På ferie i eget land - Kristiansand

På ferie i eget land - Kristiansand

Vi fortsetter med våre Norgestips og har kommet oss til det glade Sørlandets Kristiansand. Byen, som kanskje er mest kjent for sin fantastiske Dyrepark og Kongen på havet, har mye, mye mer å by på.

Skrevet av: Reismedbarn.no Bystranda, foto: Jorunn Jensen (c) Visit Sørlandet AS

Vi tok en prat med et bysbarn av Kristiansand, og selv om Janne Formoe ikke har bodd i der på 20 år, har hun fortsatt sine barnlige favorittaktiviteter.

Aquarama er et badeland med moro for hele familien. Det ligger sentralt i byen like ved bystranda, her finner man badeland, svømmebasseng (50m), boblebad og spa-avdeling. I Aquarama er det full servering, her får man kjøpt alt fra glutenfrie til ikke-glutenfrie småretter og søtsaker som kaker og is. En fin aktivitet når regnet pøser ned.


Isspising, foto: Jorunn Jensen (c) Visit Sørlandet AS

Bystranda er nevnt, dette er en av byens fineste strender. På bystranda er det anlagt fin sandstrand, klatrenett, sittegrupper, fiskeplasser, utkikkspunkt, bocciabaner, bordtennisbord, badebrygge, solterrasse og herlig palmesus. I tillegg er Bystranda vertskap til Norges eneste strandfestival, Palmesus, hver sommer. På bystranda finnes det egen baderampe for funksjonshemmede.


Bystranda, foto: Jorunn Jensen (c) Visit Sørlandet AS

Hamresanden er en annen av Jannes favorittstrender, den ligger like ved flyplassen Kjevik og er svært barnevennlig og langgrunn.

Dampbageriet i sentrum selger masse deilig bakst, også til glutenallergikere. Er man på tur til det glade Sørland, er det selvsagt innafor med en solskinnsbolle.

Det er selvsagt masse mer Kristiansand kan by på og vi kan ikke utelate;

Dyreparken, norges største dyrepark kan ikke overses når man besøker Kristiansand. Her finner man alt fra Julius (gode, gamle) til tigre, otere, geiter og slanger. I tillegg kan man besøke Kardemommeby, se Klatremus i Hakkebakkeskogen eller få med seg de vanvittige kampene som utkjempes mellom Kaptein Sabeltann og hans fiender. En fullverdig park vi i Reismedbarn er veldig glad i. Les mer om Dyreparken og Abra Havn


Kjersti Solberg Monsen - Visitnorway.com

Kristiansand Kanonmuseum For de som har lyst på til å blande historie med en tur i en fint område anbefales Kanonmuseet. Kanonen på Møvik er absolutt verdt et besøk. Den er imponerende stor. Man kan betale litt for å komme inn i selve museet, men det er og mulig å bare benytte dagen i turområdet rundt. Det er spennende å se de enorme granatene og lære om hvordan de levde og opererte kanonen under WW2. Det er fint turområde som passer for de fleste. Ta med et kart og gå løypa. Mye interessant historie å lære underveis. Kasematten som ligger rett bortenfor kanonen er også verdt en kikk. Voldsomme dimensjoner. Et par timer er passe å avse på kanonmuseet. Gratis parkering rett ved. (anbefaling fra TripAdvisor)

Ravnedalen Naturpark Er familien glad i å være ute er Ravnedalen et ypperlig utgangspunkt for utflukt. Ravnedalen er blitt ett av Kristiansands nye kultursteder med hyppige konserter og andre aktiviteter. Parken har fått en oppmurt utescene. Blant annet arrangeres årlig Helene Bøksles forestilling Elverhøy innerst i Ravnedalen.

Parken er også et ypperlig utgangspunkt for turer i Baneheia, med flere alternative turstier.


Foto: Elisabeth Høibo@Visit Sørlandet

Kristiansand Museum Museet har fått flyttet ut mange gamle trebygninger fra Kvadraturen (Kristiansand sentrum) og museets bygate fremstår veldig representativ for hvordan det så ut i gamle dager. På museet er det også en stor bygning som "minihusbyggere" har innredet med tro kopi av noen kvartaler i gamle Kristiansand. Museet tar barn og voksne inn i en tid som er svunnen, men allikevel spennende og vakker. Her er det godt grunnlag for å lære barna om «gamle dager».

Har du noen Kristiansandsfavoritter, del de gjerne med oss. Enten i kommentarfeltet under, eller send oss en e-post på post@reismedbarn.no

Les også:

Deilige Danmark
Reiser ditt barn alene?

Små barn på lang tur

  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop