Magisk jul på Tivoli

Magisk jul på Tivoli

julefølelsen vekkes, endelig er julestemingen her. Vi besøker Københavnernes Tivoli.

Skrevet av: Reis med barn

Jul i tiovli er en fantastisk opplevelse for både stort og smått. Temaet i år er Russisk jul møter Nordisk jul. Man blir først tatt imot med en typisk nordisk atmosfære, juletrær, sne, nostalgisk julepynt, vakre dekorasjoner, julelys, nisser etc. Boder i fleng som selger skinn, ull, tøfler osv. Et torg som bugner av lekkerier og gavedryss. En eventyrlig opplevelse slik vi kjenner julen her i nord. Julenissens reinsdyr er på besøk, julefølelsen vekkes, endelig er julestemingen her.


Nordisk jul

Russisk Jul er en opplevelse i seg selv, vakre farger, lirespill, dekorasjoner, ja det innbyr til en meget god stemning her og. Karuseller i fleng, ta en tur med de kinesiske lyktene, den Russiske Troikaen eller den sibisrske jernbane. Barna stråler, mor og far skråler.
 

Det Russiske området


Russisk Troika

I tillegg til de tradisjonelle julebodene som byr på gløgg, varm sjokolade og belgiske vafler kan man også kjøpe sukkerspinn, glaserte epler og crêpe! Man må for all del prøve deilige spanskrør med is eller syltetøy! Danskene er kjent for god design og det er godt representret her. Flere av de kjente designbutikkene har egne salgsboder som alt fra Georg Jensen til Illum Bolighus. Her kan man helt sikkert sikre seg noen av julegavene.
 
Tivoliet er designmessig lekkert, alt har en rød tråd. Til og med billettstasjoner og returautomater har et innbydende design som står i stil til resten. For å ikke glemme områdekartet. Alt er så innbydende og delikat til et tivoli å være at at her (selv vi voksne) ønsket vi å tilbringe mer enn én dag! To dager til ende var verdt besøket i København. Barna elsket det, selv med frosne tær! Fredag er en dag å anbefale. Lørdagene er mye mer travle, det fikk vi selv erfare.


 
Tivoli får et pluss for sine fine returordninger av gløgg-, kaffe- og kakaokopper. Man betaler 5 kroner ekstra for koppen, men får det refundert i diverse returautomater som er plassert rundt omkring. Enkelt og utrolig miljøbesparende.

Til dere som reiser med mindre barn så kan man leie trillevogner inne i parken. Kjekt å ha hvis man har mye å bære på, samtidig som de små kan fort bli litt slitne av å gå. Det er også mange stellerom i parken, her finner dere en oversikt over disse samt andre gode tips til barnefamilier her.

Et tips!

Hvis dere ønsker å besøke et av Tivoliets mange restauranter er det lurt å booke bord på forhånd. Her er det travelt i disse dager. Blant restauranter kan man velge mellom alt fra Hard Rock café til japanske Wagamama.

 For mer info se www.tivoli.dk 

 

"Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no
   
   
Les også:
Hit bør du dra for å få med deg julemarkedene
Opplev julen over hele Europa


Har du noen opplevelser med tivoli du ønsker å dele med andre? Del gjerne under:

  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop