Norges vakreste eventyr?

Norges vakreste eventyr?

Alltid hatt en tanke om å ta «den bilferien» i Norge, men aldri helt klart å finne hvilken vei man bør ta? Vi har et forslag! Bonderomantikk, vakre fjelltopper drysset med melis mot knallblå himmel, fjorder, fosser, tusser og troll. Det er mange assosiasjoner som dukker opp når man tenker Norgesferie.

Skrevet av: Reismedbarn.no Foto: Reismedbarn & Visit Norway

Skal man velge ville og vakre nord, med Lofoten og kritthvite strender? Eller hva med Atlanterhavsveien? Kanskje burde man kjøre gjennom Gudbrandsdalen eller over Dovrefjell? Det finnes like mange alternativer som superlativer. Vi bor i et ekstremt vakkert land. Vi har fjord, vi har fjell, vi har skog og vi har kilometer på kilometer med vidder malt med skjelvende lyng og små tjern.

Men, om det rett og slett blir for mye for deg å bestemme hvor årets familietur i Norge skal gå, har vi kjørt opp veien for deg. Så fest setebeltet og gjør dere klare.

Vi starter i Oslo. Vil du ha overnatting i hovedstaden utenom det vanlige, kan vi anbefale Camillas Hus, Grand Hotel, The Thief eller hva med å teste storbylivet i en skikkelig Frognerleilighet? Da kan du sjekke ut Frogner House Apartments. Oslo er en av Europas fineste storbyer, i hvert fall når det kommer til opplevelser. Alt fra museum til klatrepark, til bystrand og den enorme marka som omgir byen, gjør til at byen byr på opplevelser for hele familien, uansett alder.

Fra Oslo går turen til Valdres og Herangtunet Boutique Hotell. Denne turen tar i overkant av tre timer, men vi anbefaler å ta et stopp eller to langs veien, slik at de små i baksetet ikke blir utålmodige.

Midt inne i skogen, bare 20 minutter fra Beitostølen, ligger et lite eventyr av et hotell. Her møtes design og skog i en harmonisk symbiose. Herangtunet ligger supert til for benyttelse av alle sommeraktivitetene som tilbys i slalombakkene på Beitostølen, eller kanskje man skal utfordre familien til å kjenne på den ekstremt behagelige stillheten på boutiquehotellet i skogen?

Nå begynner den virkelig vakre bilturen, gjennom Valdresflya mot Lom. Turen tar ca fire timer og et kvarter, men igjen, når man kjører gjennom en melkesjokoladereklame, er det bare å stoppe opp når utsikten tar pusten fra deg, når man får lyst til å kjenne på elva eller ser en rasteplass der et måltid bør inntas.

I Lom anbefaler vi et stopp på bakeriet for en verdensberømt kanelsnurr, vær oppmerksom på at køen kan bli lang og lengre enn lang på sommerstid, men det er verdt ventetiden. Garantert! Natten kan tilbringes på Brimi Sæter, som vi har skrevet om før, les mer her: Sæterferie med barn. Det er noe helt, helt magisk og nostalgisk å våkne av rauting og sauebjeller. På et sted der tiden har stått stille, hvor sauebjellene har raslet i over 300 år, budeia har lokket på kyrne, der det fortsatt ystes ost og naturen rundt kan fortelle historie fra tidenes morgen. Dette er ekte bonderomantikk.


Magisk og nostalgisk på Brimi Sæter. Foto: Reismedbarn


Bakeriet i Lom. Foto: Tina Stafrèn/Visitnorway.com


Landeveissykling, Trollstigen. Foto: Mattias Fredriksson/visitnorway.com

Etter en dag eller to på Brimi Sæter er det igjen tid for å sette seg i bilen å starte på den aller mest spektakulære delen av bilferien. Kjør fra Lom til Valldal. Denne turen tar rundt tre og en halv time, og det er nå naturens symfoniorkester virkelig skrur opp lyden. Denne strekningen betyr at dere får se Trollstigen. At den har fått det navnet er overhode ikke rart. Her snirkler veien seg oppover fjellsiden i sving etter sving etter sving etter sving. Og jo høyere opp man kommer, jo mer mister man pusten av utsikten. Her må man ha kameraet klart og ta tiden til hjelp. Det nytter ikke å haste gjennom denne strekningen. Vi vil påstå at man må sette av minst en time bare til fotografering.
 

Juvet Landskapshotel. Foto: Tina Stafrèn/Visitnorway.com

For å toppe turen, ta siste overnatting på Juvet landskapshotell. Verdensberømt for sin fantastiske arkitektur, blandet med så vakker natur at stoltheten over å bo i Norge kommer til å velle i kroppen. På Juvet er fantastisk overnatting, ubeskrivelig natur, vanvittig god mat og opplevelser for hele familien arrangert av bl.a Valldal Naturopplevingar. Prøv Via Ferrata, kast deg ut i zip line over juvet, eller kroppssurf ned elva. Denne turen koster penger, men til gjengjeld får familien en smak av Norge som er verdt pengene. Husk å booke overnatting i god tid og kjør forsiktig!


Opplevelser for hele familien. Foto: Reismedbarn.no

 

Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no

 

Les også:

Ting vi liker
Reiser ditt barn alene?
Små barn på lang tur

 

 

  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop