Örebro -det skulle man ikke tro

Örebro -det skulle man ikke tro

Örebro er en liten, hyggelig by full av overraskelser. Det er og her Petter Stordalen har pusset opp de gamle banklokalene og skapt vakre Clarion Collection Hotel Borgen.

Tekst og foto: Reismedbarn.no

Vi er to voksne og tre barn som er på tur, og Örebro faller i smak etter få minutter.

Vi starter oppholdet med en vakker båttur på Hjälmeren, med sluser og alt. Båtturen tar tre timer og kalles lunsjseilas. Halvveis får vi servert middag med tilbehør, som lett nytes i utrolig pene omgivelser.


Vakker båttur

Overnatting
I og med at vi startet dagen svært tidlig (04:45) for å fly til Arlanda, velger vi å spise middag på hotellet første kvelden. Veldig ok, og er alltid med i prisen når man bor på Clarion Collection. Borgen er forøvrig et av de fineste hotellene vi har bodd på (noe vi ikke tar betalt for å si). Vi elsker nemlig hoteller som har tenkt estetikk, samtidig som at barn er hjertelig velkomne. Så honnør til Stordalen der altså.


Clarion Collection Hotel Borgen

Kultur
Bare et par minutter bortenfor hotellet ligger Örebro slott, et fantastisk bevart slott som ser spektakulært ut. Vi tar en omvisning på slottet hvor ingen ringere en Jean Baptist Bernadotte dukker opp i stadig flere rom. Vi kjenner han kanskje best som Karl Johan. Vi får servert den fransk-svensk-finsk-norske historien på morsomt vis, om enn med litt vrien fransk aksent for våre norske barn. Men vi voksne lo og koste oss med historiefortelling. Slottet et godt ivaretatt og deler av det er og residensen til Landshøvdingen (ja, det er en tittel i Sverige). Litt av en bopæl..


Örebro slott

Slottet rommer flere spøkelseshistorier, historier om hekser, selvmord og evig kjærlighet, og rundturen ender i den mest dystre delen; fangehullet. En morsom formiddag for store og små.

Örebro by
Örebro er en fin, liten by å vandre rundt i, det er mye kunstinstallasjoner fordelt rundt, som er både fine, morsomme og underlige. Det er ikke langt til noe sted, så bilen kan man trygt la stå.

Mange nordmenn og spesielt barnefamilier kommer til Örebro på grunn av eventyrbadet Gustavsvik, Nord Europas største innendørs badeland, som har vunnet priser for sitt spektakulære anlegg. Her går timene fort, og tre gutter flyr beina av seg for å rekke over alle skliene og utfordringene som tilbys. Lunsj tilbys på stedet, og for å vinne bonuspoeng fra de yngre, velger vi å innta den i badelandet, noe som pleier å være en trist affære. Men ikke i Gustavsvik, her får man alt fra wok til kyllingwrap og fish n`chips. Overraskende.

Om man ønsker å ta bobil, campingvogn, telt eller ta inn i campinghytte, er det en stor 5-stjerners campingplass like ved badelandet. Les mer her.

Sörbybacken
Like utenfor sentrum finner vi en ildsjel som har valgt å gjøre et tidligere, lite skitrekk om til en downhill sykkelbane, zipline, airbag og skate, ski aktiviteter sommer, som vinter. Det er et høydepunkt når alle gutta får teste ziplinebanen som er 400 meter langt og går i 50 km/t. Har du lyst til å sjekke det ut heter det Sörbybacken, sjekk dem ut på Facebook her.

Alle fikk prøve Zipline

Ånnaboda
20 minutter utenfor Örebro, finner man Ånnaboda, et yndet sted for skigåing, både nedover og bortover, som på sommeren forvandles til et terrengsykkeleldoroado. Her er det mountainbike trails for alle nivåer og eget område der man kan prøve seg i hinderløype. Om man ønsker kan man og overnatte her, noe som er populært, spesielt om man er på langsykkeltur og skal videre i de milelange løypene.

Vi ble veldig positivt overrasket over Örebro, det var noe å gjøre for alle aldere, ikke er det lange bilturen unna hverken Østlandet eller Stockholm heller, om man velger å fly til Arlanda. 

 

Sponset innhold: Journalist har fått dekket turen.


"Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no 

 

Les også:

 

Geniale apper
Gårdsferie
Alt du bør huske på til storbyferien

 

 


 • Reismedbarn Shop
 • Lek Mer
 • Babyshop
 • Barnas beste reiser!
 • Visit Sweden
 • Supersaver
 • Babystore
 • FAMILIEPARKER I EUROPA
 • blue
 • kosthold
 • Pilot
 • Reismedbarn Shop