Livet i Pulk

Livet i Pulk

Det er ikke lenge før vinterferien banker på døren og for mange er vinterhvite vidder med gnistrende føre vinterferieidyll.

Skrevet av: Reismedbarn.no

Å få barn er selvsagt ingen hindring. Kjøp eller lei en pulk og legg ut på tur. Men, som alle andre turer med barn, må også skituren planlegges litt mer enn da man bare hadde seg selv å tenke på.

Små barn kontrollerer kroppsvarme dårlig, så vent til barnet er seks månder før første pulktur. Selv etter at barnet er et halvt år, er det veldig viktig å stoppe ofte for å kontrollere om barnet er for varmt eller for kaldt.

Les også: På ski for aller første gang

Nede ved bakken er det kaldest, og pulken har stor kontaktflate med den iskalde snøen under. Det er derfor viktig å isolere pulken godt, gjerne både med et liggeunderlag og en skinnfell av rein eller sau.


To trøtte pulkfarere

Ha som regel at man ikke legger ut på tur hvis det er minus ti grader eller kaldere, dropp også pulk dersom det blåser kraftig.

Det er lurt å legge ut på tur omtrent rundt formiddagsluren, da kan du pakke barnet godt inn og så dysses det i søvn til lyden av svisj og svosj bak mamma eller pappa. Igjen; husk å sjekke kroppstemperatur ofte. Ikke la det gå mer enn en halv time mellom hver sjekk.
Hvis barnet er litt eldre, kan det være lurt å ta med en liten leke og litt snacks så ikke det blir kjedelig å sitte bak.

Husk å ta på barnet solbriller, de beskytter både mot sol, snø og eventuelle kvister som kan finne veien oppi pulken. Solkrem er også viktig uansett vær.
Kle barnet med ull innerst, deretter fleece og til slutt vann/vindtett dress. Se an været og kle lag etter temperatur.

Les om: Pulkvett

Fest barnet godt med selene, armene skal være fri, men beskyttet av pulktrekket.
Hvis du skal gå i skråninger er det lurt med en slepeline. Dette er for å hjelpe til med bremsing og også for å unngå kantring.

Stopp dersom barnet gråter, det kan være alt fra temperatur til tung bleie, tørst eller sult. Ikke dra rundt med et skrikende barn, la eventuell gråt heller bli til en ekstra pause for deg.
Pulk kan være dyrt, dersom dere ikke er ute mer enn 3-4 ganger i løpet av vinteren kan det lønne seg å leie. De fleste utleiesteder ligger med priser fra 250-400 kr pr dag. En ny pulk koster fra rundt 3000 kroner uten alt utstyret som kommer i tillegg.

Les også: Skiglede for liten og stor...

Pulken er svært kjekk å ha med seg på tur, ikke bare får du fraktet barnet rundt, men det er i tillegg plass til mat og drikke, og ikke minst en storesøster eller storebror som blir trøtt i bena.

Ikke la det stikkes under en stol at man ser helt kul polfarer ut med pulk bak seg og, i tillegg til at det er veldig god trening for den som drar.

Lykke til og god tur!

"Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no 

Les også:

Tristan og Nanook's eventyr
Savannen kaller
Svalbard

  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop