Storbyferie med barn

Storbyferie med barn

Det er ingen grunn til å slutte å reise til storbyer selv om familien har blitt større. Men noen enkle tips og noe mer planlegging, kan du fortsatt utforske verdens store byer med småfolk på slep.

Skrevet av: Reismedbarn.no

Byer som London, Amsterdam og Edinburg er kanskje ikke de første stedene man tenker på som barnevennlige destinasjoner, men med litt planlegging lover vi deg at det kan bli magisk, -vi snakker av erfaring.

Noe av det morsomste med å reise med barn, er å se hvordan de reagerer helt annerledes på nye steder og ting enn voksne. Det er nesten som å se fantasidyr i skyene når barn studerer byer med barnslig beundring.

Bilstol og sekk i ett? veldig praktisk til storbyferien!

Å reise med barn vil alltid bli annerledes enn du hadde forestilt deg. De forlanger ting, de er plutselig sultne, har et nødent behov for pottepause, blir trøtte og vil helst inn i hver eneste lekebutikk som popper opp. Tenker du over dette før du bestiller reisen, kan byen du har i tankene ende opp med å bli en ny favoritt, av overraskende grunner.

NOEN TIPS FØR AVREISE:

Skriv ned steder du gjerne vil se, pass på at det ikke er for mange. Det er umulig å oppleve absolutt alle turistattraksjoner når man har med seg små. Du må være sikker på at det er tid til noen overraskelser og at en streng ”timeplan”, der alt skal sees, kanskje vil gå dunken. Plutselig dukker det opp en stein som ”må” studeres lenge og vel før det er greit å gå videre. Eller kanskje det vralter en and forbi som ønsker å stifte bekjentskap?

Velg et hotell som ligger sentralt. Det beste er å ha et hotellrom som er i gåavstand til attraksjonene du vil se. Dette kan faktisk påvirke hvorvidt ferien brister eller bærer. Spesielt hvis barnet fortsatt sover på dagtid, trenger bleieskift eller får nok av storbyens mas og kjas og trenger en ”time out”. Da er det bare å spasere en tur oppom rommet for å slappe av litt, ta en matbit eller bytte våt bleie.

Hver dag bør inneholde ”barnetid”. Gå på en lekeplass, besøk en dyrepark eller en fornøyelsespark eller lek i en av byens grønne lunger. Det er viktig at barn føler at ferien er like mye ”sin” som foreldrenes. Dette kommer til å gjøre det enklere å få dem til å planlegge og glede seg til neste eventyr og!

Hvis mer enn en voksne reiser, råder vi  dere til å dele dere opp en av dagene. Den ene har barna på formiddagen og den andre på ettermiddagen. Dette gir dere frihet til å ”haste” gjennom de minst barnevennlige attraksjonene alene, eller bare sitte helt i ro på en benk og suge inn spenningen av en ny by.

 

"Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no 


LES OGSÅ:

Gjør bilturen til en lek
Reisesyk?
Ting vi liker

 

 

 


 

 

 

 

  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop