Skansen

Skansen

I bydelen Djurgården i Stockholm har de samlet stort sett alt av fornøyelser for små og store på ett sted. Her finner du flere morsomme museer, Junibacken, Gröna Lund og sist men ikke minst Skansen.

Vi i Reismedbarn ville teste ut Skansen utenfor høysesong. Karusellene på Gröna Lund et steinkast unna var fortsatt stengt for vinteren da vi var der, men det kom barna fort over da vi entret Skansen.

Man har jo hørt om Skansen som åsted for et av Sveriges mest populære tv-program «Ållsang på Skansen», selve moderprogrammet til vårt eget «Allsang på Grensen», men Skansen er mye, mye mer. På Skansen finner du aktiviteter og ting å gjøre for alle aldre. Lill-Skansen har åpent året rundt og blant andre ting som bør nevnes så er Circus Skansen, Stallen, Skansen-Akvarium, lek, Skansens tog og Pippi fyller 70 år med mer. Les mer her.

Området består blant annet av en Nordisk dyrepark hvor man kan ha tett omgang med geiter, kuer, kaniner, påfugler, seler, griser og enda mer. Her møtte vi på en gjeng påfugler hvor den ene hannen etter den andre kurtiserte hunnfuglene. Fasinereden skapninger.

Les også: Stockholm (med) baby!

Vi fikk også med oss den daglige matingen av gråsel. Hver dag kl 14.00 mates selene for publikum, det er tydelig at dette er en aktivitet som er godt innarbeidet for selene. Selene dukket opp fra vannet og rigget seg til, klare for å bli matet i god tid før instruktørene i det hele tatt var ankommet.

Les også: Junibacken

Inne på Lill-Skansen ble barna begeistret av pinnedyr, bladdyr, scorpioner, kakerlakker, fisker med mer. Her hadde de også en "Nappmaskin" noe liknende det Dyreparken i Kristiansand har. Her kunne barna ta avskjed med smukkene sine på en erverdig måte.

En stor del av området kan sammenlignes med Folkemuseet i Oslo, med gamle bygninger, hus og staller hvor gamledager dukker opp rett foran øynene dine. Vi ble overrasket over hvor interesserte barna satt og fulgte med på glassblåseren i Glassblåserhytta og vi kom oss nesten ikke ut igjen uten å kjøpe noe glassblåst. Dessverre var vi akkurat for sent ute til at barna kunne prøve seg på den eldgamle kunsten selv, men vi anbefaler deg å ta en tur innom tidlig på dagen, så får barna mulighet til å prøve seg som ekte glassblåsere.

Inne på området finnes det store grillområder slik at man kan ha med seg medbragt og nyte en deilig piknik i det fri. Ellers finnes det mange spisesteder inne på området hvor de selger alt fra pannekaker til sveriges "nasjonalrett" som er høyt elsket av de fleste barn; kjøttboller og potetmos.


Tamme ekorn, var spennende for barna i alle aldre.

En tur på Skansen kan man bruke en hel dag og vel så det på, det er rolig og behagelig stemning der, og selv om flere attraksjoner var stengt følte hverken vi voksne eller barna at dagen manglet noe.

Her finner du generell informasjon om åpningstider, priser etc.

 

"Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no

Les også:

 

Små mennesker, store byer
Store byer med små barn
En bit av USA midt i Namibia


  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop