Sæterferie med barn

Sæterferie med barn

Har du vurdert å la barna våkne til lyden av rautende kuer som venter på å bli melket? Eller sovne med besøk av gårdskatten i sengen? Da bør du høre mer om Brimi Sæter eller «Brimiland» som det kalles.

Tekst og foto: Reismedbarn.no

Under innspilling av tv-serien «Nordens Perler», var vi så heldige å overnatte på Brimi Sæter. En fantastisk gammel seter midt i «Brimiland».
Brimiland er et land som ikke er tegnet inn på vanlige kart, ikke i atlas eller på globuser. Men landet finnes; – mellom Vågå og Lom i Gudbrandsdalen. Det er slik de beskriver beliggenheten til Brimi Seter. I tillegg er de plassert i et av Norges vakreste fjellområder; Jotunheimen.

Dermed ligger Brimi Sæter perfekt til dersom familien er ute etter turer i spektakulær, norsk natur. Kanskje har man en drøm om å nå Norges absolutt høyeste punkt og? Galdhøpiggen er ikke mer enn ca en times biltur unna.

Dette er en tur for de tøffere kidsa, det er 15 km tur/retur, og tar 6-9 timer å gjennomføre. Når man kommer til breen (etter ca en time), bindes alle inn i tau og turen over breen begynner. Det er lurt å ha med seg førere som er kjent med området.
Men, tilbake til Brimi sæter. Man trenger ikke mer enn tunet, dyra, stemningen og vertskapet for å trives en dag eller tre her.

Les også: Galdhøpiggen - helt topp for barna!

Ola og Hans, driver setra hele sommeren, med eget ysteri, hvor de produserer prisvinnende ost og kortreist mat. Som beboer på setra, får man være med å mate og stelle dyra, se ysting fra spene til lagringskjeller og spise som om du var til seters for å gjøre deg fet.
Den beryktede «Skråpa tå» menyen, som er verdt å få med seg, er magi med smeltet ost. Tro meg, etter denne middagen, er det eneste du ønsker deg å velte over i sengen å sove ut den deilige metthetsfølelsen.


Utsikt fra sengebriskene & Avslappende lesekrok over fjøset

Det finnes tre overnattingsmuligheter. Egen hytte på tunet, sovebrisk over fjøset eller lavvo. Alle overnattinger er med frokost inkludert. Du kan selv velge om du vil sove i sovepose, eller leie sengetøy på sætra.

Gårdslivet starter tidlig, man blir gjerne vekket av rautende kuer, sauer som stemmer i og lyden av tusser og troll som går og legger seg. Når kuene er melket, gjør Ola seg klar i ysteriet for å lage ost. Hans traller på kjøkkenet, og det er gjerne vafler til frokost. I tillegg til alt annet man ønsker seg av en sæterfrokost da. Dagene kan enten gå til å følge livet på gården, gå turer, eller besøke det berømte Bakeriet i Lom.


Her får man gode venner


Her vokter vi!


Frisk fjelluft, dyr som lunter løst rundt deg og smeltet, prisvinnende ost. Det blir ikke mer nasjonalromantisk enn det. Vi anbefaler sæterferie på det varmeste.

Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no

 

Les også:

Ting vi liker
Reiser ditt barn alene?
Små barn på lang tur

 

 

  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop