Steder du ikke visste du ville se!

Steder du ikke visste du ville se!

Vi nordmenn er konvensjonelle. Vi bestiller ferien i januar/februar, gjerne til den samme stranden, det samme hotellet på den samme øya som i fjor. Spania topper som alltid listene over sol og strand, og vi er fortsatt hyppig på besøk i våre nærmeste naboland. Men hva med å ta en tur helt utenom det vanlige?

Skrevet av: Reismdbarn.no Foto: Tropical Island og Leksand Sommarland

Det høres helt klart deilig ut med en strand, en solseng, en bøtte, litt solkrem og lange, late dager. Men, det hadde kanskje vært gøy å gjøre noe man aldri har gjort før og? Opplevelser som er morsomme for hele familien?

Her er noen forslag til reisemål i sommer, som du kanskje ikke har tenkt på selv.

 

HVA MED Å TESTE UT WIPEOUT I LEKSAND?

Hvor: Leksand Sommarland, Dalarna.  

Hva: Eventyrparken Leksand Sommarland.

Jada, nordmenn elsker Sverige, men de fleste bestiller ikke tur til Dalarna. Kanskje fordi vi ikke ha hørt om Leksand. Som i år kan skilte med to nyheter: Wipeout Siljan og Pumpstrack BMX. Wipeout Siljan er Sveriges største og mest spektakulære Wipeout-hinderbane. På den oppblåsbare banen kan opptil 100 personer utfordre hverandre i kronglete passasjer, hindre og høye hoppetårn. Pumpatrack BMX er en 300 meter lang sykkelbane, bestående av mange små humper som sørger for at man får opp farten ved å pumpe sykkelen opp og ned. Høres det stas ut? Les mer om Leksand her.


Foto: Leksand

 
ELLER LÆRE MER OM NEDERLANDS HISTORIE?

Hvor; Haag, Nederland

Hva; Miniatyrbyen Madurodam

I denne spektakulære miniatyrbyen finner man alt som gjør Nederland unik. Små kanalhus, vaiende blomsterenger, ostemarked, vindmøller, Fredspalasset og Delta. 

I Madurodam kommer historien til live, og det er masse å se og å gjøre. Ved hjelp av multimedia og miniatyrbygninger kan man lære mer om Nederlands historie, eller Holland, som de sier selv. Hele parken er svært interaktiv og du kan gjøre alt fra å laste cargo på båtene i  «Port of Rotterdam», til å ta av med et fly fra Schiphol flyplassen (forøvrig en av Europas kuleste flyplasser for barn). Parken er delt opp i tre områder; StedenRijk, WaterRijk og VindingRijk - med henholdsvis de vakreste bygningene fra det gamle Nederland, vann som venn og fiende og Nederland som en inspirasjon til verden med innslag av arkitektur, innovasjon, sport, underholdning og design.

Les mer her.


Foto: Madurodam 


HVA MED Å KLATRE I FERIEN?

Hvor
; Luxembourg

Hva; Adventure Park Tree Climber

Dette er en opplevelsespark med over 60 aktiviteter i skogen «Bildchenbësch». Her er man sikret med tau gjennom hele klatresekvensen, det finnes 6 forskjellige ruter som tar ca to timer. Løypene er beregnet for barn fra 5 år og oppover. Dersom du vil prøve zipline ruta, må man ha fylt 12 år -denne varer i ca 45 minutter. Er familien på jakt etter spenning i ferien så er dette en absolutt variant. Man klatrer i trærne, i klatrevegger og egne tauløyper. Man er hele veien sikret med proft utstyr og under overvåkning av ansatte. Snik deg fra post til post, kom deg til neste plattform eller prøv deg på innendørsklatring om været er for kjipt. Løypene varierer i vanskelighetsgrad, slik at det skal være moro for alle aldre. Les mer her.


Illustrasjonsbilde, foto: Istock.com


ELLER BESØKE EUROPAS STØRSTE TROPISKE RESORT?

Hvor; Tyskland

Hva; Tropical Islands resort

Du tror kanskje du må krysse en viss sørlig breddegrad for å kunne si at du har vært i «tropene», eller i «syden». Det trenger du ikke. Bare 60 km fra Berlin, finner du Europas største «tropiske» resort. Her kan du boltre deg under palmetrær, her kan du bo i alt fra enkle telt i «Bora Bora» til designleiligheter. Har du campingvogn eller bil, er det selvsagt tilrettelagt for at du kan benytte deg av dette som ditt hjem mens du er i «tropene» og.

Alt har varmt klima og det som dertil hører, som bakteppe. Resorten er åpen hele året og har som mål at du skal føle du har vært på et langt mer eksotisk sted enn Krausnick, Tyskland. Aktivitetene er utallige og skjer både inne, under en enorm «dome» og ute, når temperaturen kan føles tropisk. Her kan du vandre i eksotiske landsbyer, spise mat fra andre siden av jorden, for så å rase ned vannfall i vannsklier som gir magesug. Dette er virkelig det mest eksotiske vi har sett på denne siden av ekvator. Les mer her.


Tropical Island sett innenifra Foto: Tropical Island

 
ELLER OPPLEVE EN SPEKTAKULÆR GROTTEVANDRING?

Hvor; Skottland

Hva; Fingals cave

Er rå historie og spektakulære naturscener din greie, da bør turen legges til Skottland og Fingals Cave på Isle of Staffa. Queen Victoria, Matthew Barney, Jules Verne, og Pink Floyd, har alle latt seg imponere av grotten som kalles ulik alle andre grotter i verden, -både geologisk og historisk. Med sine 21 meter høye vegger og en dybde på 82 meter omgitt av sekskantede søyler, gjør dette til en spektakulær opplevelse. Grotten var en velkjent under fra fordums tider for irene og de keltiske skottene, og var kjent for sin viktighet i sagnene. Kelterne kalte stedet Uamh-Binn eller «The cave of melody». Bare dette er nok til at man føler man skal rett inn i en scene fra Ringenes Herre.

Kanskje grottevandring blir den nye hobbyen for familien. Man vet aldri før man har prøvd. Du kan lese mer om Fingals Cave her.


Foto: VisitScotland / Kenny Lam, all rights reserved.

Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no

 

Les også:

Ting vi liker
Reiser ditt barn alene?
Små barn på lang tur

 

 

  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop