Magisk vinteropplevelse

Magisk vinteropplevelse

Vi er frelst. Man trenger ikke planlegge dagevis med ferie og overnattinger, vi har funnet aktiviteten som tilfredsstiller alt. Skal du prøve én ny ting i vinterferien; prøv hundespannkjøring!

Tekst og foto: Reismedbarn.no

Det finnes tilbud om hundespannkjøring over store deler av landet. Vi prøvde i Brummundal og hadde aldri trodd vi skulle bli frelst. 

Du har sikkert sett de på tv. Lars Monsen og alle de hårete, ivrige, bjeffende hundene hans. Det som overrasker oss når vi kommer inn i skogen der vi skal få teste ut aktiviteten, er at det er helt stille. Det eneste som møter oss er en eldre golden retriever og to nydelige huskyvalper, som ikke sier stort. Vi spotter en henger med flere dører og må rett og slett spørre om hundene er med? Joda, de slapper av på hengeren. Helt stille. Skogens lyder er fine. Stille, men allikevel tilstede. Grener som suser, en fugl som letter, en kongle som faller. 


Fantastisk norsk natur

Vi får beskjed om at vi trenger et lynkurs før vi skal få prøve hundene. Vi trodde helt ærlig at eierne skulle ta seg av kjøringen, men den gang ei. Så lynkurs blir det. Hvordan gir man kommando, hvordan styrer man og viktigst av alt; hvordan bremser man. Dette er ivrige, godt trente hunder, så de vil helst løpe fort og langt.

Det er rigget til tre sleder, og vi er fortsatt forundret over at det på den nevnte hengeren er hunder nok til 6 stk pr spann. Det er fortsatt helt stille.

«Er dere klare»? Joda, det må vi vel bare. Et nanosekund etter brytes skogens stillhet og den fylles isteden med veldig høye, ivrige bjeff. Hundene dirrer nesten, og vi, som nyklekkede hundekjørere kjenner litt på nervøsiteten. Klarer vi virkelig å holde styr på seks alaska huskyer?

Heldigvis har vi de proffe førerne både foran og bak oss, og i det vi roper GÅ! er stillheten atter tilstede og det eneste vi hører er susingen fra sleden og latter. Høy, høy latter. Det går så sinnsykt unna, det kiler så fantastisk i magen, det er så annerledes og gøy at det vanskelig kan beskrives med ord.

Man opplever naturen veldig tett på, hver en dump og hver en stubbe suser forbi i en forrykende fart. Roser i kinn er et faktum og magen ble alvorlig støl av latter. I tillegg er hundene ekstremt glad i kos, så etter turen er det fritt frem for å bonde med de varme, myke, gode hundene.


Kos hører med

Hundekjøring tilbys i mange former og tidsrom. Det tilbys alt fra runder på 20-25 minutter til halvdags og heldagsturer.

Vi ble fullstendig oppslukt av aktiviteten og syns at alle bør ha hundespannkjøring på sin «bucket list». Dette er og en fin ting å gjøre en av dagene i vinterferien. Ikke alle har fri hele uken skolebarna har fri, og barnehagene har ikke vinterferie, men får man til én dag eller ønsker å gjøre noe som ikke krever masse planlegging og tid. Book en tur.


Ikke rart man blir betatt

Under finner du en liste over steder som tilbyr barne- og familievennlig hundespannkjøring:

Valdres - Beito Husky Tours

Røros - Røros Hotell hundekjøring

Lillehammer - Sjusjøen Husky Tours

Kirkenes - Pasvik Turist

Gudbrandsdalen - Sjødalen hyttetun

Trondheim - Hundekjøring Trøndelag


"Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no 

 

Les også:

Best for babyen på spansk
Turen går videre til Madrid og Malaga
Mil etter mil rundt Milano

 

 

 • Reismedbarn Shop
 • Lek Mer
 • Babyshop
 • Barnas beste reiser!
 • Visit Sweden
 • Supersaver
 • Babystore
 • FAMILIEPARKER I EUROPA
 • blue
 • kosthold
 • Pilot
 • Reismedbarn Shop