Puerto de Pollensa

Puerto de Pollensa

Vi er 4 voksne og 4 barn i alderen 2-10 år som tar turen til kjente Mallorca, men til et kanskje ikke så kjent sted - Puerto de Pollensa.

Skrevet av: Reismedbarn.no

Leilighet ble booket igjennom mallorcautleie.no. Vi brukte mange søkemotorer, men endte opp hos nettopp disse da servicen var upåklagelig. Tilbakemeldinger når det gjaldt tilgjengelighet kom umiddelbart, i motsetning til noen andre nettsider som brukte 2-3 dager på å sjekke dette. Mallorcautleie var også behjelpelige med å finne noe som passet våre ønsker og behov. Vi endte opp med en helt ny leilighet i hjertet av Puerto de pollensa. Et kvartal fra strandpromenaden med balkong rett over en koselig gågate med restauranter og barer. Dette passet oss midt i blinken, for da kunne vi nyte kveldens liv fra balkongen mens barna sov trygt i sengene sine. 


Strandrestaurantene i Puerto de Pollensa

Havnen

Puerto de Pollensa er et sjarmerende lite badested med strender, småbåthavn, restauranter ved havet og naturskjønne omgivelser. Ved første øyekast er kanskje dette stedet akkurat som alle andre spanske feriesteder, men beveger du deg i motsatt retning av Alcudia finner du det som gjør Puerto de Pollensa så sjarmerende. Her spaserer du langs strandpromenaden i skyggen av pinjetrær med restauranter, hoteller og kafeer som ligger nærmest i vannkanten, rett og slett en helt nydelig atmosfære. Tempoet her er roligere og stemningen er mer spansk. I retning av Alcudia er strendene lange og brede, vi opplevde aldri at de var overfylte selv i høysesong. Med små barn er det fint å få plass på "rad 1" og det var ikke noe problem selv om vi ikke var blandet de som var tiligst ute på morningen. Puerto de pollensa ligger lengst nord på Mallorca og det tar ca 45 min med bil fra Palma flyplass.


SPISESTEDER

Restaurant Can Pescador: Her hadde de absolutt overraskende bra mat, selv om de hadde en særdeles variert meny. Jeg blir alltid skeptisk til restauranter som serverer alt fra italiensk, til spansk, til á la carte etc. Noe må jo skuffe, men alle var fornøyde. Barna elsket bolognesen og ble overrasket med is og godteposer etter at maten var fortært.  Les også: Gourmetbarn

Gran Café Cappucino er også verdt et besøk. Med deres varierte meny kan du nyte deilg sushi, salater, gourmetburgere etc. Elsker musikken deres!

Isbaren Gran Cafe 1919, er en nostalgisk gammel isbar som serverer deilig is og kaffe! absolutt verdt et besøk!

UTFLUKTER;

Alcudia:
Vet ikke hva det er med Mallorca, kanskje det er fjellene, men det slår aldri feil, jeg opplever alltid at det regner her. Vi hadde to dager med regn iløpet av 8 dager. Det gjorde overhodet ikke noe for oss, siden vi skulle tilbringe 3,5 uke i dette landet. Gråværsdager passer utmerket til utflukter. Denne dagen valgte vi Alcudia og Gamlebyen. Vi hadde hørt om Borgen og muren som man kan gå på. Den eldste delen av gamlebyen stammer fra 1300-tallet og er omkranset av en godt bevart bymur, kjempe fin tur! Lunsjen bør du legge til Satyricon, et gammelt teater som er gjort om til en restaurant. Maleriet i taket og utseende på teaterlokalet er godt bevart! Et veldig kult sted. Barna var godt fornøyde med maten her og;) Les også: AlcudiaGamlebyen i Alcudia

Pollensa:
Noen få kilometer innover i landet ligger en av Mallorcas best bevarte gamle byer, Pollensa, som har aner tilbake til romertiden. Du kan enkelt komme deg hit med buss eller taxi. Tar du kollektivt er det lurt å sjekke busstidene dagen før, vi endte opp med å vente en time på bussen. Pollensa er en utrolig vakker by med sandgule bygninger med grønne vinduslemmer i trange, krokete smug. Du finner mange fine butikker der som små deli'er med deilige spanske fristelser til fine keramikkbutikker. De har også en del gallerier for de som er interresert i slikt. Et mål for turen var å gå de 365 trappene opp til Calvario-kirken fra 1300-tallet, en fantastisk skue utover byen og selve turen opp er verdt å svette litt ekstra for. Selv med barnevogn er det mulig. Vi var fire voksen og 4 barn, hvorav to av dem satt på skuldrene og et ble båret i vogn mellom to voksne, akkurat som på en kongestol. Alt er mulig;) Vi hadde egentlig en fin opplevelse på en av restaurantene i byen her også, deilige burgere med chevreost, men til gjengjeld ble ikke kvelden som forventet da en av barna ble matforgiftet etter å ha spist deres kyllingbaguette. Byen derimot er absolutt verdt et besøk!


Trappene opp til Calvario-kirken 


En nostalisk isbar i Pollensa

TIPS!
Pottemakeriet L'Agora er verdt et besøk hvis du liker denslags! Nydelig kjeramikk i alle farger og former til en meget billig penge! L'Agora som er navnet på butikken finner du i c/Joan mas, 7, Pollensa.


Fjelltur:
I retning Cap de Formentor finner du noen utsiktspunkter som er helt fantastiske! En unik skue utover Middelhavet! Det er pent opparbeidede trapper til de forskjellige utsiktspunktene og er du like heldig som oss, så sitter det en meget avslappet kar å spiller gitar på det ytterste punktet, jeg garanterer deg gåsehud! Sørg for å ha med deg noen euro, så kan du få med deg musikken hans hjem;) Dra tidlig så slipper du unna kø og den værste varmen. Er du av den aktive typen og du får litt alenetid så er det en fin løpetur opp hit;)


Vakker skue mot Cap Formentor

Kort oppsummert så er Puerto de Pollensa meget barnevennlig. Det er stille og rolig, meget flotte strender, barnevennlige restauranter, vennlige mennesker, ja et meget fint sted å nyte late dager med sine respektive.

Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no 


LES OGSÅ:
Mallorca
Mallorca for store og små
Ting vi liker


  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop