Med bil fra Nøtterøy til München

Med bil fra Nøtterøy til München

Reismedbarn følger familien Krinolina sin biltur igjennom Europa, etappe 1; Nøtterøy - Rothenburg ob der Tauber. Små unger i bil høres jo ut som selve marerittet, men det trenger ikke være det.

Tekst og foto: Stina Krinolina

Stina Krinolina jobber med språklæringsspill for barn, for tiden jobber hun med et prosjekt som skal vise barn at verden ikke er farlig og at også de som ikke kommer fra samme sted som oss også er personer med drømmer, ideer og familier. I den forbindelse legger Stina, hennes mann og deres to barn ut på reise for å se verden i barneperspektiv. Her følger del 1 av deres etappe, Nøtterøy - München.

Triks 1:
IKKE del ut alle goder før E18. Da har du ingen ting å gå på, annet enn trusler om tilbaketrekking av goder.
Triks 2:
Ta med iPaden. Og lader. Og yndlingsfilmene lastet opp på denne.
Triks 3:
Vær sparsom med søtsakene. Dette både i forhold til aktivitetsnivå og kvalme.
Triks 4:
Ha få men klare kjøreregler; vi har disse; ingen vold, ingen hyling og del godene, ellers forsvinner de.
Triks 5:
Små barn har et teflonhjerneforhold til lovnader eller trusler om ting som skal skje i fremtiden. Bedre er det å overraskende belønne god oppførsel og poengtere hva som har fremkalt belønningen. Det å frarøve et barn en potensiell belønning i fremtiden resulterer kun i gråt og tenners gnissel og generell dårlig stemning.

Les også: Verden sett i barneperspektiv

Ferje etter en liten biltur til Sandefjord var for våre barn et høydepunkt. Kebab etter sengetid i Gøteborg et annet. Å få overnatte i telt for første gang i sitt liv dagens höjdare. Å sette opp telt i mørke medfører noen utfordringer i forhold til å kalkulere morgensol og potensielle teltgjester. Far i teltet sov forholdsvis dårlig den første natta etter å ha beskyttet familien mot en grevling/ ulv/ rev ved å kaste tomater ut i buskaset.


Vi andre sov som engler.

Tenk å tusle rett fra teltet og ned på stranden hvor pappa griller mais til frokost? For en luksus!

Vi satte kursen mot Malmø og broen over til København. Lange etapper i reisens første fase, målet var å få oss over til Puttgarden med ferie for camping i Tyskland for å nå det første hovedmålet; nyfødt kusine i München.

I Rødby var køen tilsynelatende kilometerlange. At fergeselskapet deler ut vann og iskrem er et dårlig tegn. Vi forberedte oss på det verste; tok med oss luftmadrassene og tegnesakene og litt snacks og installerte oss på en plen i skyggen mens bilistene i køen så på oss med undrende blikk.

Nygrillet kylling og cherrytomater og paprika over primus smaker faktisk helt vidunderlig i friluft. Heldige oss som har med oss kokk!

Vips, så var ventetiden over, og vi var på vei over til Tyskland på reisens andre ferjeeventyr.


Bil er kjedelig, men så lenge det ikke er krig i baksetet er det utrolig hvor mye underholdning og kos det er i å være to.

Camping er et ukjent fenomen for vår tunisiske pappa, men han likte det godt. "Men hvorfor er det så få unge mennesker som camper?"

Miksen badebasseng og kaniner på tysk campingplass i skogen var veldig populært :)

På kvelden tredje dag kom vi til det levende museumsbyen Rothenburg ob der Tauber nær Nürnberg. Helt uventet var det en fantastisk opplevelse! Vi har venner og familie spredt rundt i Europa, og denne kvelden var vi innom på besøk hos fastende onkel og tante. Før et storslagent ramadanmåltid tok vi turen til gamlebyen. De små apekattene som hadde sittet fastspent i sju timer lot seg ikke be to ganger og la på sprang i de tilnærmet bilfrie gatene.Dagens siste etappe ble foretatt i sovende tilstand hva vedrører de to yngste reisende, i dyp søvn ble de lagt til sengs hos gode venner i München.

Her skal vi være noen dager før vi tar turen til Marokko via Sveits, Frankrike og Spania.

Følg reisen videre her.

Stina Krinolina hadriasworld.com

 

"Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no

 

Les også: 

Nå blir det enda gøyere å reise
Store byer med små barn
Ferie fra barnemunn

  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop