Saft suse!

Saft suse!

Det er høysesong for bær og bærturer! Vi la ut noen oppskrifter forleden til saft og syltetøy. Vi lot oss inspirere og dro på bærtur.

Skrevet av: Reismedbarn.no

Det er høysesong for bær og bærturer! Vi la ut noen oppskrifter forleden til saft og syltetøy. Vi lot oss inspirere og dro på bærtur, ikke lengre enn ut i hagen, men vår filosofi er at man er på tur så snart man er utenfor døren. 

Vi plukket 2 kilo rips og hadde lyst til å prøve oss på saftoppskriften. Vi fikk lånt oss en nostalgisk saftkoker av merket "tutti-frutt" og fulgte bruksanvisningen nøye. 

Tid- og sukkermengde for safting:

Blåbær - 300 gr. sukker pr. kg - saftetid: ca. 50-60 min

Bringebær/jordbær - 300 gr. sukker pr. kg - saftetid: ca. 40-60 min

Kirsebær/rips/solbær/stikkelsbær/plommer/rabarbra 300-400 gr. sukker pr. kg - saftetid: 95 min

Bruk en saftkoker slik: 

1. Halvfyll bunnkaserollen med vann. Gjør safteren klar mens det koker opp.

2. Sett på tappeslangen. Dypp den i varmt vann så glir den lett på. Pass på at klypen sitter på og at den tetter godt.

3. Fyll bær og sykker lagvis i kurven. PASS på at bunnlaget og topplaget er bær og ikke sukker. Press ikke bær så tett sammen at ikke sampen får sirkulere fritt.

4. Sett kurven ned i ytterkant, sett på lokket og plasser det hele over bunnkaserollen

5. Vannet må boblekoke hele saftetiden

6. Tapp ikke saft før saftetiden er over ellers får du først for søt og sterk saft -og så sur og tynn.

Voila!

Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no

Les også:

Hils høst velkommen!
Danmark i høstferien? 
Dyreparken 

 


  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop