The streets of Benahavis

The streets of Benahavis

Midt mellom Ronda, Estepona og Marbella, ca syv kilometer opp fra strandlinjen, finner du gourmetperlen Benahavis. I den idylliske landsbyen kan barn så og si løpe fritt, i trange, koselige gater. På nesten hvert hjørne finner man hyggelige spisesteder. Det er nesten bemerkelsesverdig hvor mange små steder som er høyt anbefalt både på TripAdvisor og av den gjeve Michellin guiden.

 

Tekst og foto: Reismedbarn

Vi valgte å ta turen opp til Benahavis på dagtid en overskyet dag i slutten av juni. Vi kunne ikke valgt et mer perfekt tidspunkt. Som kjent spiser man sent i Spania, både lunsj og middag. Men vi, som fortsatt hang igjen på norsk spisetid, kunne velge og vrake i bord på de herligste restauranter. 

Etter en kopp kaffe i et trangt smug, fant vi ut at vi like gjerne kunne få i oss lunsj før vi dro. Vi var fire voksne og fire barn og endte opp med å velge La Torre. Selv om det var dekket med stivstrøkne duker og høye glass, var prisene veldig ok, og til lunsj var det mulig å bestille halv rett til halv pris. Noe som skulle vise seg å være mer enn nok.
De deiligste småretter ble satt på bordet som smaksprøver før det vi hadde bestilt ble lekkert dandert foran oss. Barna fikk masse oppmerksomhet og like god service som vi voksne. 
I skyggen av delikate parasoller, spiste vi det kanskje beste måltidet i løpet av ferien. Det var ikke før maten var vel fordøyd vi fant ut at stedet vi helt tilfeldig hadde valgt oss var ratet som nummer 2 av 41 restauranter i byen. NAM!

Les også: Spanias solkyst, Costa Calida
 

På vei ned til Estepona tok vi til venstre i rundkjøringen med tårnet (det finnes bare to av dem, det øverste har og et vannfall). Rett etter rundkjøringen hadde en hyggelig dame fortalt oss at det var en lekeplass for barna. Det viste seg å være den vakreste parken vi noen gang har vært i. Blomster, busker og gress var nennsomt frisert til perfeksjon. I det ene hjørnet var det lekeplass med husker, sklie og diverse andre lekeapparater, men best av alt -som og falt i smak hos barna, var den enorme parken som var som hentet ut av et Disney eventyr. Blomster i alle verdens farger. Små dammer med frosker, koifisk, skilpadder og enorme øyenstikkere i alle regnbuens farger. 
Les også: Flyskrekk
 

Selv om solen hadde begynt å titte frem og det ikke var mulighet for å bade, ble vi værende i to timer. Det finnes rene, velholdte toaletter i parken og også flere vannkilder der det var mulig å fukte pannen og nakken litt.
Vi anbefaler en tur til Benahavis både for matopplevelsen, og ikke minst den nydelige parken. 
Det skal og være mulig å bade i en liten innsjø på høyre side når man kjører oppover, vi fant dessverre ikke avkjørselen. Men det gjør kanskje dere? God tur og bon apetit!

"Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no

 

Les også:

Tips fra flyvertinnen
Tips til flyturen
Små barn på lang tur

  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop