Tre GENIALE apper til ferien

Tre GENIALE apper til ferien

Juleferien nærmer seg. Late dager med familen, noen reiser til varmere strøk, noen til hytta, andre «hjem» til familie.

Skrevet av: Reismedbarn.no

Vi har plukket ut noen apper vi har fått dilla på. Liten som stor.

Selv om julen skal være mest mulig kvalitetstid, gjerne brettspill, samtaler og aktiviteter, er det bare å innse at nettbrett er den del av både hverdag og ferie. Og det kommer nok til å ligge mangt et slikt brett eller smarttelefon under juletrær over det ganske land. Derfor har vi plukket ut noen app’er, som både er morsomme og lærerrike.

Det er jo ikke nødvendig å ta helt hjernefri selv om skole og barnehage stenger dørene.

Disse er for barn som har begynt å lese og regne litt, og er testet ut og godkjent av Caspian (snart 8). Men spesielt ett av spillene er både foreldre og barn i nabolaget hekta på.

 

1) GJETT BILDET 

(gratis)


Et supert spill som både trigger nysgerrighet, konsentrasjon og rettskriving. Man får se en liten del av en gjenstand, et dyr, et instrument, mat eller hva som helst. Under får man en haug med bokstaver, om man stokker dem rett hjelper de deg å finne ut hva som er på bildet. Noen er veldig enkle, andre må man kanskje spørre et «ferskt» øye om. For å finne ut om du har gjettet riktig, må du stave ordet korrekt. Man trykker på bokstavene i den rekkefølgen som ordet skrives, skriver du feil eller gjetter feil, hører du et bzzz, er det rett får du et «bra jobbet» og kanskje en ledetråd.

(Vær obs på at det går an å kjøpe ledetråder, slik at barna ikke fyrer opp regningen ved å kjøpe seg svarene. Det er mye gøyere å klare det uten «juks» og best av alt, da er herligheten gratis.) Last ned i App-store her.

 

 

2) QUICK MATHS JR. 

(gratis)

 

Et utrolig morsomt mattespill der man opparbeider seg en hel by etterhvert som man klarer oppgaver. Her er det alt fra lette «tiervenner» til vanskeligere pluss og minus-oppgaver. Man blir premiert med «klistremerker» slik at du kan lage små, kule monstre som blir med videre i spillet. Man kan f.eks få hatter, barter, neser og munner til monstrene sine. Fine farger, morsomme lyder og kule «premier» har gjort ekstralekse i matte til en hit hos oss, og jammen dras ikke mattespillet frem helt uoppfordret.

Dette er en helt knall måte å bli bedre i matte på, på en morsom måte. Last ned i App-store her.

3) WORDBUBBLES 

(gratis)

 

Dette er for barn som har begynt å lære seg engelsk. Vi advarer foreldre om at det er høy fare for å bli hekta. Man får utdelt bobler med bokstaver, som man må dra fingeren over for å klare å stave ord. Det begynner med ett, så to, så tre. Man må og klare å dra det i riktig retning og ikke bruke opp f.eks en «E», dersom en annen «E» var mer nærliggende å bruke. Her får man både bruk for den kreative og den praktiske delene av hjernen, og når man drysser på engelsk rettskrivning med høy konsentrasjon er dette det ultimate spillet der foreldre og de litt eldre barna kan utfordre hverandre.

Når nettbrettene har fått så stor plass i de fleste familier, syns vi det er supert at noen lager spill der man i tillegg til underholdning får litt hjernetrim og. Så selv om vi ønsker alle en god, gammeldags jul, med fyr på peisen, ludo og kortspill, kan det jo hende det kommer en stund eller to der ipader og smarttelefoner dukker opp -og da har du i alle fall våre anbefalinger. Last ned i App-store her.

"Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no 

Les også:

Nordlyssafari
Reiser ditt barn alene?
Små barn på lang tur

  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop