New York med tweens!

New York med tweens!

Jeanette er flyvertinne i SAS og er ofte i New York flere ganger i måneden. Dette har ført til at hun vet å finne frem til det beste byen som aldri sover har å by på. Noe som selvsagt kan komme godt med når hun inni mellom får ha med seg Elén (13) på jobb. Under kan du lese om deres siste tur til New York.

Tekst og foto: Jeanette Løvås

Vi har hotell i New Jersey og tar båt over til Manhattan, båttur er stas selv om reisen ikke har et spesielt mål, bare det å se Manhattan fra elven er stort. Da ser man også Frihetsgudinnen og Ellis island uten at man nødvendigvis trenger å gå i land der.Liberty Island
Det går transportbåter fra Finansdistriktet nederst på Manhattan og oppover for ca 4 dollar billetten. Hvis man vil gå i land på Liberty Island (Frihetsgudinnen) må man kjøpe billett til turistbåtene i Battery park. Da bør man være tidlig ute, for her fyller det seg raskt opp med skuelystne turister.


Vi ruslet rundt i koselige West Village og stoppet for verdens beste og ferskeste cupcackes på Magnolia Bakery. Selv om Elèn ikke er spesielt kjent med serien Sex og Singeliv, var det superstas med et besøk der og føle at man går rundt i ekte filmscener.Highline Park og Meatpacking
Fra West Village er det kort vei til Highline park. Parken som er bygget på gamle togskinner flere meter over gatene. High line strekker seg fra Meatpacking district til Chelsea, og er et friskt pust i et ellers veldig travelt område. Det er koselig å kjøpe seg en is å se på morsomme grafittier på veggene oppover. Vi gikk nedover igjen på bakkeplan igjennom Chelsea og tilbake til Gansevort mathall i Meatpacking. Her finner man noe for enhver smak. Vi spiste taco og drakk kokosvann fra kokosnøtter med sjokoladepannekaker til dessert.
På deilige sommerdager er det morsomt å gå igjennom parkene, feks Union square eller Washington square park hvor det finnes alskens musikere, dansere og hustlers som spiller sjakk. Akkurat som på film!

Rolled ice og Juicy spot
Central park er kanskje morsomt å ha vært i, men blir så stort. Man får gått nok som det er, om man ikke vil besøke kjente Central park zoo. Og er man først der oppe kan man ta turen inom Plaza hotell for at glass brus i baren som i "Hjemme alene"- filmene. :)
Rolled ice har blitt populært og det har dukket opp mange steder som lager det, spesielt i Chinatown. Vi måtte sjekke det ut. Vi var innom Juicy spot, som sammen med 10 Below er de mest populære iskrembarene for rolled ice. Morsomt å prøve!Ellers var Brooklyn bridge et høydepunkt å gå over. Det er gøy å ha vært i Brooklyn, og få tatt bilder i Dumbo området, men det var selve gåturen over broa som var stas.

For Elén var det ikke et must å stå i kø i timesvis for å besøke de største turisattraksjonene som feks Empire state building. Det var mest gøy å bare gå rundt å se, spørre, ta bilder, smake på morsomme ting og suge til seg inntrykk.

At vi måtte ta tog fra World trade senter togstasjon gjorde at hun fikk stor interesse for å vite alt om 9/11. Noe som igjen gjorde at hun ville lese seg opp og se filmer om den tragiske hendelsen da vi kom hjem!

Å reise til New York med en fjortis er en garantert suksess. Det er virkelig noe å se på hvert eneste gatehjørne. Bare lysene fra plakatene på Times Square alene er nok til å ta pusten fra selv den som har fylt både 13 og 60 år.

Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no

 

Les også:

Ting vi liker
Reiser ditt barn alene?
Små barn på lang tur  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop