Hvor aktivt er barnet ditt?

Hvor aktivt er barnet ditt?

Klesmerkegiganten Reima lanserer nå en liten «knapp» som via en app viser hvor aktivt barnet ditt har vært i løpet av dagen.

Skrevet av: Reismedbarn.no

Det er egentlig bare å gjøre seg til venns med det, teknologien tar over hverdagen vår. Daglig knytter man alt fra jobb til fritid via teknologi. Vi voksne klarer oss ikke lenger uten smarttelefoner, de fleste barn har egen, eller tilgang til nettbrett eller mamma og pappas telefoner. En trist utvikling tenker noen, dette må vi finne på noe smart med, tenkte Reima

Aktivitetssensor
ReimaGO er rett og slett en liten «dings» man fester i jakken, legger i bukselomma eller har i bagen og som gir små «klistremerker» eller «bevis» på hvor aktiv man har vært i løpet av dagen. Og med «aktiv» mener Reima lek og bevegelse, den måler ikke skritt, hjertefrekvens eller kalorier, og man må ikke løpe eller «trene» for at man skal få premiene. Så lenge sensoren er i bevegelse, lader man spillet og kan hente prisen for dagens aktivitet når man kommer hjem. Appen er ekstremt enkel å bruke og 8-åringen til Reismedbarn som fikk teste den, syns det er var ekstremt gøy å komme hjem for å sjekke hvor mye han «power» han hadde fått i løpet av dagen, på mammas telefon etter skolen. 


Barna får overraskelser og belønninger, basert på hvor mye aktivitet barna har vært i

Lite aktive idag
Den oppvoksende generasjonen sies å være den første generasjonen på svært lang tid som kommer til å dø yngre enn sine foreldre pga inaktivitet. En skremmende utvikling, som Reima med sin lansering ønsker å bidra med at skal endres.

Fysioterapeut og tidligere medisinsk ansvarlig for juniorlandslaget i alpint, Pål Sandvid, har gjort seg noen tanker rundt en app som måler barnas aktivitet; Min personlige vurdering av at det benyttes en bevegelighetsensor og tilhørende app med den hensikt å stimulere til barns aktivitetsnivå, er jeg positiv til, da jeg tenker alle former for motivasjonsfaktorer som ikke er testet ut, bør etter min mening, testes, slik at vi kan høste erfaringer, og dermed lære mer om nye motivasjonsfaktorer som kan være funksjonelle i fremtiden.

Videre kan han fortelle at viktigheten av at barn er aktive, og spesielt ute, fra ung alder er ekstremt viktig; I en studie som ble gjennomført av Psykologisk Institutt ble det vist til at barn i med flere timer med aktivitet utendørs i barnehagen, var mer konsentrerte, mindre hyperaktive, flinkere til å dele og være en god venn. Effektene av dette varte til barna begynte i 2. og 3. klasse på skolen.

Dette indikerer viktigheten av at barn får leke utendørs i naturlige omgivelser.

I tillegg er det dokumentasjon på at aktivitet bidrar til økt motorisk ferdighet, som handler om bedret balanse og koordinasjon.

Aktivitet vil også bedre muskulær- og skjelettutvikling, noe som har vist å være svært viktig i tidlig alder, da dette er utvikling som ikke kan 'hentes inn' i senere alder.

For å gi en konklusjon, kan det sies at det er solid dokumentasjon på at barns aktivitet er essensielt for utvikling av fysisk og psykisk helse, og er derfor det viktigste folkehelsetiltaket vi har.

Reima vant denne høsten, igjen, best i test hva uteklær angår. At de nå lanserer en ekstra motivasjonsfaktor til klærne med hensikt til å holde barna i aktivitet, heier vi på.


En del av høst/vinter-kolleksjonen til 2016 ReimaGO, her med lommen til aktivitetssensoren

Oppsummert:

 • Sensoren er basert på Movesense®-teknologi utviklet av Suunto. Den måler intensiteten og varigheten i barns aktivitet.
 • En del av appen er tilpasset barn. Den er lett å bruke og minner om et spill hvor barna, basert på sin egen aktivitet, kan bevege sin avatar gjennom en virtuell verden.  
 • Barna får overraskelser og belønninger i appen av foreldrene, basert på hvor mye aktivitet barna har vært i. ReimaGO®-appen er gratis og kan lastes ned i AppStore. Våren 2017 vil den også være tilgjengelig i Google Play.  
 • Høst/vinter-kolleksjonen til 2016 ReimaGO® består av 13 modeller i størrelsen 92–164 cm.
 • På samme måte som med alt yttertøy fra Reima, vil sensoren virke i all slags vær. Den festes i en spesiallaget ReimaGO-lomme. 
 • Sensoren kan også bæres i ordinære lommer, men den spesialsydde lommen gjør at man enklere unngår å miste den og resultatene blir mer nøyaktive fordi sensoren beveger seg mindre fritt. 

 

 

Journalist har fått produkter for testing.


"Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no 

 

Les også: 

Geniale apper
Gårdsferie
Alt du bør huske på til storbyferien

 

 


 • Reismedbarn Shop
 • Visit Sweden
 • apollo
 • Supersaver
 • Trivago
 • FAMILIEPARKER I EUROPA
 • blue
 • kosthold
 • Pilot
 • Reismedbarn Shop