Slik velger du reisefølge

Slik velger du reisefølge

Det kan høres idyllisk og enkelt ut å planlegge ferie med gode venner. Men pass på så dere ikke ryker i rett i reisefella.

Skrevet av: Reismedbarn.no

Været utenfor er ruskete, middagen med gode venner er godt fordøyd og litt utpå kvelden kommer temaet opp; så innmari hyggelig det hadde vært og reist på ferie sammen i år!?
Det er der man må stoppe opp, tenke seg om og diskutere før man trykker på "kjøp" knappen.

En ting er å tilbringe en kveld sammen rundt middagsbordet mens barna leker, en annen er 14 døgn oppå hverandre. Sannheten er at man skal ikke bare være gode venner for å takle sådant, et par andre ting bør også være på stell. Vi har laget en liste over ting som bør diskuteres før bestilling av tur.

Hva slags interesser har dere?
Det er ikke mulig å finne to familier med identiske interesser, avtal før avreise at det ikke er nødvendig å gjøre og se absolutt alt sammen. Noen liker maritimt museum, andre bilmuseum. Del dere opp etter interesse og tilby gjerne "barnebytte".

Les også: Puerto de Pollensa

Mat og måltider
Det er utfordrende å vite på forhånd når barn bli sultne. Når man i tillegg er barn fra flere familier samlet, skal det ganske mye til for at alle er sultne og har lyst på det samme til samme tid. Dersom man bor på hotell er frokosten ganske "satt", så den må gjerne nytes sammen, men ikke stress med at alle andre måltider alltid skal klaffe. Det kan føre til mange diskusjoner og ende opp med veldig sultne barn, eller noen som ikke får mat de har lyst på. Vi anbefaler at man på forhånd avtaler noen dager man vil spise sammen, og gjerne booker bord i forkant, slik at alle er med på planleggingen og at den er unnagjort før sulten skraper i magen. Hvor stor aldersforskjell er det på barna?
Dersom barna er i omtrent samme alder, har man kommet langt. Om det er mer enn 4 års forskjell kan det bli litt skjevt. En familie med spedbarn og små barn (under 4), har en helt annen døgnrytme enn familier der barna er litt større. Eldre barn takler omstilling av døgnet på en helt annen måte enn små. Foreldre, alt ettersom hvor viktig rutiner er, oppfører seg helt annerledes etterhvert som barna gror til.

Les også: Guardamar del Segura

Se for deg scenariet; familie 1, har to barn, en på 1 år og en på 7. Familie 2, har en på 7 og en på 10. Her kan det bli skjevt allerede fra morgenen av. Diskuter før avreise når man ønsker at barna legger seg og når de normalt sett står opp. De som har mulighet til å sove litt lenger på morgenen, kan lett få forstyrret ferien av at reisefølget er oppe i otta. Vær ærlige med hverandre under planlegging og fortell når barna våkner på morgenen og når de legger seg om kvelden. Viser det seg å være flere timers forskjell bør det lages en avtale om at de som våkner først beveger seg ut, dette er spesielt om man har leid hus sammen.

Hvilke alkoholvaner har man på ferie?
Dette er et tema det stadig snakkes om, vi i Reismedbarn, støtter Av og til -uten alkohol, sine retningslinjer. Er man på ferie bør alltid minst en voksen holde seg edru.
Dette er det ikke alle som er enige i. Diskuter på forhånd hva dere tenker om å drikke rundt barna. En krangel om dette temaet kan fort utarte seg dersom familiene har forskjellige meninger.

Les også: Hvor mange glass tåler barnet ditt?

Konklusjonen må være; reis gjerne på ferie sammen, det er både trivelig og det er penger å spare. Men snakk åpent om hva man tror kan bli et irritasjonsmoment før avreise. Det beste er nok å tenke at alle må få gjøre som man vil på egen ferie og respektere de involverte famlienes rutiner og ønsker. Kast deg med om man får lyst, eller bli på rommet om det frister mer

God tur og lykke til.

 

"Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no

  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop