Kontrastfylt i Vietnam

Kontrastfylt i Vietnam

I påsken 2016 byttet vi ut hvite fjellvidder og toppluer med vietnamesiske strender og rishatter. 3 familier med til sammen 9 barn i alderen 2-11 år skulle nyte 11 dager på Vietnams største øy, Phu Quoc, og deretter 2 dager i Ho Chi Min.

Tekst og foto: Marianne J. Grødem

Vietnam, Phu Quoc og Ho Chi Min
Salinda Resort
and Spa Phu Quoc var helt perfekt for oss. Liggende på stranden med egen strandlinje, basseng, solnedgang, nydelig mat – også for de små, mer kresne ganene, og alle fasiliteter de voksne og barna ønsket på ferie i tillegg til blide og serviceinnstilte ansatte. Resortet hadde en frodig og utrolig velstelt hage, rommene var romslige med balkong, sjøutsikt og en enorm bred seng på 270 cm. Lekerommet på Salinda var populært blant alle barna og favorittaktiviteten var å lage sandbilder. To søte ”nanny’er” var tilstede der på dagtid.

Turismen er lite utbredt på Phu Quoc. På nattmarkedet var det de lyse barna våres som var attraksjonen. Det er få restauranter og hoteller langs strendene, men langs veien rett bak hotellet mysset det av lokale restauranter med uslåelige lave priser. 15 personer med middag og drikke hele kvelden kom i snitt på 750 norske kroner. Cami ble vår lokale restaurant, og eieren der var helt super.

Den flotteste stranden vi var på var Sao Beach, på andre siden av øya, ca. 20 minutter unna med taxi. Kjøreturen er en opplevelse i seg selv. Tempoet er ekstremt barnevennlig. Alle kjører usedvanlig sakte og det er særdeles mye tuting – faktisk for hver passering av et fremkomstmiddel. Det er frodig på øya og mange pepperplantasjer. Renovasjon er et stort problem på Phu Quoc, det flyter mye søppel rundt og de har ingen form for gjenvinning. Samme gjelder på strendene, men foran hotellene og restaurantene er det ryddet grundig. Phu Quoc fungerte som et fengsel under Vietnamkrigen, landet har en utrolig historie og det er fortsatt tydelig dype sår i befolkningen. Noen var villige til å fortelle om sine historier, mens andre ikke orket å rippe opp i vonde minner. Sao Beach er en vakker, hvit strand med langgrunt vann.  Anbefaler å ligge foran Paradise, der stranden er ryddet og solsengene ligger klare. Dessuten er det et sjarmerende stråhus helt nede på stranden med to utrolig dyktige massører.


Sao Beach


Long beach

Det er mye å finne på, på den 50 x 20 km store øya. Vi leide en båt med kaptein og to skipsgutter en dag og de kjørte oss rundt i den marine nasjonalparken An Thoi. Vi var innom en husbåt og kjøpte kråkeboller og scampi som vi fikk servert til lunsj, badet underveis, var på idylliske Fingernail beach hvor vi både fisket og snorklet. Undervannslivet er dessverre stusselig, da vietnameserne gjorde så store penger i å selge koraller til turistene flere år tilbake.


Dagens fangst

Nord på øya ligger alle barns drømmepark. Vinpearlland innfridde på alle plan! Store og små storkoste seg fra morgen til kveld med fantastisk safari, dyrepark, akvarium, reptilpark, vannpark med sklier for både barn og voksne, tivoli og avslutningsvis et forrykende vann-, musikk- og lysshow. Og hva er vel ikke bedre enn at man slipper å stå i en eneste kø?! Aldri har vi hatt så mange karuseller og berg- og dalbaner for oss selv. Det er en av mange fordeler med å reise på slutten av sesongen.


En fornøyd Lucas


Deilig å slappe av i skyggen

Temperaturen på Phu Quoc i mars/april lå på rundt 30-32 grader og luftfuktigheten var overraskende lav og veldig behagelig. I bassenget og i sjøen lå temperaturen på ca 30 grader.

HO CHI MIN
10 minutter fra Resortet lå flyplassen og nye eventyr ventet oss i Ho Chi Min, tidligere Saigon – 1 by, 9 millioner innbyggere og 7 millioner mopeder. Å krysse en gate i storbyen krever minst èn av to ting – gå i hælene på en innfødt og/ eller når du først har begynt å gå, ikke stopp! Ikke alle mopedene stopper for deg, men de svinger allikevel elegant forbi. I det man blir usikker og stopper opp, blir det fullstendig kaos. Det dør 100.000 mennesker i trafikken hvert år i Vietnam, så vær forsiktige.

Etter å ha lest et innlegg fra Vietnam her på Reismedbarn valgte vi å bo på herlige An Lam River Saigon – et utrolig idyllisk sted helt inntil elvebredden, som virkelig ga ro i sjelen. Resortet har ingen resepsjon og overraskende nok ble vi tatt imot av en egen butler. Familiesuiten var lekker og romslig med sine 120 m2, og med bare noen trappetrinn ned så var vi ved bassenget.


An Lam River Saigon


Kontraster

Vi hadde lenge gledet oss til elvesafari med padling på en av verdens største elver, Mekongelven. Utflukten dagen før hjemreisen tok hele 8 timer og var forholdsvis kostbar, så det ble til at de to eldste guttene + mammaene dro. På den 2 timers lange båtturen frem til Coco Island så vi de lange båtene som fraktet sand, kokosnøtter med mer på elven. Arbeiderne bor i de store båtene og de er lesset så fulle at rekka så vidt ligger over vannskorpa. Kontrastene er store mellom de fattige distriktene og de høye skyskraperne med luksushoteller i bakgrunnen.


På padletur i Mekongelven

Utflukten var utelukkende lagt opp for turister, men absolutt morsomt å få med seg: holde pytonslange, stikke fingeren inn i en bikube for å smake rykende fersk honning, hest og kjerretur over øya, sykle tandem og det artigste av alt - å padle i de trange kanalene. Stillheten, den tette vegetasjonen over elven, de enkle kårene og de innfødte barna som hoppet ut fra trærne for å kjøle seg ned i vannet, fikk oss til å føle at vi var i den dypeste jungelen.

Oppsummert så var alle 15 enige om at dette hadde vært en fantastisk og opplevelsesrik ferie!

 

"Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no 

Les også:

Alt du bør huske på til solferien
Gorumetbarn
Små barn på lang tur  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop