Nye bagasjeregler? Slik sparer du penger!

Nye bagasjeregler? Slik sparer du penger!

Vær obs! Det som ved første øyekast kan se ut som den billigste flyturen, blir raskt blant de dyreste.

Skrevet av: Reismedbarn.no

Lavprisselskaper som Norwegian og Ryan Air, er flinke til å reklamere for sine rimelige turer. De er ikke like flinke til å rette oppmerksomheten mot nye regler og priser på alskens tjenester.

Det hadde gått oss hus forbi at det nå ikke er inkludert et kolli bagasje i prisene hos Norwegian. Skal du til utlandet nå, må du ut med 130 kr pr kolli hver vei. Reiser du innland er prisen 90 kr. For en familie på 4 som skal på to ukers ferie til varmere strøk er dette en ekstra utgift på 1040 kroner. Vil du bestille sete, som kan være lurt når man reiser med barn, betaler man 140 kroner pr sete hver vei, dette blir 1120 kroner til.

Så, hvordan sparer man penger? Enten kan man regne ut hva det vil koste når alt er tatt med, og så sammenligne det med de litt dyrere selskapenes pris, de som har et kolli inkludert som f.eks SAS.

Hvis du finner ut at du går for lavprisselskapene, er det en ting som gjelder:
Man pakker smart! Det er ganske romslige kofferter som godkjennes som håndbagasje; Norwegian har disse målene på håndbagasjen: 55x40x23 og den kan veie 10 kg. I tillegg kan du ha med en håndveske, pc-bag eller lignende.

Ryanairs håndbagasjemål er 55x40x20 også her kan du ha 10 kg med, samt en håndveske. Husk på hvilke ting som ikke godkjennes i sikkerhetskontrollen. Velger du å pakke smart, må du og huske at shampooflasker, body lotion, visse tannkremtuber og annet som inneholder mer enn 100 ml må bli hjemme. Vi anbefaler å kjøpe såkalte reiseflasker på en reisebutikk å fylle med nødvendigheter. Da slipper du å kjøpe inn fullt hygieneutstyr på ferie.

Bagasjevekt

Vi anbefaler og at du går til innkjøp av en enkel bagasjevekt, den kan kjapt gi deg hint om hvordan du ligger an på dine tilmålte kg. Husk at sko, håndklær og hårføner er ting som veier mer enn f.eks undertøy og t-skjorter, velg så det du pakker med omhu.
Hvis du er helt avhengig av å pakke tyngre, anbefaler vi at du kjøper et kolli, som hele familien pakker ”store” gjenstander i, resten tar man som håndbagasje i kofferter som tillates i kabinen.

Les også: Pakke, pakke, pakke...

Vi har funnet noen fantastiske kofferter fra Samsonite, de er superlette selv om de er harde, og det er plass til mye mer enn man skulle tro ved første øyekast. Etter at Trunkien har regjert på tronen av kofferter til barn i flere år, må vi og si at Sammies by Samsonite er geniale, det er plass til alt en krabat trenger til både en og to uker og de ser knall ut! Stolte kofferteiere gir stolte foreldre.


Samsonite

Vi har valgt å ta med oss to Samsonite (nøyaktige mål til det Norwegian tilbyr) og en Sammies by Samsonite til 9 dager i Barcelona. To voksne, to gutter (6, 11)
I tillegg betalte vi 260 kroner for å ha en stor DaKine koffert (tur-retur) til eventuelle ting.
Dette innebærer at et par standardting må bli hjemme.


Les også: Reisevesken med det rare i

Man sparer penger på å ikke booke bagasje til alle, så da kan man investerer i noen billige badehåndklær på destinasjonen. Det tar mye plass med fire, store håndklær. Vanligvis pakker man ofte t-skjorter og undertøy til hver eneste dag. Velg heller å ta med 5 av hver, og benytt hotellets vaskeritjeneste, eller det lokale renseriet ca halvveis i ferien. Ta og med et vaskemiddel til bruk på håndvask, t-skjorter med is-søl, klarer man å vaske selv.
Gensere og jakker kan stort sett alltid droppes, man tenker alltid at det kan bli kjølig på kveldene, men reiser man til ”syden” på sommertid er også sommervarmen på kveldene bankers.

 


Velg sko til å ha med, med omhu, sko veier mye og man har ikke bruk for mer enn et par sandaler og et par ”gå-sko”.

La mac’er og PC’er bli hjemme, velg heller nettbrett eller telefoner. Mye lettere og en god anledning til å ta seg skikkelig fri!

Dropp også hårføner, rettetang og andre artikler du tenker kan øke vekten.
Det du bør prioritere er et førstehjelpsskrin, våtservietter, antibac, bleier (i alle fall til flyturen) og mat til de minste som ikke vil ha flymat. Husk at det er lov til å medbringe barnemat gjennom sikkerhetskontrollen uansett volum, men du kan bli spurt om å smake.
Det ser voldsomt ut når alt ligger kategorisert på spisebordet, men tro det eller ei, alt fikk plass i koffertene. Ingen hadde overvekt og er du en av de som tror på det gode i folk, og at noen kommer til å tilby å bytte sete med dere om det ikke skulle være plass ved siden av hverandre etter boarding, så er det en sjanse å ta og godt og vel en tusenlapp til å spare!

 

"Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no 

Les også:

Gjør bilturen til en lek
Tips til flyturen
Små barn på lang tur


 

  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop