LoveCopenhagen

LoveCopenhagen

Vi i Reismedbarn får aldri nok av København. Danskene har rett og slett en hovedstad der det virkelig er deilig å være norsk. Her er våre heteste tips til en langweekend som er super for både store og små!

Skrevet av: Reismedbarn.no

Experimentarium City
Experimentarium City på Christianshavn, nærmere bestemt Papirøen er Københavns 3000 m2 store attraktion, hvor barn og voksne i alle aldre får lov til at se, røre og oppleve. Bli klokere på deg selv, dine sanser og din kropp og test ut dine evner i alt fra skihopp til curling i den nye særutstillingen;Vintersport.
Kan du sykle på en speilvendt sykkel, kan du styre dine hjernebølger, og kan du gjette en lukt? Experimentarium City har nok av aktiviteter til mange timers utforskning.

Åpningstider.

Priser.


Foto: Experimentarium CityLes også: Copenhagen by locals

Copenhagen streetfood
Mens du allikevel er på Papirøyen så er Copenhagen streetfood market absolutt verdt et besøk, her kan man nyte helt fantastisk mat.  Hallen huser 25 gatekjøkken, food trucks og containere, Rettene kan variere etter årstidens grønt og kjøtt samt alt etter hva gatekokken kunne finne på nettopp den dagen du er der. Her finner alle i familien garantert en favoritt og det beste av alt, det kan nytes samlet. Spis inne eller ute helt til solen går ned. Her finner du alt fra de beste (det kan vi skrive under på) burgerne i byen hos Fat Burger til gourmet pizza, Thai-mat, Pølsekompagniet, fish and chips, taco med mer.Alt blir enklere når "noe for enhver smak" er under samme tak. 

Les også: Amagers lekeplasser

Tivoli
Tivoli har nettopp åpnet portene for nok en spennende sommersesong. Foruten et hav av attraksjoner i form av berg- og dalbaner, karuseller etc. http://www.tivoli.dk/da/forlystelser, har tivoliet i København så mye annet å by på. I motsetning til de fleste andre fornøyelsesparker er Tivoli en fryd for øyet hva deign angår. Alt er så gjennomført lekkert, alle bodene, nostalgiske og moderne karuseller, grafisk materiell og alt man måtte hvile øyet på under et besøk. 

Her finner man og en rekke designbutikker, konsertarena og teaterscene. Matopplevelsen her er også noe for seg selv. På Tivoli kan du nyte alt fra klassiske danske smørbrød og eksotiske spisesteder til Joe & the juice.


Foto: Tivoli

Vil du være litt kulturell så er utstillingen: «Børnenes århundrede» verdt et besøk

Dansk designmuseum
Tre inn i barnets univers i utstillingen «Børnenes århundre»
Her er det mulighet for å gå på opdagelsesferd inn i det 20. århundredes nordiske design, kunst og arkitektur for barn. Design for barn avdekker samfunnets syn på barn – og selve barndommen. Utstillingen byr på design i alle former, du finner alt fra  plakater, leker og barnebøker til møbler, skolearkitektur og lekeplasser med spesielt fokus på det danske. Du finner også en rekke kjente norske designobjekter her.

Ut over det å vise hvor godt nordisk design er for barn, er formålet med utstillingen å fortelle om et viktig kapittel i vår kultur- og samfunnshistorie, hvor man ikke lengre ser barn som små voksne, men man insisterer på at alle barn skal ha en barndom.

Barnets Århundrede er for alle. Utstillingen vil ikke bare gi voksne mulighedt til å fordype seg i design for barn, men byr og  på spesialdesignede lekesoner, hvor barn kan utfolde seg ved feks. å lage stop-motion film med Kay Bojesen sine trefigurer, boltre sig i bObles tumlemøbler eller tegne sin yndlingsstol ved Peters stol og bord. Utstillingen varer helt frem til 30. august 2015.


Foto: Dansk Designmuseum

Les også: Hotte hoteller i København

Sightseeing
For de litt eldre barna som er opptatt av litt historie og sightseeing så foreslår vi en litt annerledes måte å gjennomføre det på. Opplev København på en Segway som garantert overstiger dine forventinger. Å kjøre Segway er enkelt – alle kan være med. Etter en kort, men sikker opplæring kan man dra samlet på et segway-eventyr rundt i København. Turene er guidet og gir et innblikk i byens historie. En typisk runde tar deg igjennom Strøgets hyggelige gater, ned til Kongens Nytorv og videre til Amalienborg. Deretter går turen videre til den kongelige familie hvor man kan beskue den flotte nye operabygningen før man begynner på hjemturen via Nyhavn og Havnegade. Man kjører så gjennom Den Sorte Diamant og inn i hagen ved Det Kongelige Bibliotek. Videre til Christiansborg, hvor man nyter det fine området ved De Kongelige Stalde. Dette er en fin ting å gjøre en av de første dagene, da får man virkelig orientert seg. Det er 16 års grense for å kjøre segway, men for barn ifølge voksne så er aldersgrensen 12 år.

"Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no

  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop