La barna være delaktige i planleggingen

La barna være delaktige i planleggingen

Når man skal ut å reise med barn er det gøy å la barna være delaktige i planleggingen av reisen. Det får de små til å føle seg viktige når de får være med på å bestemme hva dere skal ta dere til på tur.

Skrevet av: Reismedbarn

De kan for eksempel være med på å planlegge reiseruten, hvilke severdigheter dere skal se, butikker som skal besøkes og aktiviteter som skal testes. Husk at de små som oftest ikke setter pris på de samme tingene som oss voksne. Barn i ulike aldre vil dessuten gjøre forskjellige ting og orker ikke like mye. Er barnet i tenårene med på planleggingen er, sitter det og litt lengre inne å ”klage” hvis noe ikke står til forventningene.

Vi har selv erfart at der barna har kunnet være med å planlegge reisen, særlig reiser til destinasjoner med severdigheter av de mer historiske dimensjonene, har stedene man har besøkt vært litt ekstra interessante. Og det er jo lite galt i at de små finner historie og bygninger med kulturell verdi morsomme.

Hvordan planlegge sammen?

Ta med barna i søk på nettet etter gode tips, reiseskildringer fra nettsteder som www.reismedbarn.no, www.tripadvisor.no, www.aftenposten.no/reiser og lignende.

Bilder er alfa omega for at barn skal vise interesse.

Vi gjorde et forsøk i å ta med barna på planleggingen sist vi skulle til København.

Vi fant en bok som heter Barnas København! Denne tar for seg alt som er verdt å se -og hva man bør besøke i den fine byen! Alt er fint illustrert og vekker interesse hos de små! -"mamma, dette vil jeg se!!!" -"mamma, denne må vi besøke!!!!" og sånn fortsatte det! Da måtte vi jo bare sette oss inn i hva København hadde å by på; H.C Andersen Museum, Strøget, Rosenborg Slott, Den lille havfruen, de fine soldatene, røde pølser og enda mer til.

Heldigvis hadde vi en eventyrbok fra HC. Andersen liggende og da ble det både en og to fortellinger!  

Aschehoug har noen fine reiseguider for barn, vi har testet ut flere av dem. Dette er barnas egne reiseguider med fargerike bilder og informativ tekst skrevet nettopp for dem. 

De kan tilby:

- Barnas Danmark

- Barnas Kristiansand

- Barnas Mallorca

- Barnas Sverige

- Barnas Athen

- Barnas Barcelona

- Barnas København

- Barnas London

- Barnas Roma

- Barnas Paris

Les mer her

 

"Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no 

LES OGSÅ:
Ferdigpakke eller leie selv?
Tips til flyturen
Beskytt barna i varmen

Hvordan planlegger dere reisen? Del gjerne med oss under!

  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop