Lego er full fart og legomeditasjon

Lego er full fart og legomeditasjon

Wow! Ropte vi for 40 år siden! Wow! roper barna våre når vi foreslår LEGOLAND. Det er likevel en liten forskjell. Eller en stor forskjell. 50 år har gått siden Legoland åpnet for første gang. Opplevelseseffekten er eksplosiv!

Tekst og foto: Marte Østmoe - Deler av saken er sponset- 

Fortsatt er det lov å beundre kompliserte legokonstruksjoner og romantiske miniatyrhus, det er koselig å dra på safari og treffe legogiraffer og legoflodhetser. Det er også mulig å ta lego-førerkort og hilse på helter fra Ninjago. Vår familie er over småbarnstadiet og krever litt mer fart og spenning. Men også det passer perfekt!

Vi går rett og slett etter lyden. Hva hvilken kant hyles det mest? Hvilke gjester roper høyest? Dit vil også vi!

Jo mer vi er sammen…
Om litt, litt lenger bak i parken finner vi de mest ekstreme attraksjonene, det er X-stream rider og Polarekspressen. Best av alt, her kan hele hurven more seg samtidig! Restriksjonene ikke fullt så strenge som i Norge og så lenge barnet er sammen med en voksen, kan han eller hun kjøre selv de mest fryktinngydende banene.

Alt dette selv om barnet ikke riktig var passert 1.40 cm. Vårt forrige besøk på Legoland ble nemlig preget splittelse i gruppa. Slike oppdelinger er vanskelig, for ikke å si umulig, for dem som reiser alene med barna. Og de barna som må vente på de andre, blir ikke alltid like glade. Men denne gangen kunne vi altså glede oss over alle tilbudene på rad og rekke, for ikke å snakke om gjenta gang etter gang de aktivitetene vi likte best! Hurra!

Rett opp og rett ned!
Hurra-ropet har runget i mer enn et år. I fjor hadde aktivitetsparken 50-års jubileum og åpnet for 2500 nye kvadratmeter å utforske. Det er nesten for godt for å være sant! Men også mye å ta for seg på en eneste dag. Ofte kan det være greit å ha to dager. For jammen er det mange inntrykk, og litt hvile er jo også nødvendig. For ikke å glemme mat!

I området Rockey Mountains tar vi inn på en ekte saloon og spiser cowboymat. Antagelig gjør dette oss også tøffere, for nå kommer turen til berg-og dalbanen Ørnen!

Dette er en av parkens nyeste investeringer og, ja, selv om køen her er en av de lengste denne dagen, er det turen verdt! Vi flyr av sted – ja, nettopp som en ørn. 11 meter opp i været stiger det og så går det rett, rett ned!

Hodet på et fat
Selv de aller største, og litt ungdommelige og gjerne selvstendige 15-åringene kunne like å få oversikt og fart der de satt på ørnens rygg. Ut over det valgte de å gå for seg selv og vi voksne antok at det var trygt nok. For selv om Legoland er spennende og noen ganger gir sug i magen, vet vi at alle her inne er opptatt av å ha det bra, leke og kose seg! Det eneste skrekkslagne er parkens nye Spøkelseshus der man kan gå seg totalt vill i speilsalen og dertil ende opp med hodet på et fat! Hjelp!

Godt vi ikke skal overnatte i spøkelseshuset, tenker vi og kan i prinsippet bare krysse gaten før vi er hjemme i vårt Nordic Plus-hus der vi kan nyte litt privatliv, ta et oppfriskende bad eller varme opp badstuen.

Legoeldorado
Neste dag vil noen bare nyte ferien, mens det fortsatt kribler i de minste barnas lego-fasinasjon. Vi tar turen til Lego House! Fra å oppleve Lego som miniatyr inne på selve Legoland kan vi nå oppleve kjempelego! Hele opplevelsessenteret er jo bygget av klosser! Innendørs får vi en liten følelse av hvordan det må være å leve som en legofigur og kan nærmest bade i legoklosser. Gjennom tre etasjer vokser det et stort legotre, så stort at hele samfunn er lager på treets løvverk! Vi beveger oss fra avdeling til avdeling. Fra Dinosaurer av Lego til en liten gul avdeling med bare gule klosser, til et eget rom der vi kan bygge fritt eller også bygge på oppfordring. Oppgavene er inspirerende og utfordrende som: Bygg din favorittmat!


Legoeldorado:
Den siste satsningen innen Lego er et helt hus der vi kan boltre oss i 25 millioner klosser! Navnet på stedet er Lego House, men vi ville heller bruke et ord med større engasjement og slagkraft, dette er et Legoeldorado, et Legoeventyr og dekker alle Legofantasier!

Legolands svar på Willy Wonkas sjokoladefabrikk
Til sammen finnes det i Lego-House 25 millioner legoklosser. Det er litt mer enn det vi har hjemme og det er nesten umulig å forlate stedet. Og der vi på Legoland fikk futt og fart, byr dette huset på stille lek og ren legomeditasjon.

Jovisst er Lego over 50 år, men gammeldags? Nix! Alt tyder på at Legoland følger med i tiden. Barna krever at det går fortere, at det går raskt opp og bratt ned, jo de vil se på vakre ting, men helst skal de bidra, være kreative, innovative, skape og påvirke. Alt dette blir tilfredsstilt i Billund. 

Opplevelseseksplosjonen tar vi med oss hjem, der tømmes lekokassene på nytt ut over gulvet.

En legofigur: Inne på Lego House kan vi leke at vi er legofigurer og nærmest bade i Lego!

Nye skudd på stammen: Legoland og Lego House utfyller hverandre der den ene gir kiling i magen, gir det andre opplevelsessenteret ren meditasjon og inspirasjon til å fortsette legoleken hjemme.

 

Gode Legotips:

 • Reis gjerne med barn på samme størrelse. Barn over 140 kan glede seg over de fleste aktiviteter.
 • Reis gjerne sammen med en annen familie og vær gjerne 2 voksne eller flere slik at en evt. deling av gruppen er mulig.
 • Er barna på ulik alder og har ulik høyde, del gruppen i to slik at barna ikke trenger å vente. Bli enige om et felles møtested.
 • Husk mat og drikke! Ta med matpakke og unn dere gjerne en lengre pause på en av stedets autentiske cowboy-salooner. Det er utrolig mange kalorier som forbrennes når man er spent og litt redd, hyler og ler! Med mat i magen økes tålmodigheten, motet og ønsket om å utfordre seg selv, andre og selv naturkreftene!
 • Bestill gjerne billetter som varer i 2 dager. Unngå stress!
 • Legoland tilbyr flere varianter av familiepakker med overnattinger rett i nærheten. Sjekk ut hvilken pakke som passer dine barn, ønsker og behov.
 • Vi valgte feriehus av typen Nordic Plus og kunne nyte et stille privatliv mellom alle de eksplosive og fargerike opplevelsene.


Må bæres ut:
I Legoland kan vi gjerne søke asyl! Når kvelden kommer og parken skal stenge, må barna bæres ut! Fint er det derfor å kjøpe billetter som varer 2 dager!

Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no

 

Les også:

New York med tweens
Reiser ditt barn alene?
Små barn på lang tur • Reismedbarn Shop
 • Visit Sweden
 • apollo
 • Supersaver
 • Trivago
 • FAMILIEPARKER I EUROPA
 • blue
 • kosthold
 • Pilot
 • Reismedbarn Shop