Ut å fly med barn?

Ut å fly med barn?

Avinor har skrevet om de mest vanlige spørsmålene som dukker opp når man skal fly med barn.

Skrevet av: Reismedbarn.no

Barnevogner

Barnevogner regnes som spesialbagasje. Slik gjør du:

 1. Barnevognen sjekkes inn i på vanlig måte. Her får du en egen bagasjelapp til barnevognen.
 2. Vognen må deretter tas med til en egen innsjekk for spesialbagasje. Her kan du kjøpe poser som beskytter barnevognen. Vi gjør oppmerksom på at enkelte forsikringsselskap kun dekker skader dersom vognen er pakket i Prampack.
 3. Bagasjelappen skal festes godt synlig utenpå plastposen.

NB! Paraplytriller (barnevogner som slås sammen som en paraply) kan i enkelte tilfeller tas med som håndbagasje, men vær oppmerksom på at dette avhenger av flyselskapet. Sjekk derfor med flyselskapet ditt i god tid før avreise.

Les: Sikring av barn i fly

Barnemat
Hovedregelen er at det ikke er tillatt å ta med væske ombord. Men du har likevel lov til å ta med mat og drikke til barnet ditt for bruk på reisen. Barnematbeholdere kan inneholde mer enn 100 ml, og trenger heller ikke pakkes i gjennomsiktige, forseglbare plastposer - slik reglene er for annen væske.

Du må være forberedt på å måtte smake på innholdet i sikkerhetskontrollen (for å bevise at det faktisk er barnemat). Vi anbefaler deg å ha barnemat lett tilgjengelig i håndbagasjen, og vise den uoppfordret når du går gjennom sikkerhetskontrollen.

Barn som reiser alene
Barn kan reise alene fra de er fem år. Barn mellom fem og 12 år som reiser alene får en mappe med reiseinformasjon som de må bære synlig under hele reisen. Mappen utstedes av flyselskapet ved innsjekking.

Hvis barn som reiser alene må skifte fly, blir de passet på av flyselskapet.

Med et ledsagerbevis kan én foresatt følge barn som reiser alene innenlands helt ut til flyet. Ledsagerbevis utstedes av innsjekkingspersonalet mot fremvisning av legitimasjon med bilde. Spør om ledsagerbevis når du sjekker inn for barnet ditt. Ved ankomst venter de foresatte på barnet utenfor bagasjehallen.

Pass og Id

Innenlands
Er du under 18 år og i følge med en voksen trenger du ikke å fremvise eget ID-kort. Barn eldre enn 12 år, som reiser alene, må i utgangspunktet vise ID-kort. Når barn reiser alene uten ID-kort kan flyselskapet sørge for andre alternativer som sikrer kontroll. Disse kan blant annet følges av flyselskapets personell fra innsjekking til ombordstiging. Kontakt flyselskapet ditt for avtale.

Utenlands
Barn uansett alder skal ha eget pass ved reise utenlands, og innføres ikke lenger i foreldres pass. Se hvordan du søker om pass for barn på politiets nettsider.

KILDE: AVINOR.NO 

"Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no 


Les også:

Tips fra flyvertinnen
Tips til flyturen
Små barn på lang tur

 


 • Reismedbarn Shop
 • Visit Sweden
 • apollo
 • Supersaver
 • Trivago
 • FAMILIEPARKER I EUROPA
 • blue
 • kosthold
 • Pilot
 • Reismedbarn Shop