Tvillingfamilier på reise

Tvillingfamilier på reise

Tvillinger på fly, det er én ting. Den doble vognen -en helt annen utfordring. Blogger og tvillingmamma Merete Medle testet mulighetene for transportveske til sin tvillingvogn.

Skrevet av: Merete Medle Foto: gettyimages.no

Tvillingfamilier på reise – får man plass til en Emmaljunga double viking i en Stokke pram pack?
Familien vår på 5 skulle fly fra Oslo til vestlandet i sommer og med 8 måneder gamle tvillinger måtte vognen med. Nettsidene til Stokke, Emmaljunga pluss et utall andre sider om vogner og og akkurat denne vognbagen sa det samme: Prampack passer til 99% av alle vogner, og ca 30% av alle tvillingvogner. Siden vi så at vi kom til å bruke den mye, ville vi kjøpe en, men naturligvis ikke uten å vite at den passet først. Derfor testet vi selv!
Først gikk turen innom Barnevognhuset Rudo i Ullevålsveien. Det var der vi kjøpte vogna og jeg regnet derfor med at de kunne dette. Dessverre kunne ingen svare meg 100% på om vognen vår passet.


En stakkars ferievikar (tror jeg det må ha vært) tok likevel på seg jobben med å forsøke å pakke en tilsvarende vogn. Og mens jeg gjorde veeldig viktige ærender, slet han (stakkaren på ca 17år) seg gjennom denne øvelsen. Da jeg kom tilbake en time senere konkluderte han svett med at nei, det er IKKE plass til en Emmaljunga viking 730 med lufthjul i en Prampack.


OK! sa jeg, skuffa og vonbroten, og dro hjem. Møtte naboen tilfeldig, nevnte saken, hvorpå naboen sier hun har en Prampack. "Ta den med deg hjem og prøv da vel".

Som sagt så gjort, jeg satte i gang med forventninger om et umulig puslespill, men resultatet? Det går faktisk fint an å få en Emmaljunga double viking inn i en Stokke Prampack. Riktignok med en del innsats og svette, men det går. Presiserer dog at jeg kun testet med sportsdelene og ikke bag-delene.

Alle reimer og folder må brettes og klipses omstendelig. Vognen må naturligvis klappes sammen og det er en fordel å ta av hjulene. Utfordringen var å få begge sportsdelene oppi uten at de ble liggende veldig utsatt til. Jeg klarte det ved å legge en under (legg den inn før du tar av hjulene) og en over. Man kan alltids prøve seg litt frem.

Til vår positive overraskelse, fikk vi også plass til pledd, helsetepper og to små kosebamser. Ren bonus!
Og ja; den ser rimelig sprengt ut når du er ferdig.

Så før du drar:

Husk å ha god tid. Å gjøre dette hjemme alene er bedre enn på flyplassen med potensielt grinete barn og masse tilskuere tilstede. Selv om flyplasspersonalet skal behandle slike bager med omsorg, så er det  lurt å forsøke å tenke på hvor de skarpe kantene er.
Og tilslutt? Smil VELDIG PENT når du leverer Prampacken til personalet ved spesialbagasje-innleveringen. Jeg fikk nemlig noen merkelige blikk både til og fra vestlandet, men det gikk! Hvordan barna oppførte seg på flyet er imidlertid en helt annen historie.

Følg livet som tvillingmor på Instagram @kvardagstankar


Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no

 

Les også:

Tips til bilturen
Reiser ditt barn alene?
Små barn på lang tur

 

 

  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop