuffelse, men dette er ikke «min» tur, så jubilanten får bestemme.
Legoland fristet litt mer, men det var… stengt..?! Hele januar. Spesielt.

Hamleys!
Dét ble godt mottatt, den ærverdige leketøysbutikken på Oxford street er altså et av punktene på lista.
 
ZOO
Han vil og til London Zoo, men jeg husker min forrige opplevelse der, hvor jeg sørget over den triste gorillaen som satt der i flere uker etterpå, så jeg vet ikke om jeg klarer. Skal jeg være ærlig, syns jeg dyreparker er litt utdatert og «feil». Nå kritiserer jeg ikke steder som Dyreparken i Kristiansand eller Nordens Ark rett over svenskegrensen, de har i alle fall gode intensjoner med parkene sine. De parkene som bare er ute etter profitt, der får jeg kun vondt i magen av å gå. Dyreparken i Berlin for eksempel.. Grusomt! Edinburgh.. au! Og sånn husker jeg London Zoo også. Den stakkars, stakkars gorillaen som satt og tittet lengselsfullt ut på alle som sto å glodde på han.

Kan hende jeg tar feil, men jeg prøver å overtale han til London Aquarium (www.visitsealife.com) isteden. Og det kan virke som om han lar seg overtale.

 
TURISTFELLER
Hotellet vi har booket ligger rett bortenfor London Eye, og selv om dette er turistfelle numero uno, er det jo en grunn til at det er det. Jeg blir litt oppgitt over folk som er sykelig opptatt av å «unngå turistfellene», altså, det er jo en grunn til at turister vil oppleve det.. Er det ikke?


London Eye

Og Caspian vil i «Pariserhjulet», så det blir nok en tur opp i høyden.
De neste ønskene på lista må jeg si overrasker meg litt. Han vil veldig gjerne besøke Buckingham Palace! Hvor han har det fra, aner jeg ikke. Om han har fått med seg mors sene kvelder foran The Crown kan være, men grunnen spiller jo ingen rolle, jeg har og kjempelyst til å se Buckingham! Tenk så deilig det er at barna har blitt så store at man plutselig ønsker det samme ut av en storbyferie. Magisk!


Buckingham Palace

Han vil og se Big Ben, det blir ikke noe problem, da hotellet vi har booket ligger rett over broen fra klokken, som heldigvis slår igjen, etter restaurering i flere måneder. På en måte føles det som jeg endelig skal se alle tingene i London som «alle har sett», for de gangene jeg har vært der, har det alltid vært for å besøke venner som bor der, eller sammen med venner som har bodd der. Du vet, de som kun skal vise deg det kuleste og hippeste og mest spesielle med London.

Kanskje jeg til og med får han med i Tower of London for å høre spøkelseshistoriene. Du vet vel at London er den mest hjemsøkte byen i Europa? Det har jeg ikke sagt til han på ti da:)


Tower of London

Tre dager blir akkurat passe det, jeg gleder meg veldig til å oppleve byen sett fra et barns øyne. Bare følge hans ønsker og rett og slett gjøre det til en feiring han forhåpentligvis alltid vil huske.

Følg gjerne reisen vår på instagram (@reismedbarn) fra 10.-13.januar, eller følg med på oppdateringer her på siden vår.

Har du noen absolutte «må ses» tips for mor og sønn på Londontur, må du gjerne sende de til jannecke@reismedbarn.no, på facebooksiden vår eller på inboxen på Instagram.

 

Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no

 

Les også:

Ting vi liker
Reiser ditt barn alene?
Små barn på lang tur

 

 

 • Reismedbarn Shop
 • Lek Mer
 • Babyshop
 • Barnas beste reiser!
 • Visit Sweden
 • Supersaver
 • Babystore
 • FAMILIEPARKER I EUROPA
 • blue
 • kosthold
 • Pilot
 • Reismedbarn Shop