På ferie i eget land - Stavanger

På ferie i eget land - Stavanger

Trenger du noen tips for hva du kan finne på i noen av byene våre? Er du fastboende eller bare på besøk? Denne gangen tar vi turen til Stavanger.

Skrevet av: Reismedbarn.no Foto: CH - visitnorway.com

INNENDØRS AKTIVITETER, MUSEUM OG LIGNENDE

Arkeologisk Museum
Her kan du blant annet finne ut hvordan det egentlig var å leve under Vikingtiden. I utstillingen Utferd blir du ikke bare kjent med rebelske krigere, men også livet til seks kvinner fra Rogaland: Gudrun, Svåva, Svankvit, Herborg, Sigerlin og Niamh. En husfrue med synske evner, en velkledd dame fra en familie med anselige kontakter og en kvinne med et smykke som bærer på en brutal historie.

Norsk Barnemuseum
Dette er et eldorado for barn (og voksne!). Her finnes en flott samling leker; biler og dukker fra Lærdal, klatre- og lekeslott, krabbetunnel og utkledningsrom. I samme bygg ligger også Stavanger Museum, med sin naturhistoriske avdeling. Populært for de små blir nok utstillingen Skeive dyr og smilende skjeletter!

Norsk Oljemuseum
Dette er et moderne museum hvor du kan lære hvordan olje og gass ble dannet for millioner av år siden. Du kan få testet dine ferdigheter som Nordsjødykker, og få innblikk i hvordan man lever og arbeider på en oljeplattform. 

Videre gjennom byparken følger du Klubbgaten ned til Jorenholmen, gå til venstre ved enden av veien og fortsett videre til du kommer til Geoparken. Geoparken er en eksperimentell og annerledes bypark som tester nye former for gjenbruk av både ideer, materialer og gjenstander fra petroleumsindustrien. Her er det gøy å boltre seg!


Foto: CH - visitnorway.com


AKTIV UTE I STAVANGER OG OMEGN

Vaulen badestrand
Ikke langt fra sentrum av Stavanger finner du Vaulen badestrand.

Dette er perfekt badeplass for både store og små. Her er det lekeplass, kiosk og toaletter. Utsikten er upåklagelig!

Solastranden 
En drøy mil utenfor Stavanger ligger Solastranden, Stavangers riviera. Dette er 2300 meter med vakre opplevelser, glede, spenning og moro. Sunday Times har kåret stranden til verdens 6. vakreste. Her er det perfekte forhold for vindsurfing og surfing - året rundt. Det er også en populær badestrand om sommeren.


Foto: CH - visitnorway.com

Jæren
Jæren er helt spektakulært, og utsikten kan virkelig gi ro i sjelen for enhver stresset person.

Jæren sammenlignes ofte med Skagen i Danmark. Her er det et fantastisk lys og flotte strender. Supert for korte og lange fotturer og sykling. Hvis du kjører bil, anbefales »turistveien». Sjekk turistveg.no for detaljert kartbeskrivelse. Dette er en rute langs jæren med rasteplasser og utsiktsposter. Kan anbefales på det sterkeste.

Det finnes flere overnattingsmuligheter der, blant annet camping.

Preikestolen
Ca 50 minutters biltur utenfor Stavanger finner du Preikestolen, 604 meter over Lysefjorden. Å stå på dette platået og se utover fjell og fjord er en unik opplevelse som anbefales på det varmeste. Turen opp tar ca to timer i et rolig tempo.  Husk å ta med varme klær, gode sko og et par matpakker.


Foto: Andreas Gruhle/visitnorway.com 

 

Kilder:

- regionstavanger-ryfylke.com

Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no

 

Les også:

Ting vi liker
Reiser ditt barn alene?
Små barn på lang tur

 

 

  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop