Hvor mange glass tåler barnet ditt?

Hvor mange glass tåler barnet ditt?

Har du noen gang tenkt over det? Ikke hvor mange glass du tåler, men hvor mange glass barnet ditt tåler?

Skrevet av: Reis Med Barn

Har du noen gang tenkt over det? Ikke hvor mange glass du tåler, før du fniser, før du snubler, før du blir dårlig i morgen. Men hvor mange glass barnet ditt tåler? Når syns barnet at du ikke er mammaen eller pappaen han kjenner og elsker? At du ler litt rart, at du er høylytt?

AV-OG-TIL er en organisasjon som ønsker at foreldre stiller seg dette spørsmålet. Noe vi i Reis med barn er enige i. 

Det å reise på tur settes svært ofte i sammenheng med alkohol, faktisk så viser undersøkelser at alkoholkonsum med barn er mest vanlig på sydenferie, hyttetur, nyttårsaften og om sommeren. En av fire oppgir at de drikker mer enn én flaske vin om dagen på sydenferie med barn. Hva gjør du?

Når man reiser på tur er det noe små og store gleder seg til i lang tid, man planlegger, drømmer og finner ut av ting sammen på forhånd. Men selv om det å reise på tur er spennende og moro, betyr det også at man er i nye omgivelser, nye lyder, nye smaker, nye lukter, noe som kan føles litt skummelt. Dersom mamma og pappa i tillegg ikke oppfører seg slik de pleier, kan alt dette nye være en forsterkende faktor til at man blir utilpass, engstelig og i noen tilfeller redd.

Dette er kun ment som et godt råd, vi ønsker ikke å henge ut noen, eller virke moraliserende. AV-OG-TIL vet at barn trives best med edru voksne, de ønsker seg gode og trygge grenser. Hvor mye du drikker sammen med barnet ditt velger du selv. Og det kan være lurt å velge før du er i situasjonen.

Et glass vin på verandaen etter solnedgang høres selvsagt både forlokkende og hyggelig ut, men husk på at de uskyldige små som sover så søtt etter en strabasiøs dag med lek og moro også kan våkne. Husk at du først og fremst er forelder så lenge barna er sammen med deg.

Ikke vær redd for å snakke om alkohol med barna, lurer datteren eller sønnen din på hva det er på den grønne flasken som gjør at de voksne ler så høyt, så svar på det. Men da er det også å foretrekke at man tar konsekvensene av praten, sier barnet at det er dumt at man snakker så høyt, eller er "rare" - ja da vet du kanskje best hva du bør gjøre.

Så tenk på det da, neste gang du vil ”kose” deg selv om barna er tilstede. Hvor mange glass tåler barnet ditt?

 

Tristan og Nanook's eventyr
Savannen kaller
Svalbard


  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop