Tristan og Nanook's eventyr

Tristan og Nanook's eventyr

Kim, Jochem, Tristan (3 år) og Nanook (1 år) er en eventyrlysten familie. De er svært glad i friluftsliv og synes at glede i natur og friluftsopplevelser er den fineste gaven man kan gi et barn. Reismedbarn er så stolte av å kunne følge deres eventyrlige reiser. Her kan du lese om familien og hva som er inspirasjonen til deres reiser.

Tristan (3 år) har vært på følgende turer:
Norge på tvers (til fots og på ski), Folgefonna på langs (ski) , alle kommuntopper i Hordaland (til fots), New Zealand på langs (sykkel), 300 fjelltopper (Oceania, Asia, Nord-Amerika, Europa inkl. Svalbard) og polarekspedisjon på Baffin Island.
 
Nanook (1 år) har vært sammen med Tristan på følgende turer:
Også denne gangen har vi brukt foreldrepermisjonen til  å komme oss ut på tur. Da Nanook var 2 måneder gammel dro vi av gårde. Tre mndr var vi underveis i Europa, inkl sykkeltur i Frankrike. Så dro vi hjem til vakre Vestlandet for å fullføre alle kommunetopper i Hordaland, inkl. bretur opp til Hardangerjøkulen. En tur til Nord-Norge fikk vi også til. Så reiste vi til indianerland. Dro på hestetur i Helge Ingstad sine fotspor i Apache-riket. Dro på tur med NordicCab'en gjennom ørkenområder. Og avrundet det hele med padletur blant alligatorene i Everglades.  

Og ja da - mange fine topper ble det også. Tristan guidet lillebror opp til sin første topp da han var 4 dg gammel. Lillebror stortrivdes.  Så, 10 mndr senere, sitter Tristan ved siden av lillebror på toppen av et av verdens største vulkaner. Bakgrunnen er et digert krater med Stillehavet i bakgrunnen. Guttene holder på å bygge en liten varde. Tristan viser hvordan det skal gjøres. Nanook virker destruktiv.  Og synes det er mer gøy å rive det ned. Men de koser seg, og vi koser oss. Fantastisk å se hvordan guttene samarbeider. Et resultat fra en lang reise. Fra topp til topp. Fra det høyeste punktet i Hordaland til det høyeste punktet i Skottland. Fra Central Massif til Pyreneene og Alpene. Fra toppen av UFO-fjellet Bugarach i Europa til toppen av et hellig polynesisk fjell i Stillhavet. Fra en 300 meter topp i Bergen til en 3000 meter topp i Sierra Nevada. Og til slutt opp til topp nummer 100 for lille Nanook. Hurra!

For å fullføre fjorårets turer ble det mye teltkos. Over 100 overnattinger i telt måtte til.

Europeiske høydepunkter 2014:
Familien tok 20 uker permisjon i 2014 for å leve ut sine turdrømmer i Europa. På vei hjem fra polarekspedisjonen på Grønland ble det mellomstopp på sagaøyen Island. Så fortsatte topptureventyret i Alpene. Det ble en reise fra topp til topp, fra land til land og fra hav til bre. De møtte på mange hyggelige mennesker, store kulturelle forskjeller og fantastisk fin variasjon i natur. Halvåret ble avrundet med villmarksopplevelser i Nord-Norge. 
 
Hvorfor tar vi med oss barna på tur?
Friluftsliv har lenge vært vår store lidenskap. Vi var begge fjell- og friluftsfolk med erfaring innen fjellklatring, kalde vinterekspedisjoner på ski, hundekjøring og langtur med sykkel da vi ble nybakte foreldre en vakker novemberdag i året 2010.  For oss var det et helt naturlig ønske om å fortsette den aktive livsstilen.

Vi er selv oppvokst med friluftsliv og får i dag mye glede av det. Den gleden ønsker vi å gi videre til neste generasjon. Friluftsliv er kjempe gøy, og en artig aktivitet som hele familien trives med. Man kan finne på så mye. Bak det hele finnes det mange positive ”bivirkninger”, både helse-, miljø- og samfunnsmessig.

www.TrisTransSaga.com
www.facebook.com/TrisTransSaga

"Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no 

Les også:

Tøffere enn toget -Tristans reiseblogg!
Savannen kaller
Svalbard

  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop