Mil etter mil rundt Milano

Mil etter mil rundt Milano

Ukens anmeldelse: Høstferien 2012 ble tilbragt i deilige Italia. Dette var ferien for en liten rundreise, uten de helt store planene.

Skrevet av: Anette K. Haldorsen

Høstferien 2012 ble tilbragt i deilige Italia. Hjemme var det surt og regntungt, mens i Italia var det som en deilig, mild sommer. Dette var ferien for en liten rundreise, uten de helt store planene.

På Linate flyplass ventet leiebilen på oss. Det er billig og greit å leie bil i Italia. Og - med GPS og god tid, så kommer man seg frem selv midt i bykjernen. Italienerne er kjent for å være hissige på gassen, men det går helt fint om den som kjører holder hodet kaldt - og at kartleseren følger med på alle avstikkerne.

Vi bodde på hotell Le Moran i Cusago, som ligger ca 20 min utenfor Milano. Et firestjerners hotell, som ikke kostet stort. Hotellet er flittig brukt av store fotballklubber, på grunn av de fine områdene rundt. Her er det rolige veier å trille på! Hotellet har romslige rom, og det var ikke noe problem med verken barnerom eller barneseng. (hotellet har til både baby og større barn). Fordi hotellet ligger litt utenfor sentrum, var det et flott utgangspunkt for dagsturer, og man slapp gjennom bykjernen! (Milano har en ringvei som går rundt utenfor byen, så man kommer seg de fleste steder via den).Barnesete var heller ikke noe problem å få i leiebilen, så minstemann på 10 mnd koste seg i baksetet.

Forslag til dagsturer i leiebil fra Milano:
Bergamo - fantastisk gamleby!
Gardasjøen - med alle de små sjarmerende "byene" rundt
Verona - Romeo og Juliet sier vel sitt?
Como-sjøen - sjarmerende innsjø! Italia på sitt vakreste!

Og så må det jo nevnes;Det beste med å feriere i Italia er deres fantastiske holdning overfor barn. Vår lille lyslugg ble tatt godt i mot på absolutt alle restauranter. De hjalp villig til med både varming av barnemat og egne barnemenyer. (mye pasta og godt brød - perfekt for han med fire tenner!) Barnevogn på restaurant var aldri noe problem, selv om det var trangt ryddet de villig vei for firehjulingen. Italienere elsker små blonde barn:), faktisk så mye at man må forvente at kelnere etc. plutselig løfter opp ungen din, gjerne for å ta han/hun med ut på kjøkkenet for å vise til de andre ansatte. Det var ikke få ganger vi satt på restaurant, og poden plutselig kom tilbake med nye leker i hånda.

Vi holdt oss som sagt unna bykjernen når vi hadde bil. Men, det er ikke noe problem å ta barnevogna på trikk/metro.

Høstferie i Italia anbefales på det varmeste! Både liten og stor koste seg masse!

Ciao:)

  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop