Trafikksikkerhet på tur!

Trafikksikkerhet på tur!

Vi reiser som aldri før, men ett problem dukker stadig opp på veien. Hvordan får man opprettholdt den trygge bilsikkerheten vi er vant med hjemme?

Skrevet av: ReisMedBarn.no

Det er dessverre mange steder er det vanskelig å få barnesete til drosjene, dette er kjedelig å oppdage når man endelig har fått bagasjen og kommet seg ut av en overfylt flyplass. Da er det til tider fristende å sette seg i den første bilen som tilbyr skyss, for så å oppdage at de ikke har godkjent barnesete. Annonse: kjøp reisesetet ditt her.

Barnevennlige taxier
Sjekk derfor ut mulighetene før du reiser; F.eks hvilke taxiselskaper som tilbyr barneseter. I New York har de barnas taxi som heter kidcarny.com mens i London har man bla. Gatwicktaxihire.co.uk som har barnesetegaranti.

Leiebil med barneseter
Skal du leie bil på destinasjonen så skal alle bilutleieselskaper tilby godkjente barneseter. Sjekk dette nøye før du leier. Leier du igjennom et bookingselskap i Norge så kommer det opp som en tilleggsfunksjon hva slags barnesete man vil ha. Er du i tvil, send selskapet en mail. De store, som Avis, Hertz, Goldcar etc skal man i hvert fall kunne stole på. Be om bilder av setene før avreise, de kan nemlig se veldig annerledes ut enn de vi er vant til hjemme. Be gjerne om ”bevis” på at de er godkjente og trygge.

Ta med egne seter
Et annet alternativ er å ta med seter hjemmefra. Er barna så store at de bare bruker en pute, har man kanskje anledning til å ta det med inn på flyet hvis flyselskapet tillater det. Alternativt så finnes det et supert produkt som heter sit-sac. Dette er en kombinert sekk- og godkjent barnesete. Barnet kan selv bære den på ryggen med favorittleken sin i, og når en taxitur dukker opp kan man med en enkel manøver gjøre om sekken til et tipp topp bilsete. Dersom barnet er i alderen hvor man fortsatt bruker maxi-cosi så er dette en super dings å ha med seg på tur. Den kan fint sendes sammen med barnevognen på flyet og vips så har man setet klar når man skal ta enten buss eller taxi til hotellet. Vi anbefaler alle med barn under ett år til å ta med denne hendige bilstolen på tur. Ofte er det enklere å ta med seg barnet rundt både på strand, restaurant, butikk og sightseeing når det kan sitte trygt i bilstolen sin, om det er på en stol ved bordet, under en parasoll på stranden eller oppi en handlevogn på shopping.


Sit Sac 

Shuttle
Mange hoteller tilbyr shuttle-tjenester til og fra flyplassen. Dersom du bestiller dette, husk da å si i fra om at du reiser med barn og at dere trenger godkjent bilstol til turen.

Dystre statistikker og på bedringens vei
Det er visse, populære feriedestinasjoner som dessverre har mer dyster trafikkulykkesstatistikk enn andre, mens andre har jobbet hardt med å få bukt med problemet. Nordmenns ferieland nummer én, Spania, har nær halvert antall omkomne i trafikken siden 2001. Sammen med Frankrike, Portugal og Luxembourg, har Spania redusert antall trafikkdrepte med ca. 45 prosent siden 2001. Felles for disse landenes innsats mot trafikkdøden er stor satsing på fartskontroller, samt at de har innført en streng prikkbelastning og økt fokus på promille. Nordmenns ferieland nummer to, Danmark, har falt langt ned på listen (fra 6. til 13. plass) over de mest trafikksikre landene i Europa. I 2008 hadde Danmark 72 omkomne per million innbygger, mot Spanias 68. Tilsvarende tall for Norge er 54, og for Sverige 43. Hellas har ikke hatt den samme gode utviklingen, og er plassert i bunnsjiktet blant de europeiske landene sammen med Litauen, Polen og Romania. Bulgaria befinner seg også i bunnsjiktet, og der har utviklingen gått feil vei, med flere omkomne i fjor enn i 2001.
 Høy risiko for trafikkulykker i Hellas stemmer med skadetallene til Europeiske reiseforsikring , der flest nordmenn ble skadet på ferie i Brasil, Hellas, Spania, USA, Mexico, Thailand og Egypt.

Dette kan du gjøre for å redusere risikoen 
Kutt alkoholen - De viktigste rådene for å unngå ulykker på ferie er de samme som hjemme, sier Ottar Sefland, salgs- og markedsdirektør i Europeiske reiseforsikring. Det betyr ingen alkohol eller andre rusmidler når du skal kjøre. Det er også viktig å alltid bruke bilbelte, og å respektere fartsgrensene, sier Sefland. Bruk belte og hjelm - Bilbelte, barnesikringsutstyr og hjelm er forskjellen mellom liv og død hvis uhellet er ute og er derfor minst like viktig på ferie som i trafikken hjemme. (Kilde: www.tryggtrafikk.no) Det er ikke til å komme unna at trafikksikkerhet i utlandet kan være en utfordring, men heldigvis kan litt research rundt temaet før avreise hjelpe på en ellers fortvilt situasjon. Del gjerne egne erfaringer med andre brukere av reismedbarn, slik at vi alle kan nyte en trygg ferie ved hjelp av hverandre!

"Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no 


LES OGSÅ:

Tips til bilturen
Favorittapper på tur
Små barn på lang tur

  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop