Interaktiv bilferie

Interaktiv bilferie

Tadaaa! La oss presentere Reismedbarns seneste bidragsytere. Med bloggen dujegoss.no skal Thomas og Maria og deres tre barn Timian, Filip og Marthine holde lesere oppdatert på hvordan det er på bilferie med tre barn. Og det skal ikke stå på teknologien!

Skrevet av: Reismedbarn.no Foto: Dujegoss.no

For et spennende prosjekt, hvem er dere?

Vi er en familie på 5, bestående av

Thomas 36 år, jobber med IT og markedsføring

Maria 38 år, jobber som bilselger

Timian 4 år

Filip 6 år

Marthine 10 år

Fra venstre:Maria, Timian,Filip, Marthine og Thomas

Hvordan kom dere på idéen om interaktiv bilferie?
Fjorårets reise gjennom Europa ble en ren transportetappe på vei ned til Frankrike, der vi skulle leie hus i 1 uke. Vi så utrolig mange fine plasser på veien, som vi bare suste forbi! Det er slike steder vi vil stoppe på i år! Vi hadde booket overnattinger på vei ned siden vi hadde laget en plan på hvordan vi skulle kjøre. Disse ble det ikke noe av,- vi havnet helt andre steder som vi fant mens vi kjørte. Disse fant vi ved å snakke med lokale folk og kikke litt på kartet. De dagene ble de beste dagene på hele turen! Vi opplevde de fineste stedene! Vi bodde bl.a på et gammelt slott langt oppi fjellene i Frankrike i en by som het Arbois. Vi oppdaget en oase av et fossefall langs veien som vi badet i, - og vi møtte utrolig mange hyggelige mennesker.

I år vil vi ta oss tid, veien er destinasjonen. Vi skal stoppe å nyte de små stedene, bli kjent med lokalbefolkningen og ta imot gode reisetips underveis. For å underbygge nettopp dette har vi funnet opp noe vi kaller for Sneak Peek Visit. Her inviterer vi lokale folk, både kjente og ikke fullt så kjente inn i bilen for å bli guidet dit den personen vil at vi skal se og oppleve. Her tror jeg vi vil få mange morsomme videosnutter!

 

Hvor skal dere?

Vi drar nedover i Europa, Sverige, Danmark, Tyskland og deretter får vi se hvilken retning denne interaktive ferien vil ta oss! Vi ser i hvert fall for oss Benelux, England, Frankrike, Spania, Italia, Østerrike, Sveits og kanskje enda flere land

Målet er å oppleve mest mulig sammen, slappe av sammen, ta ting som det kommer og å gjøre ting på sparket. Barna har fått være med litt på planleggingen slik at de føler seg involvert i turen og har kommet med sine ønsker.

 

Hva ser dere mest frem til?
Familietid!

Hva blir de største utfordringene?
Det er selvsagt kjedelig dersom noen skulle bli syke, men det får man ta dersom det skulle skje. En annen utfordring som kan oppstå er kø. Midt i fellesferien for de fleste europeiske land, er jo ikke det helt urealistisk. Fordelen vår hvis det oppstår lange køer, er at vi ikke skal rekke noe og heller ikke MÅ kjøre på nettopp den veien. Vi tar bare av på neste avkjørsel og ser hvor den avstikkeren tar oss.


En liten blund hjelper på...

Hvor lenge?
Skulle gjerne reist lengre, men vi blir borte i 3,5 uke

Budsjett?
Det er vanskelig å si et helt eksakt budsjett da vi ikke har booket en eneste overnatting. Det kommer jo helt an på hvor flinke vi er til å planlegge timene i bilen ifht innkjøp av mat og drikke samt hvor vi skal overnatte hver dag,

Blir det i telt? På hotell? I campinghytte? Under åpen himmel?

Vi er åpne for det meste og det er det som gjør det hele så avslappende. Vi MÅ ingenting.

Ungene er også vant til å dra på bilferie og er veldig tilpasningsdyktige når det kommer til komfort. Det handler om å tilrettelegge!

En annen ting er jo hva vi kommer til å gjøre på turen, man kan virkelig få til å bruke penger dersom man peiler seg inn på alle fornøyelsesparker og badeland rundt omkring, for de er det mange av! Men det finnes heldigvis mange andre aktiviteter som vi som familie kan nyte sammen. 

Vi i Reismedbarn ønsker familien god tur og lykke til, og gleder oss til å følge reisen. Det kan du og gjøre. Både her på reismedbarn.no og på bloggen dujegoss.no

 

"Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no 

 

Les også:

 

Geniale apper
Surf's up!
Seychellene, strender som vaniljesukker

 

 • Reismedbarn Shop
 • Lek Mer
 • Babyshop
 • Barnas beste reiser!
 • Visit Sweden
 • Supersaver
 • Babystore
 • FAMILIEPARKER I EUROPA
 • blue
 • kosthold
 • Pilot
 • Reismedbarn Shop