ISLAND

ISLAND

Vikinger, varme kilder, isbreer og islandshester. Naturopplevelsene står i kø på Island, som ved første øyekast kan minne om både Svalbard og Finnmark.

Skrevet av: Kristin Maria Ravlo

Tre dager her var alt for lite, for Island overrasket virkelig. I tillegg til den flotte naturen kunne de by på både shopping og matglede. I det vi ankommer Island føler vi oss nesten litt hjemme. Og det er jo ikke så rart, for Island er jo litt norsk i grunn. Det var tross alt vikingene som oppdaget dette landet på slutten av 800-tallet. Mye har nok endret seg siden den tid, men de som husker noe fra leksjonene i norrønt på videregående kjenner fort igjen språket her. For det islandske språket er det skandinaviske språket som har endret seg minst siden denne tiden. Og Islenderne tviholder på språket sitt. Vi er overrasket over hvor lite engelsk de snakker her. På flere cafeer/butikker måtte de hente andre ansatte for å ta imot bestillinger på engelsk, da de som sto der ikke forsto et kløyva ord.

Vi har leide oss inn i en liten leilighet midt i Reykjavik. Reykjavik er en levende og fargerik by. Her er alltid noe å finne på. På lørdag kom vi over et loppemarked, hvor vi fant noen kule, billige klær.

Der er veldig barnevennlig. Tror nesten dette er den mest barnevennlige byen vi har besøkt. Her er alt fra lekeplasser og fontener til tavler midt i handlegaten som ungene kan tegne på.

 

Det er alltid så hyggelig å komme til byer som har en god gammeldags handlegate. Det finnes et stort kjøpesenter her også, men sjarmen er jo å vandre ned handlegaten.

Her finnes mange kule butikker. Flere bruktbutikker, og også noen dyre perler. Vi fant den kuleste barnebutikken her, og når de hadde 50 prosent avslag + at vi får igjen 25 prosent ved utreise ble det ganske billig i grunn.

Det er ikke så varmt her, selv om det er sommer når vi besøker. 15 friske grader. Men det er nok av varme kilder på Island. Som disse som pumper varme ut slik at det blir varmt nok til å benytte seg av en av de mange solsengene som står rundt omkring i byen.

Vi valgte å ta livet litt med ro mens vi var her. Vi vandret rundt i gatene, shoppet, spiste god mat og koste oss med barna. Vi skulle egentlig brukt en dag på å kjøre litt rundt på øya for å se litt mer, men det ble det ikke tid til denne gang. Noen ganger er det faktisk godt å bare være.

En ting vi fikk med oss var et bad i den blå lagunen. Og det var fantastisk deilig. Ganske kjølig å kle seg i badetøy, når det er såpass kaldt ute. Men det hele var glemt i det vi plasket uti lagunen, som holder en temperatur på 37 - 40 grader.

Etter et langt bad tok vi turen innom restauranten på anlegget. Lava restaurant skal være en av de bedre restaurantene på Island, og de skuffet ikke. Vi fikk servert det møreste lammet vi noensinne har spist.

Det er så mye mer vi skulle gjort på Island, og vi kommer gjerne tilbake. Kanskje en langweekend hit bare for de voksne hadde vært noe. For mange av de tingene vi kunne tenkt oss til å gjort er ungene uansett for små til. Som ridetur på islandshester. Eller om vi først returnerer når barna er store nok til å bli med på alt… Fremtiden er uviss for de fleste…

www.rundtjorden.net

"Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no 

LES OGSÅ:

Aukland/New Zealand
Waikiki -Hawaii 

  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop