Reisetips

Reisetips

Familien Skauge har funnet på noe lurt! De fleste planlegger én god ferie i året, i alle fall om sommeren. Denne familien ville det annerledes. En kul idé, syns vi i Reismedbarn.

Skrevet av: Reismedbarn.no

For det var da barna fortsatt var ganske små, at familien fant på at de ville oppdage alle kontinentene sammen før de ble så store at de flytter ut. Nå har de vært i Australia og Afrika, til sommeren venter Amerika og i 2019 Asia. 

Vi fant ut at vi heller ville slå litt skikkelig på ferietromma hvert 3.år, enn å reise på de typiske charterdestinasjonene hver sommer, -uten at det er noe galt i det, jeg elsker en god charterferie, sier mor i hurven.

Men vi har hytte på en øy i Nord-Norge hvor jeg har feriert siden jeg selv var barn, jeg ville at barna mine skulle oppleve den samme feriefølelsen jeg selv vokste opp med, samtidig som jeg ønsker at de skal se verden -gjerne hele verden. Så da vi fant ut at vi skulle reise på «stor» tur hvert tredje år ble vi egentlig veldig fornøyde med avgjørelsen.

Det var veldig spennende å skulle reise så langt som vi gjorde da vi reiste til Australia, mange er redde for å fly langt med små barn, men det går som regel smertefritt. Vi har ikke hatt noen store utfordringer på våre turer, barn tilpasser seg mye fortere enn voksne, og kjeder seg for eksempel ikke så mye på fly som man tror. Det er alltid lurt å gi et slags tidsaspekt på hvor lenge man skal fly, eller vente på neste fly og fylle timene med små aktiviteter som får tiden til å gå. 

Datteren vår fant selv ut, da hun var 9, at hun ville skrive dagbok på reisene. Dette har ført til at minnene sitter mye sterkere. Og det er rørende å ta frem de enkle, men svært beskrivende ordene år senere.

 
Nå ser vi frem til USA til sommeren som har vært planlagt i tre år. Jeg har inspirasjonsbøker jeg lager før hver tur, så når jeg treffer folk som har vært der vi planlegger å reise ber jeg alltid om tips. Alt fra restauranter til fornøyelsesparker og museer. Jeg skriver ned alt i «reisenotatblokken» min. Selv om det er USA som står for døren nå, har jeg allerede begynt å samle tips til vi skal til Asia i 2019. 

Folk reiser så vanvittig mye, og det dukker stadig opp «dere må se», eller «dere må prøve», når jeg forteller folk om hvor vi skal.

Å ikke reise utenlands hver sommerferie er kanskje ikke noe for «alle», men vi har i alle fall svært god erfaring med å være på hytta to somre og så reise på langtur den tredje.

Har du noen gode ferietips? Del dem gjerne med oss. Enten på vår Facebookside, eller send en mail til post@reismedbarn.no

Les også:

Ting vi liker
Reiser ditt barn alene?
Små barn på lang tur


  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop