Stockholm, (med) Baby!

Stockholm, (med) Baby!

Svenskenes hovedstad byr på opplevelser for alle aldre og er umulig å ikke bli begeistret for.

Skrevet av: Reismedbarn.no

Vi i Reismedbarn valgte bort høyfjellet denne påsken og satset heller på at storbyferie hos «Söta bror» skulle tilfredsstille behovene for noen deilige påskedager. Det gjorde det. Til gangs!

Det mange kanskje ikke vet, er at svenske skolebarn har fri fra skjærtorsdag og deretter hele uken etter 2.påskedag. Så da vi dukket opp på Palmesøndag, skulle det vise seg at vi fikk alle attraksjoner så og si for oss selv. Ingen køer. Glade barn. Glade foreldre.
Vi booket oss inn på et splitter nytt sted til en vanvittig god pris. Motel L. Ikke la deg lure av Motelltittelen, dette stedet ble bygget i 2014 og er fresht og fint. Aldri har barna våre sagt at «dette er det fineste hotellet vi har bodd på», uten at det har vært et typisk barnehotell. Fargene er sterke og overraskende design er å finne overalt. Det beste er at vi kun betalte 2098 kr for fire personer i 3 netter.

Det eneste vi har å utsette på Motel L, er at de har gjort lite ut av den enorme, og ikke minst, fine lobbyen. De burde servert litt mer mat, ha litt større utvalg på drikkekartet og kanskje hatt en krok for de minste, men dette er flisespikkeri. Book deg et rom her om Stockholm frister.

Les også: Skansen

Motellet ligger rett over veien for trikkeholdeplassen Mårtensdal og var et fint utgangspunkt til Stockholms kollektivtrafikk. Det er mye penger å spare på å lære seg kollektivtrafikken der man er, det har vi i erfart i både London, New York, Barcelona og nå Stockholm. Å ta taxi hver gang man skal noe er både dyrt og kan drøye dersom man må lete etter bil både med bilstol og plass til barnevogn. T-banestystemet i Stockholm er litt mer klønete å forstå enn f.eks London, men etter et par dager var vi i rute og fant frem til både trikk, t-bane, buss og båt. Ja, for ut til Djurgården, der alle de morsomme museene, Skansen, Junibacken og Gröna Lund ligger er det faktisk mulig å ta båt helt frem til inngangen til tivoliet. Det skal nevnes at karusellene fortsatt var stengt for vinteren da vi var der, men det kom barna fort over da vi entret Skansen. Du kan lese mer om Skansen her.


Les også: Junibacken

Etter flere timer med aktiviteter tok vi trikken inn til Stureplan og spiste sushi på East. Denne restauranten har vært høyt anbefalt i Stockholm i mange år, men selv om de både var tålmodige med barna, hentet mat fortløpende etterhvert som de ville ha mer enn vi hadde bestilt, er stedet dessverre litt overpriset. Sushien var helt midt på treet, mens prisene er opp mot tretoppen. Et sted vi heller anbefaler er K25 (Kungsgatan 25). Her har de laget en slags Mathall, med all slags mat du kan tenke deg. Taco, dumplings, burgere, sushi, panini, italiensk mat og enda mer. Her kan altså enhver kresen unge (og voksen) finne sin favoritt og allikevel sitte med resten av reisefølget å spise. Prisene er (mye) snillere enn Mathallen i Oslo og det hele var mer barnevennlig, uten at det ble barnslig eller bød på den typiske «barnemenyen» pølse og pommes frites og designet var kult.

Vi tilbragte og en hel dag på Junibacken, en magisk verden bygget til ære for sveriges største barnebokforfattere, selvsagt med Astrid Lindgren i teten, du kan lese mer om stedet her.

Man kan lett bli fristet av shoppingtrang når man er i Stockholm. Særlig når kjøpesentere som NK og Åhléns dukker opp. Men det er heldigvis enklere å la seg avlede når man har med utålmodige barn som syns sko og klær er superkjedelig. Ta heller turen til Gamla Stan. Bydelen er full av spennende historie, trange gater og små butikker med mange skatter i. Lunsj gjerne på gamle, krokete Kaffekoppen café. Her er husene høye, smale og skjeve. Les deg opp på litt historie og fortell med innlevelse hva som har foregått blandt de eldgamle hushjørnene til barna. Ingen har jo vondt av en liten historietime mens man er på tur.Alt i alt kan man si at Stockholm er en perfekt destinasjon å ta med seg barn til. Vi fylte dagene med aktiviteter, og da rakk vi ikke Vasamuseet, National museet, Tekninsk museum eller slottet. I tillegg var Gröna Lund stengt. Så skal man rekke alt trenger man enda flere dager enn vi hadde.

 

Vi tar oss og i å sende en liten bønn om at Oslo og andre større byer i Norge, kan se til Sverige og Danmark når det kommer til barnevennlighet. Når vi kom hjem til Oslo og gikk forbi lekeborgen i Frognerparken ble vi skamfulle over å se hvor mange som har behov for å leke og klatre litt, også er det så få lekeplasser å ta av. Frognerborgen så ut som om den var under beleiring. Man så ikke borgen for bare allværsjakker, luer og gummistøvler.
Det skal så lite til for å få foreldre og barn ut i frisk luft, få barn til å bli interessert i historie, friste til lek. Danmark er helt vanvittitg dyktige til å fremme barnevennlige aktiviteter og Sverige ligger hakk i hæl. Nå er det Norges tur til å vise at vi setter pris på våre små!

 

"Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no

Les også:

Små mennesker, store byer
Store byer med små barn
En bit av USA midt i Namibia


  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop