Kuala Lumpur

Kuala Lumpur

Vi dro innom Kuala Lumpur på lengre reise i Asia. Her var det imidlertid dyrt synes vi. Nesten norske priser. Vi spiste lunsj der på en typisk cafe, og regningen kom på 200 kroner. Til å være Malaysia er dette dyrt!

Skrevet av: Kristin Maria Ravlo

Vi dro innom Kuala Lumpur på lengre reise i Asia. Et must når man er der er å ta bilder foran Petrona Towers. Det er et ganske fint område rundt tårnene. Det er et stort kjøpesenter foran tårnene der man finner alt av kjente merkevarer. Her var det imidlertid dyrt synes vi. Nesten norske priser. Vi spiste lunsj der på en typisk cafe, og regningen kom på 200 kroner. Til å være Malaysia er dette dyrt!


Kuala Lumpur

Det er heldigvis ikke alt som koster penger. Bak tårnene ligger en kjempefin park. Her kan ungene helt gratis plaske rundt i et lite badeanlegg, og det er haugevis med lekeapparater, husker og sklier på området. Her er det mange vakter som passer på. De har nemlig strenge regler for hvordan man skal oppføre seg her på området. Det er blant annet strengt forbudt for voksne å delta i leken. Voksne skal observere, men ikke delta. De har ikke lov å ha på seg badetøy, og de må for all del ikke sette seg ned på noen av lekeapparatene. Da blåses det strengt i en fløyte. Fløyten brukes flittig, noe som gjør at man er litt ør i hodet etter en dag her.

En stor og gratis turistattraksjon er Batu Caves. Det er noen kjempestore grotter som huser både hindutempler og ville aper. For å komme inn i herligheten må man først klatre opp 272 trappetrinn. Så mange trappetrinn i 33 steikende varmegrader kan få de fleste til å svette, selv om mannen som småløp opp trappene med to fulle brett med vann fikk det til å se lekende lett ut.

De har en del spesielle lover i Malaysia. Det er for eksempel forbudt å kysse ute i allmennheten, og det er jammen ikke lov å spytte heller.

Det morsomste med turen hit var apene. Ville aper er alltid en slager. Man må imidlertid holde godt fast i løse gjenstander. Dersom apene ser noe de antar kan være spiselig går de fort til angrep. Vi møtte først på en høflige ape som forsynte seg galant av storesøsters snacks. Litt lengre opp kom en ikke fullt så hyggelig apemann og kastet seg over hele storesøster og rev posen ut av hendene hennes.

Aper er bare så morsomme, og etter å ha møtt på disse i sitt naturlige element tror jeg nok de færreste vil klare å se gleden av å beskue de innestengt i en dyrehage. Det er lett å se hvor vi stammer fra. De erter hverandre, kjefter litt, klør hverandre i ræva og koser på ekte apevis.

Grottene var som grotter flest. Mørke og våte. Her kunne man betale for en guidet tur inn i de mindre, mørkere grottene. Hadde vi ikke hatt med ungene kunne nok dette vært en spennende opplevelse.


Gatelangs!

Landskapet her minner mye om Thailand. Det er skittent og lukter veldig stramt. Enkelte steder stinker det sånn at storesøster ikke får puste.

Butikkene er rotete, og varene er nedstøvet. Mange av de er gått ut på dato for ett år siden, uten at noen bryr seg noe om det. Samtidig er det en fascinerende by. Gamle bygninger side om side med moderne skyskrapere. Gateboder like naturlige som kjøpesentre.

I Chinatown får man kjøp alt det man ikke visste man trengte, og enda litt til.

Når man blir lei av alt maset kan man bytte ut det maset, med mas fra en av de mange taxisjåførene som står klare til å dytte på deg utflukter og andre lurerier. Det står klistret på taxiene at de skal bruke takstameter, men det er det ingen som vil bruke. Her kjører de på med overpriset fastpris, og det nytter i grunn ikke å krangle.

Vi fikk med oss en del fine minner fra Kuala Lumpur, selv om oppholdet her ikke ble helt som forventet. Men, slik er det jo å reise. Alt kan ikke klaffe 100 % alltid, that's life. Det er egentlig mest fordi hotellet var så skuffende, også ble vi dessverre rammet av forkjølelse i tillegg. Hotellet kostet 500 kroner natten og det er ganske mye her i byen, og hotellet skulle være et 4-stjernes hotell. 2 stjerner hadde nok vært mer passende.

Siden de liksom er et 4-stjerners hotell er alt overpriset. Vi sendte avgårde noen skitne truser til vask i god tro om at slikt er billig her, og de kom tilbake nystrøkne sammen med en regning på 200 norske kroner. Kunne kjøpt nye for den prisen. Hotellmaten er både overpriset og dårlig, flere retter har gått rett i søpla, og det er så lytt her at det er helt umulig å sove om nettene. Vi gikk til innkjøp av en pose med ørepropper, men de forsvant på mystisk vis. Om det er lillebror som spiste de, eller om vaskedamen stjal dem vet vi ikke, men vi håper på det siste. Det som skulle være så flott med dette hotellet er at de har gratis shuffle-bus-tjeneste. Det som ikke er så flott med det er at den går to ganger om dagen, med plass til bare 12 gjester. På hotellet bodde det vel noen hundre mennesker, og vi var ikke blant de heldige vinnerne som fikk tildelt plass der. Vi betalte for et rom på 38 kvadrat, men fikk et rom på MAX 25 kvadrat. Taket i kjøleskapet er dekket med mugg, dusjforhenget like så. Så dersom noen der ute skulle være på leting etter et hotell i Kuala Lumpur, velg for ALL del ikke Quality Hotel City Center.

Det eneste fine med hotellet er bassenget og frokosten. Frokostbuffeten var faktisk kjempebra, masse frisk frukt og til og med grovbrød. Bassenget er en fin plass å avkjøle seg, også var det fint for storesøster å holde svømmekunnskapene ved like. Bassengmannen deler dessverre bare ut et begrenset antall badehåndklær om dagen. Disse sørget den lokale mafiaen for å kapre, og de bare lo og så stygt på oss dersom vi prøvde å få tak i ett... Det var i tillegg bare 6 solsenger ved bassenget. Litt lite til et par hundre gjester, så soling kunne man se langt etter. Det gjør ikke så mye, for mammaen hadde i grunn ikke så veldig lyst å kle seg i vestlig badetøy da samtlige av de andre kvinnelige gjestene lå i full Burka. De bader til og med i full påkledning. I den grad de får lov til å bade. Den retten virket stor sett å være forbeholdt menn. Så kort oppsummert; Kuala Lumpur er litt for dyrt, allikevel fint, har morsomme aper, litt masete taxisjåfører og et stk dårlig hotell med god frokost.

www.rundtjorden.net

"Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no 

LES OGSÅ:

Island
Waikiki -Hawaii
Aukland -New Zealand

  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop