Regner det i ferien?

Regner det i ferien?

Ferien er fortsatt her, men regnværet har inntatt store deler av landet. Det kan være deilig med noen innedager, men hva skal man finne på? Vi har funnet frem noen gode, "gamle" inneleker som alltid er en slager.

Skrevet av: Reismedbarn.no

Her har vi laget en liste over morsomme ting å gjøre inne når regnet hamrer ned ute..

SKATTEJAKT
Man trenger ikke vente på Påskeharen for å lete etter skatter. Og skatten trenger ikke være noe annet enn en bamse, en gullmynt eller noe annet som er lett å kjenne igjen. Skattejakten kan foregå på to måter, alt etter hvor god tid «arrangøren» tar seg.
Gjem gjenstanden og lag et kart over huset barna skal klare å lese. Der krysset på kartet er, ligger også skatten.

Gjør det litt mer utfordrende ved å gjemme «hint» som leder til den ordentlige skatten. Lag kart til hvert hint, som f.eks «trodde du skatten lå her? Det var leit, men å lete blant sko og klær er nok greit», hvorpå neste hint ligger i et sko/klesskap.

GJEMSEL
Leken man aldri får nok av. Egentlig er det ganske deilig å være med på dette som voksen og, for å se ansiktet til de små når de finner deg er ganske ubetalelig. Er man i det litt mer «gærne» hjørnet, kan man jo prøve seg på en «Boksen går» variant inne. «Boksen» trenger bare å være en stol midt i stua. Og fungerer slik; én står, de andre gjemmer seg. Når den som står finner en som har gjemt seg, må han eller hun løpe til stolen å si «Herman på boks», så må Herman vente ved «boksen», enten til alle er funnet, eller noen befrir han når den som står er ute og leter. Alltid moro!

TROLLDEIG
Ja, du leste riktig. Hvorfor ikke dra frem kunnskapene fra 80-tallet og smelle litt mel, salt og vann i en bolle (to kopper mel, en kopp vann og en kopp salt. Mel og salt blandes i en bolle og så rører man vannet gradvis inn. Figurene legges på et stekebrett med bakepapir på og stekes på 160 grader til de er harde). Her er det bare fantasien som setter stopper for hva man kan lage. Dørskilt til hytta, lysestaker, julegaver, navnet sitt. Finn frem vannmaling og pensel og så kanskje dette er sommeren familien finner sin indre kunstner.


BYGGE HYTTE/FORT/LAKENHUS
Å lage en egen, liten kosekrok med masse puter, tepper og dyner er magisk. Her kan man f.eks hente frem 4 stoler og masse laken, så lager man et eget, lite telt i en krok av huset. Kanskje adgang for voksne er forbudt? Lag en deilig smoothie og server de små hyttebyggerne til innflyttingsfesten. Server i noen artige glass og sugerør. Lommelykt eller lysslynger er alltid med på å skape hyggelig stemning, eller elektriske stearinlys for skikkelig hygge.

DANSELEKEN
La mamma eller pappa styre favorittmusikken, spill høyt og dans brutalt! Leken går ut på å stoppe bevegelsene akkurat når Dj’en skrur av. Den som beveger seg sist, må ut. Og sånn fortsetter det med musikk av og på til DJ’en har kåret en vinner.

Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no

 

Les også:

Ting vi liker
Reiser ditt barn alene?
Små barn på lang tur

 

   • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop