Savannen kaller!

Savannen kaller!

Noen ganger kommer vi over folk innen reiselivsbransjen som driver med noe helt spesielt. Basecamp Explorer er en slik operatør, mer interessante reisemål skal du lete lenge etter. En av destinasjonene er Masai Mara, Kenya! Bli med på safari helt utenom det vanlige.

Skrevet av: Reismedbarn.no

Basecamp Explorer er et reiselivsselskap som driver en samling av destinasjoner over hele verden på en ansvarlig og opplyst måte. Siden 1998 har Basecamp-gruppen vokst til å innlemme ni unike turistmål spredt over tre land - Kenya, Frankrike og Norge. De har også en partner i Rajasthan, India.

Konsernet fokuserer på ansvarlig turisme i deler av verden hvor grunnlaget for bevaring, samt muligheten til å oppleve den mest spennende lokale kulturen og naturen, eksisterer. I tillegg til det norske moderselskapet Basecamp Explorer, med hovedkontor i Oslo, består gruppen av: Basecamp Explorer Spitsbergen, Basecamp Explorer Kenya og Basecamp Explorer Pyrenees (franchise partner). De er også tilknyttet vår egen stiftelse, Basecamp Foundation, som administrerer og driver en rekke prosjekter i Masai Mara og i India.

Kenya
Basecamp Explorer Kenya driver overnatting og safarivirksomhet i og rundt en av Kenyas mest kjente nasjonalparker, Masai Mara. De skreddersyr alle opplegg for våre gjester, noe som gir frihet til å legge opp den sammensetningen av camper og aktiviteter som passer hver enkeltes behov. Basecamp Explorer Kenya har tre camper i Masai Mara området som ligger sør i Kenya, med grense mot Tanzania. De har en camp rett utenfor Masai Mara Nasjonalpark, samt to camper som ligger i Mara Naboisho Conservancy, like ved Masai Mara Nasjonalpark. Naboisho er et lokaldrevet initiativ for å skape et dyrereservat og et turistområde som støtter livsgrunnlaget til grunneierne og landsbyene rundt, og Basecamp Explorer er en av fem turistpartnere som har vært med på å finansiere og opprette dette samarbeidet.

Basecamp Explorer har tre camper i Kenya:


Basecamp Masai Mara:
Basecamp Masai Mara tilbyr 12 romslige telt (med totalt 24 sengeplasser) på grensen til Masai Mara Nasjonalpark, gjemt bort under stråtak på en frodig halvøy i Talekelven, med en fantastisk utsikt over savannen. Her har man egen veranda med utsikt over elven, og eget bad med dusj under åpen himmel, oppvarmet av solceller. Campen ligger så tett på Nasjonalparken at man kan oppleve dyrelivet samtidig som du nyter god mat og drikke i campens hyggelige omgivelser.

Eagle View, Mara Naboisho:
Blant de nyeste og mest eksklusive tilskuddene til Basecamp Explorers destinasjoner er Eagle View i Mara Naboisho Conservancy. Campen ligger på toppen av en bratt skråning i et avsidesliggende og ubebygd område av Mara – med ni teltsuiter og en av de mest spektakulære utsiktene i denne delen av Afrika. Her tilbyr vi både unike Walking Safaris med lokale Maasaiguider og jeepsafarier, samt et flott område hvor du kan nyte privatlivets fred, spise gode måltider og selvfølgelig oppleve den vakre solnedgangen. I Mara Naboisho Conservancy er antallet turister som kan komme inn på området begrenset, noe som reduserer antallet biler og derfor befinner man seg ofte alene i reservatet. Dette gir en spektakulær og tilnærmet uberørt opplevelse av det spennende dyrelivet.

Dorobo Bush Camp, Mara Naboisho:
Dorobo Bush Camp i Mara Naboisho Conservancy er plassen der du vil oppleve å være nær det opprinnelige. Campen har ti telt (med totalt 20 sengeplasser) som ligger bortgjemt på privat Maasaigrunn rett utenfor nasjonalparken. Med tre retters middag og vår fullt utstyrte villmarksbar, vil du kunne oppleve en god blanding av ekslusivitet og enkelhet. BE er stolte av å tilby det som nok er de beste Walking safariene i Kenya. Tilbring en natt eller to på Dorobo Bush Camp og du vil virkelig ha opplevd Afrika. 

Aktiviteter
Basecamp Explorer Kenya tilbyr en rekke safariaktiviteter, som klassiske jeepsafarier, safari til fots/Walking Safari’s, og nattsafarier. De har tre flotte teltcamper hvor man bor mens man er på safari, som tilbyr god mat og behagelige senger. De tilbyr også besøk ved prosjektene som vår stiftelse, Basecamp Foundation driver. Det finnes også en egen barneklubb for barn og ungdom mellom 8 og 16 år.

Så det betyr at Kenya er barnevennlig?
Barn er mer enn velkomne, og vi har ofte unge besøkende! En safari er en utmerket opplevelse for alle generasjoner: Vi har mange grupper der flere generasjoner reiser sammen, med stort utbytte for alle deltakere. Imidlertid anbefaler vi Basecamp Masai Mara som den mest familievennlige campen. Vi råder familier med barn under 12 år til å unngå Eagle View eller Dorobo Bush Camp, da det ved disse leirene ikke er etablert tiltak for å sikre små barn. Aldersgrensen for safari til fots er 16 år i følge med foreldre/foresatte - ellers er aldersgrensen 18 år. Maasaiene er veldig glad i barn, og de setter pris på å være sammen med dem hvis foreldrene ønsker en safari på egenhånd. Vi har et barnevennlig tilbud kalt Dorobo Barneklubb, hvor våre guider tilbyr kunnskapsturer og aktiviteter for barn og ungdom mellom 8 og 16 år. Her kan man bli med på sommerfugljakt og fuglekikking med erfarne Maasaiguider, samt lete etter dyrespor, støpe fotavtrykk som suvenirer og lage pil og bue.

Malaria
Det er malaria i Kenya, og selv om det ikke er spesielt utbredt i området rundt Masai Mara anbefaler vi alltid at man tar malariatabletter (f.eks Malarone) mot dette når man er på reise. Ta også med myggolje og bruk lange ermer og bukser på kveldene og morgenene som beskyttelse mot myggbitt. Det er ingen obligatoriske vaksiner som kreves for innreise til Kenya, men det anbefales vaksine mot tyfus, hepatitt og polio. Ta kontakt med fastlege i god tid før utreise for å høre om vaksiner, samt resept på malariatabletter.

Les om vaksinering her.

Til tross for malaria, anbefales det å reise hit med barn?
Jeg vil absolutt anbefale å besøke Basecamp Explorer Kenya med barn, gjerne i alderen fra 8 år og oppover. Se tidligere anbefalinger ang. camper og aktiviteter over.

Hvordan booker man reisen best?
Man har flere valg når det kommer til flybilletter fra Norge til Kenya. Det beste er å fly til Nairobi, og her er det flere mulige operatører man kan bruke, som f.eks KLM, Brussels Airlines, Turkish Airlines og Qatar Airlines. Vi booker ikke internasjonale flybilletter, så om man ønsker å bestille oppholdet direkte gjennom vårt salgskontor i Nairobi, må man ordne dette selv. Vi har imidlertid gode samarbeid med flere norske reisebyråer som kan skreddersy både opphold og flybilletter om man ønsker dette. To av de vi samarbeider med er:

Eik Travel AS

E-post: post@eiktravel.no 

Telefon: +47 934 06591

Webside: www.eiktravel.no

Escape Oslo

E-post: info@escape.no

Telefon: +47 22 01 71 71

Webside: www.escape.no

 

For enda mer inspirasjon, sjekk ut www.basecampexplorer.com

Booking: petronilla.gichimu@basecampexplorer.com

"Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no

 

Les også:

Å reise og leve med barn i Tanzania
Et hint av Afrika på Gran Canaria
Seychellene, strender som vaniljesukker

 

 

  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop