Hvordan reise med kun håndbagasje

Hvordan reise med kun håndbagasje

Reiser du med kun håndbagasje kan du spare flere hundre kroner på en flyreise. Dette gjelder i første omgang selskaper som Norwegian og Ryan Air, hvor du må betale ekstra for å sende bagasjen din.

Skrevet av: Reismedbarn.no Foto: Istock

Dersom du pakker litt smart, kan du reise vekk inntil 5 dager (noen enda lengre) med det du klarer å få med i en håndbagasje.


Visste du at hos SAS kan du ta med deg en håndbagasje på 8 kilo og hos Norwegian kan du ha med deg 10 kilo? Bare husk på at det er begrenset med plass i en håndbagasje og det er en grense for hvor mye flytende væske du kan ha med. Som du sikkert vet, skal all væske plasseres i en pose. Den får man ved sikkerhetskontrollen på flyplassen. Ingen gjenstander i posen kan inneholde mer enn 100 milliliter. Det er viktig å huske på at posen kun rommer 1 liter. Så med andre ord: vær flink til å utnytte plassen i håndbagasjen og pass på å følge reglene hos de ulike flyselskapene.

Her har du en oversikt over reglene til Ryan Air, Norwegian og SAS:

Norwegian:
Du kan ta med håndbagasje på max 10 kilo, 55x40x23 centimeter.


Du kan også ta med en håndveske eller en liten veske med bærbar PC som får plass under setet foran. Størrelse: 25x33x20 centimeter.

Med billettyper dom Flex og PremiumFlex kan du ta med opp til 15 kilo.

Billetter for spedbarn inkluderer ikke håndbagasje, men du kan ta med barnemat og morsmelk/morsmelkerstatning som er nødvendig for turen. Det kan være du blir bedt om å smake på melk/barnemat i kontrollen.


SAS:
Du kan ta med håndbagasje på max 8 kilo, 55x40x23 centimeter.


Du kan også ta med en håndveske eller en liten veske med bærbar PC som får plass under setet foran. Størrelse: 25x33x20 centimeter.

Reiser du til eller fra Asia/USA på SAS business eller SAS Pluss kam du ha med deg 2 stk håndbagasje på 8 kilo.


Ryan Air:
Du kan ta med håndbagasje på max 10 kilo, 55x40x20 centimeter.

I tillegg kan du ta med en mindre veske. Størrelse: 35x20x20 centimeter.

Sender du bagasje hos SAS er 1 kolli inntil 23 kilo alltid inkludert i billettprisen.

Fordelene med å reise med kun håndbagasje er at du kan gå rett til gate, uten å måtte sjekke inn bagasjen din først. Dette er jo helt klart tidsbesparende og deilig!
I tillegg så sparer du flere hundre kroner på å ikke sende bagasjen og du trenger ikke å ta med deg så mye når du reiser.

Husk at alle i familien får med seg hver sin håndbagasje, så man kan få fordelt mye utover i alles kofferter/bager. En på 4 år bruker ikke nødvendigvis all plassen i håndbagasjen sin.

Det kan være en utfordring å få med seg toalett - og sminkesaker, men det finnes en løsning: miniflasker med shampo og balsam. Resten av sminken trenger ikke å ta så stor plass.


Fyll småflasker med det dere måtte trenge til reisen, mangler du noe kan man alltids få tak i det på destinasjonen. God tur!

 

"Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no 

 

Les også:

Best for babyen på spansk
Turen går videre til Madrid og Malaga
Mil etter mil rundt Milano

 

  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop