Jul i Florida

Jul i Florida

Jeg hater å fly. Sånn skikkelig. Det er faktisk så ille at jeg de siste 15 årene, minst, har unngått flyturer på mer enn 5 timer. Jeg hadde en jobbtur til New York ifjor, men da spanderte jeg business class til både meg selv og en kollega -for jeg kunne jo ikke sitte alene. Det er dyrt det. Hva har dette med denne julens familietur å gjøre, sier du?

Tekst og foto: Jannecke Weeden

Jo, det skal jeg fortelle deg. USA er hæren fløtte meg dyrt før du treffer bakken i landet som står i fare for å ikke bli så "great again". Jeg bestilte turen gjennom Expedia, som jeg har funnet ut at jeg oftest finner de rimeligste alternativene. Det som er litt dumt, er at i ekstasen over å finne en tur som kan passe budsjettet, så glemmer man ofte å sjekke flyruten. Noe jeg selvsagt ikke så før jeg hadde trykket jatakk og betalt. Turen skulle gå som følger: Oslo-London(3,5 timer i transit)-Philadelphia(11,5 timer i transit)-Miami. Det ble for mye for mitt skremte flyhjerte, det er tross alt take off og landing som er det verste. Så 4 dager før avreise byttet jeg billetter til å kun mellomlande 2 timer i London, så direkte til Miami (9,5 timer i fly). Det kostet 16.000 kroner ekstra, men da skulle vi få sitte på en bedre klasse, for det var ikke plass på "economy", det var derfor det var såpass kostbart.
Vi fikk plasser i.

Les også: Hurra... Vi skal feire jul i Florida


Mor smiler tappert før take off


Economy.
Allerede før take off fra London, luktet det svette og tunfisk rundt oss og jeg tenkte med gru på alle timene vi skulle tilbringe ombord. Nå sier jeg ikke at det lukter verre bak i flyet enn hos fiffen foran, men det var harde fakta på just denne flyvningen. Selskapet var American Airlines, og jeg undrer meg på om de helst bare ønsker seg amerikanere ombord, for de var ikke spesielt interessert i å vise noen særlig form for service til oss med det rare språket. Da jeg med tårer i øynene prøvde å spørre "rister det alltid så mye over Atlanteren?", fikk jeg et kort svar "at this time of year, yes". Jeg prøvde igjen i desperat forsøk på å få et mer positivt svar "all the way?". "yes". Å vel, takkskarruha!
Da vi hadde satt oss til rette (ikke godt til rette, men til rette), fant 13-åringen ut at han hadde lagt fra seg konvolutten sin med $100 i, i lommen på flyvningen mellom Oslo og London. Schvupp, tusen kroner til.

Les også: Herlige Fort Lauderdale

Etter lange, lange timer, med fest setebelte-skilt som ble tent ti ganger, landet vi omsider i Miami. Her tok passkontrollen nesten to timer. Deilig. Så var det taxi. En av sjåførene hører at vi forhører oss om pris og tilbyr å kjøre oss for 80 dollar, Uber skulle ha 32, men appen ville ikke virke. En annen sjåfør sier han kan kjøre for 70, så vi takker ja og suser ut på highwayen. Da sier han at han skal ha 80. Krangel oppstår, men vi må bare gi tapt.
Når vi ankommer hotellet er vi veldig glade for å se at det ligger fint til og at bildene på nett ikke ljuger, det ser fresht ut. Når vi sjekker inn, i et rom som er fohåndsbetalt, får vi beskjed om at det er et tillegg i prisen på 22 dollar pr døgn. Da får vi to flasker vann, håndklær til strand og basseng og solsenger. Greit. Når første natt med dertilhørende jetlag er gjennomført, gjør vi oss klare for frokost. Guttene hadde spist, så mor og far rusler ned for å få seg litt mat. Det blir 18 dollar pr person, pluss et tillegg på 6 dollar fordi en fyr henter en kanne kaffe til oss, og taxes pluss tips. Frokosten for én dag og to personer 50 dollar.


Fornøyd på vei til sol og strand

Men, glemt er de 416 dollarene, eller 3702,40 norske kronene vi har brukt på 12 timer. Sola dukker opp, utsikten fra hotellet er upåklagelig og stranden ligger 60 meter fra hotelldøra. Glade og fornøyde tusler vi over veien med hvert vårt håndkle, sier navnet vårt, hvilket romnummer vi har og at vi trenger 4 senger. Vi betaler tross alt 22 dollar i døgnet for solsenger til rommet. "Do you have two rooms?" Neida, vi bor alle fire på samme rom. "So then it's 24 more dollars for the two extra beds". Asså, kødder du med meg eller?
Jeg har allerde avlyst Disney World, etter å ha funnet ut at de skal ha åtteogethalvttusen kroner for to dager i parken, uten overnatting eller mat, men det er liksom for sent å avlyse ferien når vi allerede er kommet hit. Etter sjukt lang flytur. Men, det vi har lært etter ett døgn på ferie i Amerika, er at absolutt alt koster penger. Det er nesten så en leter etter et sted å slenge noen dollar om man skulle komme til skade for å slippe en fis.
Heldigvis er det papegøyer, iguaner og kule firfisler i trærne, pelikanene er nesten tamme og det er hai i området. Og spenning er i alle fall gratis.

 


Det som får en til å glemme prisen for noen deilige øyeblikk..

Mer info følger.

Ho ho ho så lenge, Julehilsen fra Fort Lauderdale

Jo, og flyturen hjem har allerede begynt å forme seg som en spøkelseskladd i hodet mitt, så en gang i timen sjekker jeg appen til Norwegian for å se hva de skal ha for å fly oss hjem direkte. For sånn det ser ut nå, blir det Miami-Philadelphia (5,5 timer i transit)-London (3,5 timer i transit)-Oslo... Så nå må jeg bare regne ut hva redsel koster før vi kommer oss hjem.

O jul med din glede og dritdyre lyst!

 

Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no

Les også:

Tips til flyturen
Våre favorittapper
Tips fra flyvertinnen

 

 • Reismedbarn Shop
 • Lek Mer
 • Babyshop
 • Barnas beste reiser!
 • Visit Sweden
 • Supersaver
 • Babystore
 • FAMILIEPARKER I EUROPA
 • blue
 • kosthold
 • Pilot
 • Reismedbarn Shop