Magisk for barn

Magisk for barn

Hvor skal du man ta med barna på ferie? Hva vil gjøre inntrykk på både deg og de små eventyrerene? Vi som lager programmet «Nordens Perler», har funnet det mest magiske sted i verden, og du trenger ikke reise til andre siden av kloden for å oppleve det..

Tekst og foto: Reismedbarn.no - Inneholder affiliate

Faktisk ligger dette vanvittige stedet i vårt naboland i øst, Sverige. Nærmere bestemt Nord Sverige.

Du vet den ene ferien du husker fra du selv var liten, den du alltid forteller som starter med; "jeg husker den gangen vi var…"

Det er setningen man garantert kommer til å høre fra barn som får oppleve Tree Hotel i Harads utenfor Luleå i Sverige. Nærmere bestemt UFO’en. Eller fugleredet, eller Mirror Cube. Det er nesten umulig å bestemme seg for hva som er kulest.

Eventyret i skogen
Vi som dro på tur for å sjekke ut det prisbelønte hotellet langt, langt inne i skogen ble som små barn igjen. Man flyr til Luleå, og derfra kjører man langt inn i de dype, svenske skoger. For å få nøkkel til en av trehyttene må man stoppe på Brittas Pensjonat for å sjekke inn, og derfra, med nøkkelen til et eventyr i hånden går man enda litt lenger inn i skogen hvor «kjendisen» The Mirror Cube åpenbarer seg. Tree Hotels består av sju trehytter bygget av hver sin anerkjente skandinaviske arkitekter. De er kalt opp etter temaet de er bygget i; The Cabin, The Mirror Cube, The Dragonfly, The UFO, The Blue Cone (denne hytta er faktisk rød, så den skjønte vi ikke helt..), The Bird’s Nest og aller siste tilskudd, tegnet av norske Snøhætta; The 7th Room -nettopp fordi det er den syvende, og skal vi tro eierne Kent og Britta, den siste de kommer til å bygge.


The Mirror
 
At hyttene har internasjonale navn er ikke rart, under vårt besøk her, hører vi kinesisk, tysk, italiensk og arabisk. Eierne kan fortelle at de har besøkende fra så og si hele verden, og vi er ikke overrasket. Overnattingen i seg selv er helt, helt magisk. Man befinner seg minst 8 meter opp i trærne med utsikt til nydelig natur og et rikt dyreliv.

Aktiviteter
Barna kan løpe rundt i skogen, være med på ulvesafari, fiske eller kose seg i boblebadet man finner velplassert under høye furutrær. Når jeg reiser uten guttene mine, tenker jeg alltid på om de hadde trivdes der jeg er, og da jeg sto i UFO’en og skrudde av lyset, og en helt egen stjernehimmel tentes inne i det mørke rommet, fikk jeg rett og slett dårlig samvittighet for at jeg ikke hadde trumfet gjennom at de skulle få være med meg på jobb. Dette er et sted der voksnes barnedrømmer og barns fantasi blir en vakker symbiose som resulterer i en magisk opplevelse for livet.

Dette er en dyr drøm, men det er lov til å drømme, det er moro å spare til noe man gleder seg til. Prisen til tross -dette er verdt hver eneste krone. Jeg lover.

I hyttene finner du komfortable senger, dusj, forbrenningstoalett, wifi og alle andre moderne faciliteter. Man finner til og med playstation og tv i fler av hyttene, men med den sinnsyke opplevelsen dette er, får en håpe at en eventuell spillavhengighet blir glemt i det en flokk med rådyr spretter forbi utenfor vinduet. 


Komfortable senger

Hvis jeg skulle anbefale hvilken hytte en burde velge om man har med barn, ville jeg sagt:

 1.  UFO’en
 2. Fugleredet
 3. The 7th room (dette er hytta som henger høyst opp og har et sikkerhetsnett under seg man kan gå på)


Ufoen

Det er sjeldent jeg går tom for ord, men dette stedet, som ligger på så og si samtlige lister over verdens mest unike hoteller, må bare oppleves.

Om du booker deg ei hytte får du hilse Kent og Britta fra Jannecke, man føler nemlig at de blir gode venner av deg etter å ha tilbragt to netter i skogen deres.

Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no

 

Les også:

Ting vi liker
Reiser ditt barn alene?
Små barn på lang tur • Reismedbarn Shop
 • Visit Sweden
 • apollo
 • Supersaver
 • Trivago
 • FAMILIEPARKER I EUROPA
 • blue
 • kosthold
 • Pilot
 • Reismedbarn Shop