Strandferie i Australia

Strandferie i Australia

Ukens anmeldelse: Man må like å bade om man velger en type ferie som denne. Australia er mye strand.

Skrevet av: Trude Petterson

Det er en del som synes at det er ganske så merkelig å dra til vestkysten av Australia. Den største byen er Perth, en bye som er ganske så stor til å være såpass isolert. Vi hadde leid to forskjellige feriehus på forhånd, et i Dunsborough og et annet i Rockingham.

Leiebil var også bestilt, så det var bare å kjøre da vi etter 23 timer på forskjellige fly ankom Perth.

Vi var slitne etter flyturen, minsten fikk to tenner på flyet fra Frankfurt til Singapore, så vi voksne var glad for at vi hadde to døgn på hotell i Sorrento Beach. Her kunne fireåringen duppe i bassenget, og øve seg på bølgebading på stranda.

Man må like å bade om man velger en type ferie som denne. Vi var i Australia i fem uker, og Australia er mye strand. Rundt Dunsborough finnes fantastiske strender, med delfiner som dupper, og masse fisker man kan snorkle og se på. Jenta vår elsker å bade, så vi investerte i langermede badegrensere og shorts for å beskytte huden. Men ikke gå i fella - selv om det er varmt, kan små ører likevel få ørebetennelse. Det erfarte vi, og fikk brukt reiseforsikringen godt på turen. Legene vi møtte var fantastiske med barn, nøye og hadde samme prosedyrer som i Norge. Vi måtte en tur med minsten også, han hadde halsbetennelse, og fikk sin første antibiotikakur. Her opplevde vi profesjonelle leger som ikke dytter på deg medisiner for å behandle neste i køen raskest mulig. 
Det er viktig med solkrem, vann og kjølebag. Australienerne er rå på grill og piknikk! Nesten alle strender har toaletter med dusjer og griller. Dette er helt utrolig - gratis gassgriller som alle kan bruke. De rengjøres av det offentlige, men ta likevel med vann og grillsvamp før du legger australienske kjøttstykker på. 

Å handle i matbutikkene er en nytelse. Vi var mye på en kjede som het Coles, der hadde de super barnemat og flotte ferskvarer. Siden vi bodde i hus, lagde vi nesten all mat hjemme. Alle hus har den obligatoriske grillen, så det er bare å slenge på! 

Da vi bodde i Dunsborough, opplevde vi voksne å kunne drikke vin fra Margaret River, et kjent vindistrikt som også huser et av de største surfestedene i Australia. Å dra på vingårder med barn er ikke noe problem. Vi opplevde aldri å ikke få barnestol eller barnemeny på restauranter. Personalet gikk gjerne med ungene til druerankene for at de skulle få plukke egne druer, samtidig som fantastisk mat ble servert.
Fisken er utrolig, vi var veldig overrasket over det.

Australia er et eventyrland for barn som liker å bade. Snorkling og bading i bølger er hverdags, kenguruer og andre eksotiske dyr som papegøyer er også noe man ser hver dag. Vi opplevde å få litt vel nærkontakt med en kenguru i Busselton, det gikk bra. Stivkrampen man får holder i ti år, så det er ikke noe annet å gjøre enn å rense såret. 
Ha alltid med sårrens, eddik til stingers (brannmaneter) og en kjølende krem. Da er man forberedt.
- Vi opplevde å få litt vel nærkontakt med en kenguru i Busselton
 


Ting man må planlegge:

Rottnest Island. 
Utenfor Perth ligger en liten øy som er et eventyr. Her finnes det ikke private biler, man leier sykler, eller slenger seg på bussen som går hele tiden rundt øya. Det finnes hoteller, men de fleste leier seg feriehus. For å få bo her mer enn et døgn, må man gjerne bestille et år i forveien, så vær tidlig ute! Dette anbefales på det sterkeste! 

Cottesloe Beach. 
Det finnes alltid en strand, men da vi endte opp i Rockingham, en suburb før Perth, måtte vi kjøre en time for å komme til strender som var okei for alle. Skulle jeg reist igjen, hadde jeg sjekket ut mulighetene for å bo i Cottesloe, et nydelig lite sted med en fantastisk strand, små restauranter og golf (om man driver med denslags). Men dette må nok planlegges, for stedet er populært for de som bor i Perth. 

Tips:
Det er så mye - men her er det vi erfarte:

 • ta med bilsete til baby. Vi brukte dette hele tiden. Sovna poden i bilen, bar vi han under solteltet på stranda.
 • KJØP SOLTELT! Det finnes nesten ikke skygge her. Solteltet vi investerte i ga oss masse frihet til å dra på forskjellige steder. Vi lærte poden å sovne i teltet, og fikk masse skygge selv da solen var på det sterkeste.
 • KJØP KJØLEBAG! Lag egen lunsj. Bruk grillene, og lev ute i det fri!
 • Reismedbarn Shop
 • Visit Sweden
 • apollo
 • Supersaver
 • Trivago
 • FAMILIEPARKER I EUROPA
 • blue
 • kosthold
 • Pilot
 • Reismedbarn Shop