Tøffere enn toget–Tristans reiseblogg

Tøffere enn toget–Tristans reiseblogg

Noen familier legger ut på litt villere eventyr enn andre. Tristan er tre. Han har allerede krysset Norge på tvers, syklet New Zealand på langs og satt sine barneføtter på 300 fjelltopper. Nanook er lillebroren til Tristan, han er ett år og kan skilte med sykkeltur i Frankrike, indianertur i Apache-riket og padletur med alligatorer i Everglades. Noen tøffere? Vi er ekstremt stolte av å kunne presentere Tristans reisebrev til barnehagen sin her på Reismedbarn.

Skrevet av: Kim Broux & Jochem Cuypers

How are you guys!?
Jeg har vært på tur i en måned nå, og det går bra med meg. Denne gangen er jeg på et eventyr i det ville vesten i Nord-Amerika. Den første delen av turen er overstått. Vi har vært på mange interessante turer i Sierra Nevada, en fjellkjede som ligger i delstaten California vest i USA. 


Monstertrær eller Sequoia trær om du vil

På vestsiden av fjellkjeden har jeg møtt verdens største levende organismer. Det er diger store trær. De er så store at jeg faktisk brukte et par minutter til å springe rundt en av disse monstertrær. Jeg følte meg som en liten dverg ja. En del av disse Sequoia trær ble hogget ned før i tiden, bare for å se hvor lang tid det skulle ta. Gjett hvor lang tid det tok å hogge ned et av de største? Nesten 30 dager!!! Det som stod igjen ble brukt som dansegulv. Selvfølgelig benyttet jeg muligheten til å danse litt. Og folkens, visste dere at Sequoia trær er avhengig av skogsbrann for å vokse!?På østsiden av fjellkjeden har jeg møtt verdens eldste trær. Disse heter Bristlecone pines. Den eldste som jeg møtte er faktisk flere tusen år gammel. Man antar nesten 5000 år! Det er veldig gammelt! Vi måtte et godt stykke opp i høyden for å besøke dem. Der fikk vi også utsikt over nordsiden av Death Valley, som er et av de tørreste stedene i verden.   
Fjellkjeden Sierra Nevada byr på mange spennende toppturer. Jeg gikk ofte tur over 2000 og 3000 meter. Min høyeste topp var nesten 3500 m! Woow, der fikk man fantastisk utsikt over hele John Muir villmarken.

Les også: Tristan og Nanook's eventyr

Luften er merkbar tynnere i høyden, så da er det viktig å bruke mange dager før man gradvis beveger seg over 2500m. Det heter akklimatisering, og betyr at kroppen tilpasser seg et nytt miljø. Etter en givende dagstur var det utrolig gøy med bading. Spesielt når vannet har en behagelig temperatur. Mange av elvene er oppvarmet på grunn av geotermisk aktivitet i området. Hotsprings heter disse vannområder. Jeg digger det!Sierra Nevada regionen byr på en spennende historie.
Folk har forsøkt å finne gull og sølv helt siden 1800-tallet. Selvfølgelig måtte også jeg ha med meg utstyr til å lete etter gull. Da brukte jeg en stor panne. Jeg tok litt grus fra elven i pannen og ristet. Gullet vil henge seg fast i bunnen, men det var ikke så enkelt. Jeg fant masse fine stein, men ingen gull. Noen folk har gravd og lett i flere år, bare for å finne en eneste klump gull, så det kan ta tid. I løpet av noen fjellturer passerte vi spøkelsesbyer. Det er gamle gruvesamfunn som nå er fraflyttet, da gruven gikk tom for gull og sølv, så ble alt etterlatt. I dag står det meste på samme sted som for 100 år siden. Gamle senger og skap med masse støv. Stoler og bord. Kjøkkenutstyr og mat som er utgått på dato. Merkelige greier. Men svært fascinerende.  

I Sierra Nevada-området bor det masse dyr.
Jeg har sett hjort og ekorn. Mange fugler i forskjellige størrelser. En coyote. Og en fjelløve. Vi oppdaget den om kvelden da det begynte å bli mørkt. En fjelløve er en veldig stor katt, som også blir kalt for puma. For sikkerhets skyld måtte jeg alltid være i nærheten av mamma og pappa, siden fjelløver anser barn som mat. Jeg pleide å synge ganske mye. Dette for å gi beskjed til rovdyr at vi er tilstede. Da velger de å unngå et møte med oss, som er best for begge parter. Utenom fjelløver finnes det mange svartbjørn her. Det er ikke noe problem, så lenge man oppbevarer mat høyt oppe i et tre eller i en spesiell boks som er tett for lukt. En opplevelse som skapte noe dramatikk var møtet med yellowjackets (store veps). Disse angrep pappa. Heldigvis taklet vi situasjonen på en kontrollert måte.

Nå er jeg klar for å spise en skikkelig god buffalo-hamburger. Så skal vi forflytte oss østover til indianerland i delstaten Arizona.


Bye-bye!
Tristan

Følg Tristan og Nanook's eventyr her på Reismedbarn.no
Kim, Jochem, Tristan (3 år) og Nanook (1 år) er en eventyrlysten familie. De er svært glad i friluftsliv og synes at glede i natur og friluftsopplevelser er den fineste gaven man kan gi et barn. Les mer om deres oppleveleser på www.TrisTransSaga.com eller følg oss her på Reismedbarn.no

"Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no 

Les også:

Tristan og Nanook's eventyr
Savannen kaller
Svalbard

  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop