Palm Springs California - en frodig oase midt i ørkenen

Palm Springs California - en frodig oase midt i ørkenen

Et stopp på en lengre reise, var Palm Springs, California –ikke den mer kjente i Florida. Dette er byen midt ute i ørkenen, som takket være enorme mengder kunstig vanning har blitt en frodig liten oase.

Skrevet av: Kristin Maria Ravlo

Palm Springs har vært et populært tilfluktssted for skuespillere og andre kjendiser i en årrekke. I tillegg til kjendiser er byen populær blant homofile, og i dag utgjør de ”skeive” nesten femti prosent av innbyggertallet.

Det var VARMT å komme til Palm Springs. Vi trodde nesten ikke det kunne bli varmere enn et tidligere stopp vi hadde hatt i Vegas, men der tok vi feil. 42 grader i skyggen, og helt vindstille ved bassengkanten. Solen var så sterk her at man ble solbrent bare ved å gå fra rommet til bilen uten solkrem.

Siden det var så varmt tenkte vi at det var perfekt å bruke tiden her i et badeland. På hotellet møtte vi imidlertid en avdanket modell som kunne fortelle oss at byens badeland var bortimot verdens ekleste. Hvor barn både tisset og bæsjet i bassenget uten at noen brydde seg. Hun anbefalte at vi heller tok turen opp på fjellet, hvor utsikten var på topp og temperaturen langt mer behagelig. Smarte som vi er, fulgte vi selvsagt rådet hennes.

Vi entret vognen som skulle ta oss opp fjellsiden på 806 meters høyde og slapp ut på 2596 meter. Turen opp tok 10 minutter, og underveis snurret vi vognen 360 grader slik at vi fikk sett både inn og ut. Ingen tur for de med høydeskrekk. Dette er visstnok verdens største roterende fjellheis, nå skal det sies at de liker å bruke ordene ”verdens” og ”største”sammen i USA. Les også: Route66

 


Det var et rikt dyreliv som ventet oss på toppen. Her kan man finne alt fra ekorn til fjelløver (!) Ekorn hadde vi sett mange av i USA. Både i tretopper og inne på kjøpesentrene. Men aldri så nærme som her. De var tydelig vante til å bli foret av turister, for de kom helt oppi fangene våre...

18 forfriskende plussgrader ventet oss på toppen. Det syntes storesøster var kjempeiskaldt. Så kaldt at hun insisterte på å kjøpe en boblejakke i suvenirbutikken. Heldigvis solgte de slikt der, for her er de vant til kaldt vær. På vinteren reiser nemlig folk opp hit for å gå på ski!

Det var masse turstier man kunne følge på toppen. Her kunne man også campe om man hadde utstyr og tillatelser i orden. Ungene syntes det var GØY å samle kvister og kongler igjen. Dette var nesten som å gå i skogen hjemme!

Ellers ble det late dager i Palm Springs. Her var flust av flotte restauranter. Vi rakk å prøve ut hele to thairestauranter. For vi har tidligere vært i Thailand, hvor ble vi hektet på rød curry. Så vi bare må ha det. Thaimat er ganske rimelig i USA. I alle fall som lunsj, for da vanker det som regel tilbud. Inkludert både tips og drikke havner regningen sjeldent over 200 kroner for hele familien. Det er særs viktig å tipse i USA. 18 % er ganske standard. Både i taxier og på restauranter. Gjerne mer om man er ekstra fornøyd. 20-30 % er ikke uvanlig. Så må man tipse parkeringsfyren, og vaskedamene og det som er. Tungvint system i grunn.

Etter Palm Springs sto en kort etappe for tur. Bare to timer i bilen, så var vi på plass i Hollywood - midt på "Walk of Fame". Det skulle bare vært to timer i alle fall. Men det tok ganske mye lengre tid. Trafikken i Los Angeles var HELT crazy. Kø fra ende til annen. Mammaen har vært her før, da uten bil, og akkurat da vi satt der i bilen og ventet (...og ventet...og ventet) kom vi på at vi kanskje kunne parkert litt utenfor og tatt banen inn...For man kan jo klare seg uten bil noen timer.

Det er nok av museer og slikt i området, og vi tok turen innom Ripleys Believe it or Not. Her får man presentert utrolige ting, og lærer MYE rart. Som hvordan man krymper menneskehoder... 

og vi fikk selvsagt kikket på verdens høyeste mann, verdens laveste mann og ikke minst verdens feiteste mann.  Dette var morsomt for alle aldre.

www.rundtjorden.net

"Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no 

LES OGSÅ:

Island
Waikiki -Hawaii
Aukland/New Zealand

  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop