Øst-Jylland

Øst-Jylland

Det er ingen hemmelighet at Danmark er et av Nordmenns favorittland å feriere i, noe vi i Reismedbarn er enige i. Danmark består av halvøya Jylland og hele 443 navngitte øyer, hvorav de største er Sjælland, Vendsyssel-Thy og Fyn.

Tekst og foto: Reismedbarn.no

Overalt i Danmark kan man finne mye moro for liten og stor, men under har vi konsentrert oss om Øst Jylland og håper det kan gi inspirasjon til hva man kan bruke høstferien til, eller, om man ikke har hele uken fri, en helg i Danmark kan og være verdt å spare til.

Man kommer seg svært enkelt rundt i Danmark med bil, om man kjører fra Norge, tar båt, eller flyr og leier seg en bil. Under finner du en noen av våre favoritter på Øst-Jylland.

RANDERS
I hjertet av Randers, mellom bykjernen og elven Gudenåen ligger Randers Regnskog som er en av Danmarks største turistattraksjoner. Under ulike domer finner du regnskogkontinentene; Sør-Amerika, Asia og Afrika. Her kan du vandre rundt i tropisk klima, fossefall, lianer og dyr løper rundt føttene dine. Domene huser 250 ulike dyrearter.

Utendørs ligger DanmarksParken og frem til 23. oktober kan derebesøke denne delen. Her finnes en stor naturlekeplass, gårdsdyr og piknikkområder.


Fantastisk nært!


Og skremmende nært....

DJURS
Djurs Sommerland er Nordens største og er uten tvil en park for hele familien. Med aktiviteter i fleng, striglet og fin og en upåklagelig service så er dette en park som virkelig er verdt et besøk mener vi. Parken er tilrettelagt for ulike aldre og er delt inn i ulike temaland; Bondegårdsland, Piratland, Vikingland, Mexicoland, Vannland, Westernland, Afrikaland og Sommerland. Sesongen varer frem til 23. oktober. Les mer om Djurs.

ÅRHUS
Århus er Københavnernes favoritt. Et godt utvalg av butikker, trange og koselige gater. Latinerkvarter. Hyggelig områder med brosteinsbelagte gater og hyggelige fortausrestauranter. En pulserende by med en helt spesiell atmosfære.

Danmarks svar på Maihaugen
Er du i Århus, må du bare sette av litt tid til den Den Gamle By. Området kan sammenliknes med Folkemuseet på Bygdøy eller Maihaugen på Lillehammer. Her er det en helt unik historisk stemning med skuespillere som gir det hele en autentisk opplevelse. Å komme hit er som å reise tilbake til 16-, 17-, og 1800-tallet. Den Gamle By har også gjenskapt en bydel med utgangspunkt i året 1974, hvor bydelen er en tidsreise og du kan besøke din egen, dine foreldres og dine besteforeldres historie.

Kultur, natur og arkitektur
Sør for Århus ligger Moesgaard Museum som er et museum for kultur, natur og arkitektur. Her kan du se arkeologiske utstillinger fra bronsealderen, jernalderen og vikingtiden eller oppleve de dødes liv i forskjellige kulturer og samfunn iscenesatt og dramatisert på en autentisk måte.

Kunst i verdensklasse
ARoS kunstmuseum er nordeuropas største kunstmuseum og huser kunst i verdensklasse. Her er det ikke bare kunsten som er fasinerende, byggets arkitektur, både utendørs og innendørs er overveldende. Det kanskje mest ikoniske ved bygningen er Olafur Eliasson sitt verk ”Your Rainbow Panorama” som ligger som en krone på toppen av bygget og skuer over byen. Vi lar oss begeistre av hva den dansk-islandske kunstneren har fått til. Barna løper rundt og rundt i ekstase, illusjonene av fargene er en fryd for øyet.Les mer om Århus

SILKEBORG OG UTENDØRS AKTIVITETER
Silkeborg er nydelig omkranset av natur. Med sine skogkledde bakker, kuperte terreng og Danmarks lengste elv som renner igjennom byen deres kan Silkeborg'erne med stolthet kalle byen sin for Danmarks hovedstad innenfor utendørs sport. Silkeborg er veldig populært for aktiviteter som Mountain-biking og kajakk. Det finnes sykkel-løyper for enhver ferdighet, enten du er opptatt av fart og teknikk eller bare ønsker å nyte ren skjær natur, ja de finner de opplegget for deg. Ønsker dere å kombinere besøket med en kajakk-tur, ja da kan dere faktisk legge turen til Himmelbjerget. Henting av kajakk kan avtales med utleier.

Himmelbjerget
Når du først er i Silkeborg bør du faktisk ta turen til Himmelbjerget. Hit kan du komme med båt eller bil. Båtveien er en hyggelig båttur langs Danmarks lengste elv Gudenå. Hopp av på kaiplassen for Himmelbjerget og ta deg frem til fots.Hvis du trodde Himmelbjerget innebar fjellbestigning, tar du helt feil, Himmelbjerget er bare en 147 meter høy ås. Man trodde lenge at Himmelbjerget var Danmarks høyeste punkt, faktisk helt frem til 1847. Allikevel er det en fantasisk utsikt fra toppen av bjerget og utover bøkeskogene som slynger seg nedover åskammen. Himmelbjerget har i senere tid blitt gjort om til et samlingspunkt for hele familien, her er det lagt opp til rasting, lek og moro. Nyt piknikken i det fri og la barna løpe fritt rundt i de hærlige omgivelsene. Lekeapparater og aktiviteter er lagt til rette for at man kan tilbringe en hel dag her. Har du ikke pakket med deg hverken lunsj eller middag, kan du få tak i det du måtte trenge for en hel dag på Himmelbjergplassen. Her finnes både hotel, restaurant, kiosker, boder osv.


Fine lekeplasser på Himelbjerplassen


Piknik i det fri

Labyrintenes land

En litt annerledes og utfordrende opplevelse kan du være med på om du besøker Labyrinthia. I et forvirrende nettverk av diverse passasjer er det om å gjøre å ikke gå seg bort. Her må du virkelig bruke hodet og ikke minst beina. Labyrinthia har 7 ulike labyrinter, alt fra moderne labyrinter, ja de har faktisk Europas største 3D-labyrint, en vann-labyrint som er laget av 100-vis av duftende roser, historiske labyrinter som er inspirert av bronsealderen og til og med labyrint for hunder.

Rovfugleshow
Videre innover i Silkeborgs ville skoger ligger Silkeborg Rovfugleshow. Danskene er jo som nevnt tidligere gode på piknik, så igjen abefaler vi å pakke med matpakker for så å nyte lunsjen ute i det fri. Her har de tilrettelagt for fine piknikområder tett på dådyr og amerikanske bisonokser. Den største attraksjonen folk flest kommer hit for, er rovfuglshowet. Selve showet er godt ledet an av “Falckemannen”. Her får du en opptreden uten like, så tett på rovfugler og ugler “in action” har du kanskje aldri vært før. Her kjenner du vingeslagene over hodet ditt og barna kan være Falkemannens hjelpere. Barn og voksne er bergtatt. Her kan du la deg fascinere av hvor store disse rovfuglene og uglene faktisk er; havørnen er enrom, hubroen likeså. Falken er lynrask og de små transformer-uglene eller hornuglene som vi sier her i Norge er kanskje det som opptar barna mest. De er så små og søte og har noen meget spesielle egenskaper. De “blåser” seg opp for farer og er farene for store gjør de seg strenge og smale som en pinne. Veldig morsomt:)

Rovfuglshowet kan du booke på forhånd og det varer en drøy time.


Falckemannen


En av Falckemannens hjelpere

Den søte, lille hornuglen

HORSENS
Horsens statsfengsel som etter 150 års fengselsdrift ble stengt i 2006 ble i 2012 åpnet igjen, men den gang som en kulturell arena. Idag er fengselet eller Fængslet et prisbelønnet museum, overnattingssted og en festival- og konsertarena hvor verdenskjente artister som Metallica og Aerosmith har opptrådt. Dette stedet er absolutt verdt et besøk, gøyalt, spennende og littegranne skummelt. Les: En natt bak gitteret.

Hvordan komme seg hit
Det er enkelt å komme seg til Danmark. Ønsker du å ta bilen kan du ta Fjordline eller Color Line fra Larvik, Langesund, Kristiansand, Stavanger eller Bergen.

Ønsker du en raskere og mer komfortabel reise, flyr British Airways dere direkte fra Oslo til Århus på 65 minutter  Flyplassen ligger en drøy halvtimes kjøretur unna bykjernen i Århus.

 

Sponset innhold: Journalist har fått dekket turen.


"Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no 

 

Les også: 

Geniale apper
Gårdsferie
Alt du bør huske på til storbyferien

 

 


  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop