Til varmere strøk

Til varmere strøk

Det er mange hensyn å ta når man skal reise til varmen med de minste. Her har vi noen velmente tips til dere.

Skrevet av: Reis Med Barn

Mye sol og varme både på natt- og dagtid kan føre til overoppheting og dehydrering, derfor har vi laget en liten liste over ting som kan være smart for å slippe slappe, små kropper på sydenferien.

DE MINSTE

Når du reiser til varmere strøk med en liten baby er det mye man må ta hensyn til. Sikkerhet, beskyttelse mot sol, dehydrering, hygiene, mat, bleier, ja, det meste.

Når det gjelder beskyttelse mot solen anbefaler vi en UV-brem til vognen, disse passer alle type vogner, enten om det er dyp- eller sportsvogn. Den lille ligger godt beskyttet under denne bremmen, samtidig er den fin å bruke på kvelden hvis dere ønsker å ta dere en tur ut. Vi har brukt den ved flere anledninger hvis vi har ønsket å ta en matbit på kvelden utenfor hotellet, barna våre har sovet godt i dypvognen under denne bremmen. Den skyggeluelignende saken gjør vognen til et svalt sted å være, samtidig som den lukker ute uønsket lys på kveldstid og naturligvis solen på dagen.

Skygge og atter skygge...
 

God beskyttet under uv-parasoll og uv-brem, samtidig som at det er ikke er for tett, de må ha luft!!!

Få i barna nok væske, dette gjelder egentlig for alle aldre. Dersom du ammer så er det supert. Har de blitt introdusert for vann, er det lurt å ha med en tåteflaske med kokt vann med til enhver tid. Noen dråper av gangen holder lenge. Et fruktnett med en saftig melonbit i er deilig, melon inneholder mye veske... men husk å bruke smekke, fruktsafter er ikke alltid det enkleste å få vekk.

Ikke overdriv bruken av aircondition på rommet om natten, det kan fort bli for kaldt. Anbefalt er å ikke skru den lavere enn 7 grader under den aktuelle utetemperaturen. Er det 32 grader ute, er det et tips å ikke ha den noe lavere enn 25 grader. Et helseteppe er fint å bruke som et alternativ til dynen. De er luftige og lette, men isolerer godt fordi det blir luftlommer i massevis. Teppene kan også brukes i bilvinduet som solskygge. Hvis dere har aircondition på er det fint å ha på den lille en liten deilig og løs bommulsbody slik at det ikke blir for kaldt hvis de sparker av seg teppet.

En baby kan fort bli overopphetet hvis temperaturen i rommet er høyt, en fuktig og kjølig klut hjelper på å få ned temperaturen. Vi har vært stor fan av termoflashen!


Termo Flash er flittig brukt av Reis Med Barn

Termo Flash er en temperaturmåler som selges på apotekene, som ved hjelp av infrarød teknologi gjør at man kan måle temperaturen uten berøring Med denne kan du fint kontrollere barnets kroppstemperatur til enhver tid. Det er vanskelig å sjekke barnets temperatur bare ved å kjenne i pannen når man er varm fra før. Denne lasermåleren er helt super, man slipper hyl og skrik og den er enkel og grei i bruk. Den er også ganske så nøyaktig. Det sies vel at i stumpen får man den riktige temperaturen, så man kan legge på litt. Den er og lur til bruk av temperaturmåling av mat og drikke! Thermo Flash kan man kjøpe på apoteket.


FOR DE LITT ELDRE BARNA

Som nevnt er det viktig at alle får i seg nok å drikke! Vi syns det er lurt å kjøpe halvlitere med rent vann og fryse de ned gjennom natten. Da har man kaldt, fristende vann hele dagen på stranden. Man kan og fylle saft eller juice i rene flasker og fryse ned disse hvis det skulle bli kjedelig med kun vann på ferie. Det aller viktigste er at man får i seg væske, selv om vann er å foretrekke. Parasoll eller skygge på stranden er et universalt behov for store og små, det er alltid lurt med litt pause fra sol og varme.

En time-out i skyggen er et must for de litt eldre barna, en vannflaske er alltid lurt å ha for hånden.

En caps man kan dynke i vann kan også gjøre strandlivet litt svalere og mer behagelig for de aktive barna! Vær sparsommelig med bruk av aircondition også for de eldre barna, det er veldig lett å få luftveisinfeksjoner av den kalde, unaturlige luften.

Tegn på dehydrering/overoppheting kan være:

 • Redusert mengde urin.
 • Stående hudfolder. Om huden trekkes sammen på maven eller på underarmen, blir hudfolden stående ved dehydrering.
 • Tørre slimhinner i munnen.
 • Et matt preg over øynene.
 • Småbarn som blir dehydrert blir tiltagende slappere. Når barnet slutter å bevege seg litt for å leke innimellom, men bare ligger i ro hele tida, kan dehydreringen være kommet så langt at lege bør kontaktes og innleggelse på barneavdeling kan være aktuelt.

Kilde: Wikipedia

Les mer om behandling her

Ellers så er det bare å bruke sunn fornuft, så får dere en fin reise;)

"Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no

LES OGSÅ:
Å fly med barn
Slik holder du barna friske i ferien

 

Har du noen tips til barn i varmen, legg gjerne igjen en kommentar under:

 

 

 


 • Reismedbarn Shop
 • Visit Sweden
 • apollo
 • Supersaver
 • Trivago
 • FAMILIEPARKER I EUROPA
 • blue
 • kosthold
 • Pilot
 • Reismedbarn Shop