Malmø

Malmø

I samarbeid med Visit Sweden, sendte vi familien Grødem Jonstang på tur for å oppleve Sverige helt på grensen mot Danmark. Fra Malmø rapporteres det om mye spenning, slott og ekte skjeletter!

Tekst og foto: Marianne Jonstang Grødem

Med sine 300.000 innbyggere er Malmø Sveriges tredje største by. Byen ble oppført på 1200-tallet og har en direkte forbindelse med København via Øresundbroen. Malmø er en utrolig trivelig by med koselige gater, et yrende liv og flotte bygninger. Kun noen få minutters gange fra den livlige bydelen Möllevången og St. Johanneskirken ligger et flott leilighetshotell, The More Hotel.

MALMØ MUSEER
Malmø Museer ligger i Malmøhus Slott. Det er Nordens eldste bevarte renessanseslott fra 1500-tallet. Den ble for første gang oppført i 1436, og har blitt gjenreist 3 ganger etter det. Malmøhus slott har en fasinerende historie fra å være et kongelig slott til å bli en festning og et fengsel før det ble museum. Der finnes det mye spennende å se både for voksne og barn. I de gamle fangehullene finnes skjeletter etter fangene som satt fengslet på slottet og vi kan levende forestille oss hvor grusomt det måtte være å sitte ensom i mørket i slottets kalde og fuktige kjeller.Prinsesseseng, kongestoler og interiør helt tilbake til 1500-tallet, marinemuseum og et leketøysmuseum med leker fra et par hundre år tilbake er bare noe av det slottet huser.Imponerende utstillinger av utstoppede dyr fasinerte oss alle.

Det som fenget barna aller mest var det nye Akvariet som inneholder levende fisker og reptiler i alle varianter.

Vi fikk se jaktinstinktene til øglene da vi kom midt i måltidet, da det ble satt ut levende gresshopper til dem.Foruten Malmøhus slott kan man besøke Teknikens och Sjöfartens hus utenfor voldsgraven. Det går fort noen timer på museet, så for sultene mager er det tre spisesteder der. Restaurant Wega ligger i slottet, Kommendanthusets Cafè like ved siden av Teknikens och Sjöfartens hus og Slottsträdgården Cafè ligger i parken bak slottet. De to sistnevnte har satset på økologisk og kortreist mat. Blomster og nyfriserte hekker omringer Slottsträdgårdens kafé.Den store parken er utrolig flott med majestetiske trær, kanaler og broer. Tamme ender og gjess vagger rundt innsjøene. Det er to lekeplasser i parken, en som utfordrer balanseorganene og en annen som er en av de 19 temalekeplassene i Malmø.  THE MORE HOTEL OG RESTAURANT REBELL
Hotellet ligger sentralt i Malmø i en lekker bygning som tidligere var en sjokoladefabrikk fra 1700-tallet. Både restauranten og utsikten fra rommet ligger mot en sjarmerende bakgård i gammel stil. Hotel More er et leilighetshotell og rommene er pene og meget romslige på 60 m2 med 2 rom. I tilknytning til badet var det en badstu, som guttene prøvde ut. Avslutt dagen med en bedre middag på restauranten Rebell, som ligger ved kirken, kun 5 minutters gange fra hotellet. Stilige lokaler og nydelige retter som er anbefalt av Micheling-guiden.

 

Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no

 

Les også:

Pakkeliste til teltturen
Reiser ditt barn alene?
Små barn på lang tur


  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop