Slik reiser du enkelt med barn

Slik reiser du enkelt med barn

Her er ti enkle grep for å gjøre reisen med barn super!

Skrevet av: Reismedbarn.no

Alle må ha eget pass
Husk, at alle familiemedlemmer – også spedbarn – skal ha sitt eget pass med bilde. Passene skal være gyldige minst seks måneder etter hjemreisedagen. Passene skal være intakte – det kan ikke være sider, som sitter løst, eller er i stykker på andre måter.

Sjekk ut Google Earth
Gå inn på Google Earth før avreise og se litt nærmere på reisemålet sammen med hele familien. Hvis dere er heldige, kan dere se, hvordan hotellet, bassenget og omgivelserne ser ut, eller skibakkene, gatene rundt bostedet eller den lokale lekeplassen. Dette er en god måte for barna å få en realistisk idé om hvordan reisemålet ser ut i virkeligheten. Snakk også om landets kultur, dyreliv, klima, mattradisjoner og språk, slik at barna kan forstå hva de kan forvente.

Lær noen ord
Lær barna et par ord på språket i landet dere skal besøke. Det gir både selvtillit og er hyggelig hvis barnet selv kan bestille en is eller noe å drikke.

Spar opp penger sammen
Hvis barna er litt større, kan det være en idé å la de spare noen av lommepengene sine til aktiviteter de selv har lyst til å gjøre på ferien. Legg gjerne pengene i et glass der man ser at «haugen» vokser uke for uke. I tillegg lærer barna at ferie ikke er gratis og gjerne krever at man jobber litt ekstra.

Lag lokal mat hjemme før avreise
Maten kan være en utfordring for noen barn, så lag det til et spennende eventyr for familien. Prøv mat som er typisk for reisemålet før avreise – enten på restaurant eller lag det selv. Det er en hyggelig, felles måte å gjøre klar til ferien på og barna blir kanskje mer åpne for å prøve noe annet enn pizza og burger på tur.

Reiseleder for en dag
La eventuelle eldre søsken lese seg opp om reisemålet med oppgaven om at de skal være reiseleder for en dag. La de planlegge og gjennomføre en hel utflukt, et måltid eller aktiviteter de finner på stedet.

Sov godt på flyet
Dersom dere skal ut å fly om natten er det lurt å gjennomføre nogenlunde like rutiner som hjemme. La de ta på pysj, puss tenner, les et eventyr eller nynn en sang. Ha en liten pute tilgjengelig, og gjerne en sovemaske som evt kan tas på når barnet har sovnet, et lite teppe er og deilig å tulle seg inn i.Spander noen lekesaker på stedet
Hvis det for eksempel er strand dit dere skal anbefaler vi å kjøpe bøtter/spader etc når dere kommer frem. Dette er ting som ofte er billig i utlandet og som tar stor plass i bagasjen. Kjøp gjerne en billig «trille» til å frakte lekesaker, mat, drikke, kremer og håndklær i. Dette kan gjerne etterlates etter gis til neste som overtar rommet/leiligheten. Et morsomt tips, dersom det er mørke heller rundt bassengområdet, er å kjøpe pensler. Da kan barna dyppe penslene i vannet og male de flotteste kreasjoner som bokstavlig talt forsvinner som dugg for solen.

Husk at de voksne også har ferie
Når barna blir fire-fem år gamle, begynner de å forstå at ferien skal være moro både for barn og voksne. Det betyr at noen av dagene kan tilbringes i f.eks vannland eller lekeland og noen dager på museum og shopping. Husk selvsagt at noen dager og bare bør gå med til avslapning og slaraffenliv. Når barna vet at det er «barnedager» er det mer sannsynlig at det er i godt humør når det er «voksendager» og. Legg og gjerne frem «voksenaktivitetene» som en spennende opplevelse det og, ved å fortelle hvorfor eller for hvem museumet dere vil besøke ble laget for.

Glem alt, bare ikke snacks og vann
Det heiteste tipset til å slippe sutrete barn på tur, er å holde blodsukkeret oppe. Plutselig har dagen fløyet og sulten melder seg pronto. Det er ikke alltid like lett å finne en passende restaurant i løpet av fem minutter, så ha noen knekkebrød, litt frukt, rosiner og kanskje en pakke kjeks i vesken. Vann må alltid være med. Vær litt obs på isbiter på restauranter, da disse ofte kommer fra springen og kan gi litt magetrøbbel for ømfindtlige barnemager.

 

"Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no 

Les også:

Sove blant løver i Kalahari
Nordlyssafari
Sov under stjernene

  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop