Syk på reise

Syk på reise

Visste du at du er forsikret mot sykdomsdager når du er ute og reiser. Det er dog noen ting du må være klar over før du ber om erstatning. Vi tok en prat med Sykepleier ved Europeiskes Alarmsentral, Mari Holmslien.

Skrevet av: Reismedbarn.no

Hva bør man gjøre om man blir syk på reise?
Blir man syk på reise, må man alltid vurdere sin situasjon på samme måte som man gjør om man blir syk her hjemme. Er man så syk at man er sengeliggende, bør man oppsøke lege selv om en lege kanskje ikke kan gi behandling for sykdommen. Dette må man gjøre fordi forsikringsselskapet krever dokumentasjon på at man har vært syk og sengeliggende for å utbetale kompensasjon for tapte feriedager i ettertid. Med barn som blir syke på reise, bør man heller oppsøke lege en gang for mye enn en gang for lite.

Les også: Verdt å vite om reiseforsikringen

Dersom nærmeste sykehus ikke er på ”forsikringslisten”, hva gjør man da?
Det er ofte en grunn til at et sykehus er «svartelistet» av et forsikringsselskap. Det kan være feilbehandling, overbehandling, kommunikasjonsproblemer, økonomisk utnyttelse etc. I alle tilfeller er dette sykehus vi ikke vil anbefale våre kunder å benytte. Ender man likevel opp på et slik sykehus, uten å ha kjennskap til det, forsøker vi alltid å løse situasjonen på best mulig måte. På steder hvor sykehus/klinikker er «svartelistet», er det som regel mange flere andre sykehus/leger å velge mellom. Det bruker ikke være noe problem å finne et annet sykehus/lege som kan hjelpe våre kunder på en god måte.

Les også: Slik holder du barna frisk i ferien

Hvor syk må man være for å kunne få erstatning?
Man har krav på kompensasjon for tapte feriedager når den som er syk er innlagt på sykehus, eller man av behandlende lege på stedet har blitt forordnet til å hold sengen/holde seg i ro i feriebolig. Det spiller i utgangspunktet ingen rolle om det er barn eller voksne som har vært syk.

Dersom man ikke kan dokumentere sykdom, hjelper det ikke å komme til forsikringsselskapet i ettertid å fortelle om litt snue et par dager av ferien. Det beste er selvsagt å ta forhåndsregler å satse på en frisk ferie. Men, dersom ulykken skulle være ute er det godt å vite at man kan få litt igjen for det tapte.


Sykepleier ved Europeiske Alarmsentral, Mari Holmslien.

 

"Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no 


Les også:

Reisehelse
Et hint av Afrika på Gran Canaria
Små barn på lang tur

 


  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop